Galatasaray Serie A devinden Galatasaray'a! Uruguaylı yıldız önerildi

Serie A devinden Galatasaray'a! Uruguaylı yıldız önerildi

14.08.2023 - 18:50 | Son Güncellenme:

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, yaz transfer döneminde kadroya kattığı yıldız futbolcular ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Sarı-kırmızılı yönetime, İtalya Serie A devinde forma giyen Uruguaylı yıldız futbolcu önerildi. İşte transfer haberinin detayları...

Serie A devinden Galatasaraya Uruguaylı yıldız önerildi

Geride kalan sezonu Süper Lig'de şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, bu sezon da aynı başarıyı göstermek istiyor. İddialı bir kadro kurmak için çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılı ekibe İtalya Serie A devinin yıldız futbolcusu önerildi.

Haberin Devamı

SÜPER LİG'E İSTEDİĞİ GİBİ BAŞLAYAMADI

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Galatasaray, Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maç 0-0'lık skorla sona erdi. Bu sonuçla birlikte her iki takım da hanesine birer puan yazdırdı.

TETE KADROYA KATILDI

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Shakhtar Donetsk ile yollarını ayıran Brezilyalı futbolcu Tete'yi renklerine bağladığını açıkladı.

Galatasaray, Tete'nin maliyetini de KAP'a bildirdi. 23 yaşındaki futbolcuya 3 milyon 100 bin euro imza ücreti ödendiği kaydedildi. Tete'ye her bir sezon için 2 milyon 800 bin euro maaş verileceği vurgulandı. Sarı-kırmızılılardan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins ile 4+1 sezon opsiyonlu olmak üzere transferi konusunda anlaşmaya varılmış olup her bir sezon için net 2.800.000 euro garanti ücret ile toplam 3.100.000 euro net imza ücreti ödenecektir."

Haberin Devamı

Serie A devinden Galatasaraya Uruguaylı yıldız önerildi

PARADES, ROMA YOLUNDA

Galatasaray, yaklaşık iki aydır Fransa Ligue 1 ekiplerinden PSG’nin formasını giyen Leandro Paredes’i kadrosuna katmak için girişimlerine devam ediyordu.

PSG cephesi, 6 milyon Euro’luk bir bonservis için ikna edilse de yapılan görüşmelerin ardından Arjantinli yıldız ile bir türlü anlaşma sağlanamadı. Yıldız oyuncu Serie A ekibi Roma ile anlaşmaya vardı. Transferin bir aksilik olmazsa kısa sürede açıklanması bekleniyor.

SERİE A DEVİNDEN GALATASARAY'A

Fanatik'in haberine göre, Parades'in Roma ile anlaşmasının ardından rotayı başka yıldızlara çeviren Galatasaray'a, İtalya Serie A'yı geçen sezon ikinci sırada tamamlayan Lazio'nun yıldız futbolcusu Matias Vecino önerildi.

Serie A devinden Galatasaraya Uruguaylı yıldız önerildi

SEZON PERFORMANSI

Geride kalan sezon Lazio forması ile toplam 44 resmi maça çıkan Matias Vecino, 4 kez rakip fileleri sarsmayı başarmıştı. Uruguaylı yıldız bunun yanında takım arkadaşlarına da 1 kez gol pası verdi.

ÜÇÜNCÜ URUGUAYLI OLABİLİR

Galatasaray, Matias Vecino'nun önerilmesiyle birlikte değerlendirme yapmak için süre istedi. Sarı - kırmızılılarda Fernando Muslera ve Lucas Torreira'nın Urguaylı olması transferin kolay çözülmesini sağlayabilir. Vecino şimdiye kadar 67 kez A Milli Takım forması giydi.

Haberin Devamı

VECINO'NUN KARİYERİ

2013'e kadar ülkesi Uruguay'da kariyerine devam eden başarılı oyuncu, Ocak 2012'te 2.30 milyon Euro karşılığında Fiorentina'ya transfer oldu.

Bir süre Cagliari ve Empoli'de kiralık olarak forma giyen Vecino, 2017'de 24 milyon Euro karşılığında Inter'in yolunu tuttu.

Inter formasını 127 maçta giyen Uruguaylı orta alan oyuncusu 127 maçta görev alırken 13 gol ve yedi asistlik performans sergiledi. Vecino, 2022 yılında bedelsiz bir şekilde Lazio'ya transfer oldu.

Serie A devinden Galatasaraya Uruguaylı yıldız önerildi

Serie A devinden Galatasaraya Uruguaylı yıldız önerildi

Yazarlar