Fenerbahçe Seviye sınavı

Seviye sınavı

30.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Almanya'da katılacağı AUDİ Cup'ta yeni sezon öncesi son durumunu görme şansı bulacak, dünya devleriyle böyle ölçüşecek.

Seviye sınavı

CELAL UMUT EREN - MÜNİH

Haberin Devamı

2009 yılından bu yana düzenlenen turnuvaya katılacak ilk Türk takımı olan sarı-lacivertliler TSİ 21.30’da Bayern Münih’in karşısına çıkacak. Tottenham ve Real Madrid’in de mücadele edeceği organizasyonda futbolseverler iki gün boyunca birçok yıldızı D-Smart ekranlarından izleme şansını bulacak.

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, Almanya’da AUDI Cup’a katılıyor. Sezon öncesi turnuvalar arasında Avrupa’nın en prestijli kupalarından biri olarak görülen organizasyonda sarı-lacivert bir heyecan yaşanacak.

Alman devi Bayern Münih’in ev sahipliğinde gerçekleşen kupada ilk kez bir Türk takımı yer alıyor. 2009 yılından bu yana düzenlenen turnuva, 6. kez oynanacak.
Bayern Münih’in stadı Allianz Arena’daki kupaya İspanya’nın dev ekibi Real Madrid ile İngiltere’den son Şampiyonlar Ligi finalisti Tottenham da katılacak. Sarı-lacivertliler, turnuvadaki ilk maçını ev sahibi Bayern Münih’le yapacak.

Son Bundesliga şampiyonunun önüne çıkacak Fenerbahçe’nin sınavı TSİ 21.30’da başlayacak. Kupanın ilk karşılaşmasında da Real Madrid ile Tottenham TSİ 19.00’da sahaya çıkacak. Maçlar D-Smart’tan ekranlara gelecek. Final ve 3.’lük maçları ise 31 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşecek.

Yıldızlar geçidi
AUDI Cup, bir yıldızlar geçidine sahne olacak. Adeta ufak bir Şampiyonlar Ligi havası katacak turnuvada, Real Madrid’in yeni yıldızları Eden Hazard ve Luka Jovic’in yanısıra Karim Benzema, Toni Kroos, Luka Modric, Raphael Varane, Marcelo gibi isimler olacak.
Tottenham’da da yeni transferlerden Tanguy Ndombele ile beraber golcü Harry Kane, Christian Eriksen, Dele Alli, Heung Min Son forma giyecek. Ev sahibi Bayern Münih, Polonyalı forveti Robert Lewandowski öncülüğünde Thiago, Coman, Müller, Gnabry, Kimmich gibi özel futbolculara sahip.
Fenerbahçe’de ise Alman taraftarların gözü Max Kruse’de olacak. Bayern Münih’i iyi bilen Kruse’nin yanında Emre Belözoğlu, Garry Rodrigues ve Vedat Muriç gibi yeni gelen futbolcular merakla izlenecek.

Rekor transferler
Turnuva öncesi takımların yaz dönemindeki rekor transferleri de gündeme geldi. Real Madrid, 100 milyon euro ile getirdiği Eden Hazard ile ilk sırada. Hemen arkasından Bayern Münih’in Atletico Madrid’den 80 milyon euroya aldığı sol bek Lucas Hernandez’in adı öne çıkıyor.
Tottenham’ın 60 milyon euroya O.Lyon’dan transfer ettiği Tanguy Ndombele üçüncü sırada. Fenerbahçe’nin en pahalı transferi ise 3.5 milyon euroya Ç.Rizespor’dan gelen Vedat Muriç.

Haberin Devamı

10. yıl coşkusu
İlk kez 2009 yılında düzenlenen AUDI Cup’ta 10. yıl heyecanı yaşanıyor. Bayern Münih’in ev sahipliğinde 2 yılda bir gerçekleşen turnuvada en çok şampiyon olan takım da Alman devi oldu. Bayern, 3 kez şampiyon olmayı başardı.
Barcelona ve Atletico Madrid’de 1’er kez zirveye çıkarken, Fenerbahçe ile beraber 14 takım katılım gösterdi. Sarı-lacivertli takımın son halka olduğu dev organizasyonda bu zamana kadar; Bayern Münih, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Manchester United, Liverpool, Milan, Boca Juniors, Tottenham, Napol, Sao Paulo ve Internacional gibi dünyanın saygın kulüpleri katıldı.
Daha önce 5 kez düzenlenen turnuvada en golcü isimler ise; 3’er golleriyle Bayern Münih’in yıldızları Thomas Müller ve Thiago oldu. Son şampiyon unvanı da 2017’deki turnuvada Liverpool’u yenen Atletico Madrid’e ait.

Haberin Devamı

En değerlisi Real Madrid
AUDI Cup öncesi son transferlerle beraber en değerli kadrolar sıralandı. 303 milyon euroluk transfer harcamasıyla Real Madrid ilk sırada geldi. Eflatun-beyazlıların kadro değeri 1 milyar 23 milyon euro olarak göze çarpıyor.
İngiliz ekibi Tottenham, 912 milyon euroluk kadro değeriyle hemen arkadan geliyor. Alman devi Bayern Münih ise 757.2 milyon euro değerle üçüncü sırada. Temsilcimiz Fenerbahçe’nin kadro değeri de 80 milyon euro olarak hesap ediliyor.

Haberin Devamı

Korkutucu forvetler
Fenerbahçe’nin ilk kez yer alacağı AUDI Cup’ta rakip forvetler bir hayli dikkat çekici. Real Madrid’de Karim Benzema, Tottenham’da Harry Kane ve Bayern Münih’te Robert Lewandowski göze çarpıyor. Piyasa değeri 150 milyon euro olarak kabul edilen Kane, 65 milyon euro değer biçilen Lewandowski ve 40 milyon euroluk bir bedeli olduğu belirtilen Benzema, öne çıkan forvetler. Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden forvet Vedat Muriç’in piyasa değeri ise 5 milyon euro.