Basketbol Şerefhan: "Cahil zihniyeti ve zalim kişileri kınıyoruz"

Şerefhan: "Cahil zihniyeti ve zalim kişileri kınıyoruz"

10.12.2012 - 11:50 | Son Güncellenme:

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Demirhan Şerefhan, Galatasaray ile Beşiktaş tekerlekli sandalye basketbol takımları arasındaki maçta çıkan olayların takipçisi olacaklarını bildirdi.

Şerefhan: Cahil zihniyeti ve zalim kişileri kınıyoruz

Demirhan Şerefhan yaptığı yazılı açıklamada, dün Galatasaray ile Beşiktaş tekerlekli sandalye basketbol takımları arasında oynanan maçtaki şiddet olaylarının, camiayı Türk Spor kamuoyunu ve kamu vicdanını derinden yaraladığını belirterek, maçta yaşananlarla ilgili şunları kaydetti: ”Maçın başlamasından kısa süre önce yaşanan olaylar, federasyon yetkililerinin ilave emniyet gücü çağırmasına sebep olmuştur. Asayiş sağlandıktan sonra yaklaşık yarım saat gecikmeyle müsabaka başlatılmıştır. Maçın başlamasından sonra ikinci periyotta çıkan hadiseler neticesinde, müsabaka maçın hakemleri tarafından sonlandırılmıştır.” Şerefhan, sporda şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ve dün yaşanan olayları çıkaran cahil zihniyeti ve zalim kişileri kınadıklarını belirterek, ”Tartaklanan sporcularımızın, kırılan tekerlekli sandalyelerin ve camiamızın bu olayla hatırlanmasına sebep olan kişi ve sebeplerin takipçisi olacağız. Sorumluların bulunması ve kendileri hakkında hukuki ceza sürecinin başlatılması için her türlü imkanımızı seferber edeceğiz” ifadesini kullandı.

Şerefhan açıklamasında, olaylara maruz kalan sporcular, idareciler, kulüp yöneticileri, sporcu aileleri ve engelliler spor camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yazarlar