Diğer Seren Ay Çetin dünya şampiyonluğu için ringe çıkacak!

Seren Ay Çetin dünya şampiyonluğu için ringe çıkacak!

24.05.2024 - 20:40 | Son Güncellenme:

Boksör Seren Ay Çetin, tarihi maçta Dina Thorslund ile kozlarını paylaşacak.

Seren Ay Çetin dünya şampiyonluğu için ringe çıkacak

Boksör Seren Ay Çetin, WBC ve WBO horoz sıklet unvanlarının sahibi Danimarkalı Dina Thorslund ile deplasmanda unvan maçına çıkacak.

Haberin Devamı

2018 yılı Nisan ayında profesyonel boksa başlayan Seren Ay Çetin, bugüne kadar 11 maç yaptı ve hepsini kazandı. 5 kez Ukrayna’da 6 kez de Türkiye’de ringe çıkan Çetin rakiplerini 7 kez nakavt etti. Avusturyalı Eva Voraberger’i yenerek WBC’nin gümüş kemerini kazanan Çetin bu unvanını İspanyol Mary Romero karşısında da korumuştu.

Serdar Avcı’nın menajerliğini ve promotörlüğünü yaptığı Çetin’in rakibi WBC ve WBO horoz sıklet unvanlarının sahibi Danimarkalı Dina Thorslund, 21 maçta 21 galibiyetle göz kamaştırırken, rakiplerini de 9 kez nakavt etti.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki Royal Arena’da saat 21.00’de yapılacak bu unvan maçı kadın boksunda Türkiye’yi temsilen yapılacak ilk dünya şampiyonluk müsabakası olarak kayıtlara geçecek. Maçın ayrı bir özelliği ise İstiklal Marşı ile ilk profesyonel unvan maçımız olması. Profesyonel boksta İstiklal Marşı ile unvan maçına çıkan sporcumuz tarihte hiç olmazken, Seren Ay başarırsa çifte tarih yazacak.