Diğer Sığınmacılar için proje!

Sığınmacılar için proje!

04.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

IOC Başkanı Bach ile görüşen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Türkiye’de sığınmacı olarak misafir edilen Suriyeli gençlerin spor yaşantılarına ne gibi destek verebiliriz bunları konuştuk. İnşallah projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Sığınmacılar için proje

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile İsviçre’nin Lozan kentinde bir araya geldi. IOC Merkezi’nde yapılan görüşme sonrasında açıklamada bulunan Bakan Kılıç, “IOC Başkanı Bach ile 2016 Rio Olimpiyatları’nı değerlendirme imkanımız oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bach ile önümüzdeki dönemlerde yapılabilecek çalışmalarla ilgili de görüştüklerini belirten Akif Çağatay Kılıç, “Türkiye’de sığınmacı olarak misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin ve Irak gibi diğer ülkelerden gelen sığınmacı gençlerimizin spor yaşantılarına ne gibi destek verebiliriz, Türkiye’nin buradaki rolü ne olabilir, bunlarla ilgili görüştük. İnşallah bunları kısa sürede hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Lozan’a IOC Asbaşkanı ve Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener’in davetiyle geldiklerini de sözlerine ekleyerek, “Gelecek ay açılışının yapılacağı Dünya Okçuluk Mükemmelliyet Merkezi’ni de ziyaret ettik. Okçuluk, geleneklerimizden gelen bir spor branşımız. Lozan’da da bu sporu geliştirmek için kurulan tesisi görmeye geldik.”

Haberin Devamı

Lozan’da lisansüstü ve doktora eğitimi gören Türk öğrencilerle bir araya geldiğini de hatırlatan Kılıç, “Onlarla, Türkiye’de özellikle 15 Temmuz gecesi yaşanan FETÖ darbe girişiminin nasıl olduğunu ve milletimizin geleceği için yapılan çalışmaları paylaştık” dedi.

Sığınmacılar için proje