Skorer Sepp Piontek'ten acı teşhis! Scoreboard'a konuştu

Sepp Piontek'ten acı teşhis! Scoreboard'a konuştu

22.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk futbolunun unutulmaz yabancıları arasında yer alan Sepp Piontek, bugün yayın hayatına "merhaba" diyen Scoreboard dergisine samimi açıklamalarda bulundu. Sepp Piontek, A Milli Futbol Takımı'nı değerlendirirken kullandığı ifadelerle dikkat çekti.

Sepp Piontekten acı teşhis Scoreboarda konuştu

A Milli Futbol Takımı ve Bursaspor'da uzun süre görev alan Sepp Piontek uzun süredir devam eden suskunluğunu bozdu. 82 yaşındaki Alman çalıştırıcı, yayın hayatına "merhaba" diyen Scoreboard dergisine konuştu. Bundan 30 yıl önce, Türk futbolunun durumu ortadaydı. Alınan bir galibiyete bile sevinir, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası, bizim için hayalden öteye geçemezdi. Ama 1990 yılında, Sepp Piontek’in Milli Takımlar Sorumlusu olmasıyla birlikte adeta sihirli bir el değdi. Onun döneminde alınan sonuçlardan tamamen bağımsız olarak, Türk futbolunda bir sistem uygulanmaya başladı. Türkiye futbol adına 7 bölgeye ayrıldı. Önce her bölgedeki en yetenekliler seçildi. Ardından onlar arasından da, başarılı olabilecek gençler bir havuzda toplandı ve A Milli Takımı oluşturuldu.

Haberin Devamı

Piontek için günlük skorlar önemdi değildi, geleceğin Türkiyesi’ni oluşturmak için kolları sıvamıştı. Üstelik, kendini düşünerek değil, Türkiye adına “taş üstüne taş” koyuyordu Piontek... Yanında da, güvendiği, inandığı Fatih Terim vardı. O, Alman disiplinini; Fatih Terim ise Türk insanının duygularını kattı bu yeni oluşuma... Sonrası da zaten malum; Piontek’in temellerini attığı yapı, Fatih Terim ile devam ederek başarıya ulaştı.

Aradan 30 yıl geçti; Türkiye, Dünya Kupası’na gitti, Avrupa Şampiyonası gördü, bir Türk takımı Avrupa’da kupa kazandı. Kısacası Türk futbolu, o günün tohumları sayesinde önce fidan oldu, sonra meyvelerini saçtı...

“TÜRKİYE BÜYÜK BİR ÜLKE VE FUTBOLA İLGİ MUHTEŞEM...”

O günlerin gelmesinde büyük emeği olan Piontek, bugün 82 yaşında... Alman olmasına rağmen, Danimarka’nın üçüncü büyük kenti Odense’de yaşamına devam ediyor. Türk futbolunu bir dönem “baştan yaratan adam”, Blommenslyst semtindeki villasında, eşi Gitte ile birlikte Scoreboard'u sabah kahvaltısında konuk etti. Ama Türkiye açısından dertliydi Piontek... Türk futbolunun; 30 yıl önce Türk Milli Takımın başına göreve geldiği zamanki duruma geri döndüğü yorumunu yaptı. Ona göre Türkiye, potansiyeli çok fazla bir ülke olarak hala göz önünde... “Türkiye büyük bir ülke ve futbola ilgi muhteşem... Üstelik birbirinden güzel yeni statlar da yapıldı. Ama neden Avrupa’nın ilk 10-15 ülkesi arasına giremiyor?

Haberin Devamı

Sepp Piontekten acı teşhis Scoreboarda konuştu

Tecrübeli teknik adamın soluksuz okuyacağınız görüşleri, tespitleri ve önerilerini "Skordan bağımsız, spora bağımlı" sloganıyla bayilerde yerini alan Scoreboard'da keyifle okuyabilirsiniz... Scoreboard bugünden itibaren Getir uygulaması ve tüm bayilerde sporserverlerle buluşuyor.