Dünya Kupası Şeytan çarpması

Şeytan çarpması

22.06.2014 - 20:43 | Son Güncellenme:

Rusya’yı son 10 dakikada oynadığı etkili futbolla yıkan Belçika, genç golcüsü Origi ile galibiyete uzandı. Kırmızı Şeytanlar, 2’de 2 yaparak adını son 16 turuna yazdırdı.

Şeytan çarpması

Dünya Kupası H Grubu maçında Belçika, Rusya’yı 1-0 yendi. Sessiz geçen karşılaşmayı son 10 dakikada çözen Kırmızı Şeytanlar adını bir üst tura yazdırdı.

Haberin Devamı

Cezayir önünde galibiyeti ikinci yarıda bulabilen Belçika, Fellaini’yi ilk 11’de oynatarak başladı. 4-2-3-1 taktiğini bozmayan Marc Wilmots, Hazard ve Mertens gibi hızlı kanatlarla sonuca gitmeyi amaçladı. Güney Kore karşısında 1 puanı zor kurtaran Rusya’da ise Fabio Capello, takımına ilk olarak yine 1 puanı amaçlatan bir görüntü aşılamıştı. Sol kanadı daha defansif olan Kombarov ile Kanunnikov’a teslim ederek niyetini belli etti.

Her iki takımın temkinli başladığı maçta ilk şut 11. dakikada Faizulin’in ayağından çıktı. 19’da bu kez Belçika Mertens ile tehditkâr olsa da sessizlik bozulmadı. En ciddi atak ise o ana kadar sahanın en iyisi olan Mertens’den 35. dakikada geldi. 43’de Rusya genç yeteneği Kokorin’in kafasıyla heyecanlansa da devrenin düdüğü 0-0 için çaldı.

Haberin Devamı

Hazard damgasını vurdu

İkinci yarıya Rusya daha hakim bir görüntüde çıktı. Glushakov’un 52’deki girişimi sonuç çıkarmayınca maçta dev bir sessizlik başladı. Her iki ekip hata yapmamak adına oyunun kontrolünü fazla abartınca tribünlerden ıslık sesleri duyuldu. Hatta öyle ki bazı taraftarlar uykuya bile daldı. Yayıncı kuruluşun maçtan çok uyuyan seyirci profilleri çekmeye başladığı anda Belçika Teknik Direktörü Marc Wilmots 75. dakikada Mirallas hamlesiyle işleri değiştirdi. Her ne kadar 80’de Eshchenko ile Rusya tehlike bulsa da 83’de Mirallas’ın direkten dönen frikiki fişi çekmeye yetti. Sazı eline alan Eden Hazard, üzerinde Chelsea forması varmışçasına sol kanadı istediği gibi kullandı. 86’da da genç Origi, ustası Lukaku’nun yapamadığını yapıp, son 16’yı getiren golü attı.

Tribünlerden tepki

Kupa öncesi favoriler kadar güçlü gösterilen Belçika, Rusya maçında tribünlerden tepki aldı. Karşılaşmanın 65. dakikasında, mücadele 0-0 devam ederken Belçikalılar takımlarının oyunundan memnun kalmayarak ıslıkladılar.

Yakın takip

Belçika’nın Rusya ile yaptığı maçta Belçika Kralı Philippe ile Belçika Kraliçesi Mathilde ülke takımlarına destek verdiler. Kral ve Kraliçe mücadeleyi tribünden takip ettiler.

Yıldızını parlattı

Rusya karşısında Belçika’nın galibiyet golünü getiren Divock Origi, 3. milli maçında ilk golünü kaydetti. Cezayir maçında da oyuna sonradan dahil olan 19 yaşındaki Origi, toplamda 65 dakika süre aldı. Belçika’ya zaferi getiren golü kaydeden Origi, arkadaşlarıyla büyük bir sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

Belçika: 1 - Rusya: 0

Stat: Maracana

Hakemler: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp (Almanya)

Belçika: Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Daniel Van Buyten, Thomas Vermaelen (Dk. 31 Jan Vertonghen), Axel Witsel, Marouane Fellaini, Kevin De Bruyne, Dries Mertens (Dk. 75 Kevin Mirallas), Eden Hazard, Romelu Lukaku (Dk. 57 Divock Origi)

Rusya: Igor Akinfeev, Aleksei Kozlov (Dk. 62 Andrey Eshchenko), Sergey Ignashevich, Vasily Berezutskiy, Dmitry Kombarov, Victor Fayzulin, Denis Glushakov, Oleg Shatov (Dk. 83 Alan Dzagoev), Maksim Kanunnikov, Alexander Samedov (Dk. 90 Alexander Kerzhakov), Alexander Kokorin

Gol: Dk. 88 Divock Origi (Belçika)

Sarı kartlar: Dk. 38 Denis Glushakov (Rusya), Dk. 54 Axel Witsel, Dk. 73 Toby Alderweireld (Belçika)

Yazarlar