Fenerbahçe Simon Kjaer ve o ilginç anı...

Simon Kjaer ve o ilginç anı...

15.06.2015 - 09:51 | Son Güncellenme:

Simon Kjaer'i Skorer'e anlatan Danimarkalı gazeteci Mads Glenn Wehlast, Fenerbahçe'nin İstanbul'a getirdiği oyuncuyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Simon Kjaer ve o ilginç anı...

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Fenerbahçe taraftarını heyecanlandıran Danimarkalı futbolcu Simon Kjaer, Palermo, Wolfsburg, Roma gibi ekiplerin formasını giymesinin ardından Lille formasıyla da başarılı grafiğini sürdürdü.

Lille'deki ilk sezonunda takımı Avrupa çapında en iyi savunmaya sahip ekiplerden olarak öne çıktı. 38 maçta kalelerinde yalnızca 26 gol gördüler. Bu 38 maçın 21'ini ise hiç gol yemeden tamamladılar.

Aurelien Chedjou'nun takımdan ayrılarak Galatasaray'a gitmesinin ardından geldiği Lille'de, savunmadaki başarılı futboluyla alkışlandı. Fransa'da taraftarların kendisine 'Viking' lakabını taktığı 26 yaşındaki oyuncuyu, kendisini yakından tanıyan Danimarka'nın Ekstra Bladet gazetesinden Mads Glenn Wehlast'e sorduk.

Haberin Devamı

Simon Kjaer nasıl bir oyuncu?

Top geçer adam geçmez diye bir deyim vardır. Sert savunmacılar için söylenir. Kjaer'den top da geçmez adam da. Bire birde mükemmel savunmacı. Yerde olduğu kadar hava hakimiyeti de kuvvetli.

En çok öne çıkan yanı?

Fizik olarak çok kuvvetli bir futbolcu. En çok öne çıkan yönü fiziği. Ona rakip forvetler önünde avantaj sağlıyor ve markaj becerisi getiriyor. Bir de sıkı çalışan ve sürekli kendini geliştirmeye çalışan bir yapısı vardır.

Zayıf yönleri neler?

Topsuz oyunda çok iyi ama topla oyunda o derece iyi değil. Belki pas yüzdesini biraz daha yükseltse iyi olabilir. Özellikle uzun toplarda biraz sıkıntısı var. Bu anlamda yanında kendisini bütünleyen bir stoperle oynarsa daha etkili olabilir.

Kendisiyle hangi takımlar ilgileniyor?

Bir çok takım ilgileniyor. Fransa'daki başarılı performansının ardından bu ülkeden Monaco ve Lyon transfer gündemine aldı. Ayrıca İngiltere'den Liverpool, West Ham United ve Southampton da onu istiyor.

Sık sakatlanır mı, kronik bir sakatlığı var mı?

Uzun süreli bir sakatlığı yok. Kariyeri boyunca da çok fazla sakatlık yaşamadı. Son derece istikrarlı bir oyuncu. Lille'deki rakamlarına bakınca da bu görülebiliyor zaten.

Kaç dil biliyor?

Kendi dili Danca dışında İngilizce, İtalyanca, Fransızca ve Almanca biliyor. Ayrıca kız arkadaşının İsveçli olması dolayısıyla son dönemde İsveççe de öğrendi. Yani tam 6 dil biliyor.

Haberin Devamı

Özel hayatı nasıl?

Ailesine düşkün bir kişi. Evli değil ancak kız arkadaşıyla düzenli bir birlikteliği var. Çocukları 2 yaşında. Gece hayatına düşkün değil, futbol dışındaki hayatıyla fazla gündeme gelmeyen bir isim.

Lille'deki yıllık kazancı ne kadar?

Aslında bir savunmacı için kazancı gayet iyi olan bir futbolcu. Fransız ekibinde yıllık ücreti 2.8 milyon euroydu.

Roma satın alma opsiyonuyla kiralamıştı, neden bonservisini almadı?

Roma'da aslında fena bir görüntü çizmedi. Bana kalırsa almak istediler. Ancak satın alma opsiyonu 10 milyon euronun üstünde bir rakamdı. Bu rakamın kendilerine çok geldiğini ve mecburen vazgeçtiklerini düşünüyorum.

Takım arkadaşlarıyla ilişkileri?

Forma giydiği takımlarda iyi arkadaşlıklar edindi. Takım arkadaşlarıyla arası genelde hep iyi oldu. Eski takımlarından hala

Danimarka için ne ifade ediyor?

Ülkenin en önemli savunmacısı. Geçtiğimiz gün Sırbistan karşısında 50. maçına çıktı. Sadece Danimarka değil, bence Avrupa'nın en üst düzey savunmacılarından.

Haberin Devamı

İlginç bir anı?

Tüm ailesi sıkı Liverpool taraftarı. Simon Kjaer geçtiğimiz yıl babasına bir Steven Gerrard forması hediye etti. İngiltere-Danimarka maçı öncesinde babası 'Wembley'den Gerrard'ın formasını almadan gelme' demiş. Simon hayatında ilk kez bir futbolcuya gidip formasını istemek zorunda kalmıştı.

Yazarlar