Futbol Simon Kjaer kimdir?

Simon Kjaer kimdir?

17.06.2015 - 11:04 | Son Güncellenme:

Transfer sezonunun startını 4 büyükler arasında Fenerbahçe verdi. Sarı-lacivertlilerin İstanbul’a getirdiği ilk isim Fransa Ligue 1 ekibi Lille’in stoperi Simon Kjaer.

Simon Kjaer kimdir

26 yaşında olmasına rağmen Avrupa’nın 3 önemli liginde de forma giyen Danimarkalı oyuncu için geçen sezonun sonundan beri Premier League'in yolunu tutacağına dair spekülasyonlar vardı. İki senedir savunma performansı olarak Ligue 1’in en iyi 2-3 takımından biri olan Lille defansında yer alan Simon Kjaer, 26 Mart 1989 tarihinde Horsens şehrinde dünyaya geldi.

Haberin Devamı

Kariyerine 2007/2008 sezonunda ülkesinin FC Midtjylland takımında başlayan Kjaer, ilk sezonunu geçiren bir oyuncu olmasına rağmen 21 resmi maçta forma giydi.

Temmuz 2008'de İtalya Serie A kulüplerinden Palermo'ya transfer olan Kjaer, Palermo formasıyla ilk lig maçına 26 Ekim 2008'de Fiorentina karşısında ikinci yarıda oyuna dahil olarak çıktı. Takımdaki ilk golünü ise 2 Kasım'da Chievo'yu 3–0 yendikleri maçta kaydetti. Gösterdiği performansla ilk on birde sürekli yer bulan Kjaer, ilk sezonunda oynadığı 27 lig maçında 3 gol attı. Palermo'da geçirdiği ilk sezonun ardından, o dönem Arsenal forması giyen Nicklas Bendtner ve Ajax forması giyen Christian Eriksen'i geride bırakarak Danimarka'da "Yılın Genç Yeteneği" ödülüne layık görüldü. 2009-2010 sezonunda, defanstaki başarılı performanslarıyla yüksek bir form grafiği çizdi. 2009-2010 sezonunda 35 lig maçında forma giyen Kjaer, 2 de gol kaydetti.

Haberin Devamı

2010-2011 sezonunda Wolfsburg'a transfer olan Danimarkalı stoper, burada formsuz bir dönem geçirdi. Felix Magath ile yaşadığı sorunlar ve düşük form grafiği sayesinde Wolfsburg’da geçirdiği bir sezonun ardından çizmeye geri döndü.

2011 sezonunun başında Roma'ya kiralanan Kjaer lig ve kupa dahil olmak üzere toplamda 24 resmi maça çıktı. Potansiyelini burada da gösteremeyen savunmacı, sezonun bitmesinin ardından bonservisini elinde bulunduran Alman temsilcisi Wolfsburg'a geri döndü.

2012-2013 sezonuna girerken Wolfsburg'un başında yıldızının bir türlü barışmadığı Felix Magath duruyordu. Magath'ın ayrılmasının ardından forma şansı bulmaya başlayan Kjaer, lig ve kupa dahil 25 maçta 2 gol attı.

Kariyerine hızlı giriş yapan ancak devamlılık sağlayamayan Simon Kjaer 2013 sezonu başlarken 2 milyon Euro karşılığında Fransa'nın Lille takımına transfer oldu. Burada adeta yeniden parlayan Danimarkalı stoper, 38 maçın 21'ini gol yemeden tamamlayan ekibin en önemli savunmacılarından biri oldu. Ligi 3.tamamlayan Lille beklenmedik bir başarı yakalamıştı. Sezon içerisinde bir dönem 11 maç üstüste gol yemeyen Lille'in kalecisi Enyeama bu alanda rekor kırdı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz 2014/2015 sezonunda adadan birçok teklif almasına rağmen Fransa'da kalan Kjaer hepsine ilk 11 başladığı 42 resmi maça çıktı ve ağları 3 kez sarstı.

Fenerbahçe'nin transfer görüşmelerini KAP'a bildirdiği Simon Kjaer'in kulubüne 8 ila 9 milyon Euro arası bir bonservis bedeli ve oyuncunun kendisine 3 milyon Euro vereceği belirtiliyor.