Basaksehir Serdar Gürler fırtınası! Tolunay Kafkas mağlubiyetle başladı

Serdar Gürler fırtınası! Tolunay Kafkas mağlubiyetle başladı

01.04.2023 - 18:08 | Son Güncellenme:

Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 27'nci haftasında Ankaragücü'nü konuk etti. Süper Lig'de 6 yıl sonra ilk kez teknik direktör olarak görev yapan Tolunay Kafkas, ilk maçından mağlup ayrıldı. Öte yandan Başakşehir'de Serdar Gürler'in performansı dikkat çekti.

Serdar Gürler fırtınası Tolunay Kafkas mağlubiyetle başladı

Spor Toto Süper Lig'in 27'nci haftasında Başakşehir, Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakada yıldızlaşan isim Serdar Gürler oldu. Başkent ekibinin teknik direktörlük görevi için anlaşma sağladığı Tolunay Kafkas ilk maçında mağlup oldu.

Haberin Devamı

Başakşehir'de teknik direktör Emre Belözoğlu cezası nedeniyle kenardaki yerini alamadı. Genç çalıştırıcının yerine Erdinç Sözer kulübede bulundu. Emre Belözoğlu, kritik maçı tribünden izledi.

TOLUNAY KAFKAS YILLAR SONRA

Ankaragücü'nde milli arada sözleşme imzalanan teknik direktör Tolunay Kafkas, ilk maçına Başakşehir deplasmanında çıktı. Tolunay Kafkas böylece 6 yıl aranın ardından Süper Lig'e dönmüş oldu. 54 yaşındaki teknik adam son olarak kulüp düzeyinde Akhisar Belediyespor'u çalıştırmıştı.

Serdar Gürler fırtınası Tolunay Kafkas mağlubiyetle başladı

SERDAR GÜRLER'DEN ŞIK BİTİRİŞ

Karşılaşmanın 36'ncı dakikasında Ömer Ali Şahiner'in savunmanın arkasına doğru gönderdiği uzun topta Serdar Gürler sol ayağıyla kontrol etti. Tecrübeli futbolcu bekletmeden kafa vuruşunu yaptı ve takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Haberin Devamı

Serdar Gürler bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 6'ncı golünü attı. 31 yaşındaki oyuncu aynı zamanda takım arkadaşlarına 3 gol pası verdi.

Serdar Gürler ilk yarıda gösterdiği performansla da dikkat çekti. Tecrübeli kanat oyuncusu ilk yarıda yüzde 79'luk bir pas isabet oranı yakaladı. Rakip ceza sahasında 4 kez topla buluşan 31 yaşındaki futbolcu aynı zamanda 5 ikili mücadelenin tamamını kazandı. Serdar Gürler, 2 hava topu mücadelesinde de rakiplerine üstünlük kurdu.

Serdar Gürler fırtınası Tolunay Kafkas mağlubiyetle başladı

PENALTI KARARI, TAYLAN ZORU BAŞARDI

Müsabakanın 57'nci dakikasında Ankaragücü'nde Zahid rakip ceza sahası içinde yerde kaldı. Maçın hakemi Abdulkadir Bitigen bu pozisyon sonrası penaltı noktasını işaret etti.

Ankaragücü'nün kazandığı penaltıda topun başına Ali Sowe geçti. Ali Sowe'un sağ ayağıyla sağ üst köşeye gönderdiği topa direkten döndü. Seken topu Taylan Antalyalı tamamlamak istedi. Taylan Antalyalı boş durumda boş kaleye sol ayağıyla göndermek istediği topu, auta attı.

Ankaragücü'nde Ali Sowe hakeme kalecinin penaltıda ihlal yaptığı yönünde itirazlarda bulundu. VAR incelemesinde herhangi bir ihlal tespit edilemedi ve oyun aut atışıyla başladı.

İNANILMAZ POZİSYON

Mücadelenin 67'nci dakikasında Ankaragücü bir kez daha gole çok yaklaştı. Emre Kılınç'ın sol kanattan yaptığı ortada Ali Sowe boş durumda boş kaleye düşerken vurdu. Ali Sowe'un dokunuşunda top direğe çarptı ve auta çıktı.

Haberin Devamı

PENALTI BEKLENTİSİ, VAR'DA İZLEDİ

Karşılaşmanın 79'uncu dakikasında Başakşehir'de futbolcular penaltı itirazlarında bulundu. Karşılaşmanın hakemi Abdulkadir Bitigen bu pozisyonda oyunu devam ettirdi. VAR incelemesinin ardından hakemi pozisyonu izlemesi tavsiyesi geldi.

Abdulkadir Bitigen pozisyonu VAR'da izledikten sonra kararını değiştirmedi. Oyun kaldığı yerden devam etti.

BAŞAKŞEHİR 4 MAÇ SONRA KAZANDI

Emre Belözoğlu yönetimindeki Medipol Başakşehir'in Spor Toto Süper Lig'deki 4 maçlık galibiyet hasreti sona erdi. Turuncu-lacivertliler gelecek hafta Sivasspor'a konuk olacak.

Yazarlar