Tenis Sharapova geliyor

Sharapova geliyor

10.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tek kadınlar eski dünya 1 numarası Maria Sharapova Türkiye’de tenisseverlerin karşısına çıkacak. Topladığı kupalar kadar attığı çığlıklarla da ünlü olan Rus raket, TEB BNP Paribas Tennis Stars Series’te Büyükakçay ile maç yapacak.

Sharapova geliyor

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Kadınlar tenisinin en önemli isimlerinden bir tanesi olan Maria Sharapova Türkiye’ye geliyor. Rus raket, TEB BNP Paribas Tennis Stars Series kapsamında Türkiye’de boy gösterecek. Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğiyle kasım ayında gerçekleştirilecek organizasyonun basın toplantısı, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, TTF Başkanı Cengiz Durmuş ve milli tenisçi Çağla Büyükakçay’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Maria Sharapova isminin açıklandığı basın toplantısında Sharapova’nın kısa bir videosu da gösterildi. Videoda Rus raket “Merhaba Türkiye, ben Maria Sharapova. Sizlere bu yıl kasım ayında düzenlenecek TEB BNP Paribas Tennis Stars Series’te yer alacağımı söylemekten mutluluk duyuyorum. Kasım’da görüşmek üzere” şeklinde ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Bu tür organizasyonlarla ana amaçlarının Türk tenisinin ilerlemesine katkıda bulunmak olduğunu belirten TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici şunları söyledi: “Türk tenisçileri dünyanın en önemli tenisçileri ile bir araya getirmek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl Ankara’da 9 bin tenissever geldi. Tenisin sokaklara yayılması için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.”

TTF Başkanı Cengiz Durmuş da TEB ile Türk tenisi için önemli adımlar attıklarını belirterek, “Amacımız dünyanın en iyi sporcularını ve örnek sporcular yetiştirebilmek” dedi.

Cezasını tamamladı
Kadınlar dünya sıralamasında 21 hafta 1 numarada kalan ve 5 Grand Slam, 35 tekler şampiyonluğu bulunan, eski dünya 1 numarası Maria Sharapova, yasaklı maddeler listesinde yer alan meldonyum kullandığı gerekçesiyle tenisten 2 yıl men edilmişti. Rus tenisçi daha sonra 15 aya indirilen cezasını tamamlarken, Çağla Büyükakçay ile yapacağı maçın hangi şehirde olacağına ilerleyen dönemde karar verileceği belirtildi.

Yazarlar