Skorer Sezar'ın hakkı

Sezar'ın hakkı

20.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sezar'ın hakkı

Sezarın hakkı


Özgür Özgürengin


       Play - off'un lideri Çanakkale Dardanel, dörder gollü Sarıyer ve İzmirspor galibiyetlerinin ardından dün de Kombassan Konyaspor engelini son dakika penaltısıyla geçerek, koltuğunu bırakmayacağının sinyallerini verdi.
       Sezar'ın hakkını Sezar'a verelim. Dardanel bu maçı son dakika golüne bırakacak görüntüde değildi. Kırmızı - Beyazlılar ilk dakikadan itibaren Kombassan'ı yarı sahasına hapsetti. Adem ve Ünsal, Konya savunmasından geri gelen her topa hamle yaparak, yoğun bir baskı kurulmasını sağladı. Mehmet Zengin ve Gürçay ise önlerindeki kanat boşluğunu çok iyi kullanarak, savunmayı sürekli derinlemesine böldüler. Hücum presin genç silahı Mehmet Yılmaz ve Ümit ise çapraz koşularla zaten ağır olan Konya savunma blokunun bütün dengelerini alt üst etti. Ancak o baskıda bir türlü gelmeyen gol Konya savunmasının direncini her geçen dakika artırdı.
       İkinci yarıdaki Adem - Serkan Rençber değişikliği Dardanel orta alanındaki pas isabet yüzdesini artırdı. Ve Ümit, kombine gelişen bir atak sonucunda golü buldu. Ancak Dardanel yavaş yavaş geriye çekilerek büyük hata yaptı. Bu durum bir yumrukta yıkılacak Konyaspor'u ümitlendirdi. Peşinden kazanılan penaltıyla skorda denge sağlandı. Ancak Sezar'ın hakkını Sezar'a vermiştik. Aradan beş dakika geçti ve Dardanel eski baskılı oyununa dönerek, bir penaltı golüyle yeniden galibiyete ulaştı.
       Hakem İbrahim Aksoy, verdiği iki penaltı kararında da haklıydı.

Yazarlar