Milli Takım Sistem yok terciher yanlış

Sistem yok terciher yanlış

28.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Futbol otoritelerine göre A Milli Takım’ın başarısızlığının altında iki önemli faktör var: Sistem yok, tercihler yanlış

Sistem yok terciher yanlış

Gereğini yapsınlar

Haberin Devamı

Şansal Büyüka

(Akşam’dan alınmıştır)

OYUN bitti. Dünya sonuncusu Andorra’dan biraz daha hallice olan Macaristan’ı, bu mücadeleye rağmen yenemiyorsak, aynı Macaristan’dan puan olarak bu kadar geride kalıyorsak, söylenecek tek şey var; Milli Takım iflas etmiştir.. Yanlış yönetimlerle, yanlış tercihlerle iflas etmiştir.. Onur’u geç hatırladık, 2. sınıf gurbetçileri milli yaptık. Milli Takım’da sabır olmaz, Milli Takım’da fantezi olmaz.
FEDERASYON Başkanı, Milli Takım hocası, başkaları, kim varsa, yarın çıkıp bize masal anlatmasınlar... Bıktık bu masallardan. Gereğini yapsınlar. Her başarısız kurumun, kişinin yaptığı gibi bu işi bıraksınlar.

Haddimizi bilmiyoruz

Tayfun Bayındır

MİLLİLER bugüne dek hiçbir büyük organizasyona grubunu ilk sırada bitirerek direkt gidemedi... Yakın gelecekte de bu zor görünüyor. Oysa bakın arşivlere, hüsran ile biten, ya da baraj maçı oynayarak gittiğimiz tüm eleme maçları öncesinde “Hedefimiz 1.’lik” demişiz... Yani hiçbir zaman haddimizi bilememişiz...
TAMAM çok önemli yeteneklerimiz var. Her dönem 2-3 tane yıldız oyuncumuz olmuş. Ve hep onların sırtından yürümüş durmuşuz. 2002 ve 2008’deki başarılar hep böyle gelmiş.. Ama o dönemlerde de tam anlamıyla “takım” olamamışız. Ne yazık ki bundan sonra da ‘ekip’ olmanın ötesine gidebileceğimizi sanmıyorum.

Haberin Devamı

Anlaşılmaz gerginlik

Rıdvan Dilmen

(Sabah’tan alınmıştır)

MİLLİ Takım’da Macaristan maçında anlaşılmaz bir gerginlik vardı. 1-1 olduktan sonra ne yaptığımızı bilemez hale geldik. Bu kadar Avrupa’da forma giyen, Avrupa tecrübesi olan oyuncularımız var ama ortaya çıkan skor bu. Beni en çok hayal kırıklığına uğratan da bu oldu. Burak olmasaydı pozisyona giremeyecekmişiz gibi bir görüntü vardı.
MACARİSTAN vasat bir Avrupa takımı. Öyle yıldız bir isimleri de yok. Bu takım bizden 2 maçta 4 puan almayı başarıyorsa bazı şeyleri gerçekten düşünmeliyiz. Problemimiz, sert değiliz. Rakibi sindirmiyoruz. Fatih Terim ile Aykut Kocaman bu Macarlar’dan kimseyi almazdı takımına.

Taktiğimiz var mı?

YILMAZ VURAL / Elazığ Teknik Direktörü

Haberin Devamı

MİLLİ Takım konusu sadece teknik direktör, futbolcu, takım noktalarında ele alınmamalı. Futbolumuzla ilgili alt yapı, üst yapı ne sıkıntı varsa Milli Takım’a da kulüplerimize de yansıyan odur.
2.5 milyon Türk vatandaşımızın yaşadığı Almanya’dan 5 tane futbolcuyu buluyorsun, 75 milyonluk ülkemizden oyuncu çıkmıyor. Kulüpler Yasası çıktı çıkıyordu, şimdilerde ise adı geçmiyor. Hangi birini anlatayım? Ay-yıldızlılarımız planlamayla çıkmıyor sahaya. Ne tekniğimiz ne taktiğimiz var. Doğaçlama oynuyoruz. Milliler ‘Teknik direktör takımı olsun’ diyoruz ama bir türlü olamıyor.

Baskı çok ağır geldi

Robert ProsIneckI / Kayseri Teknik Direktörü

MACARİSTAN maçında oyuna daha hakim olan taraf, Türkler’di. Ama, bir takımın böylesi durumda, saha ve seyirci desteğiyle, kendi sahasında oynarken galibiyet alması gerekirdi. Önemli bir avantaj kayboldu. İşler zorlaştı. Halen umut var. Son düdüğe kadar, netice alınıncaya kadar, matematiksel olarak şans var.
ÜZERLERİNDEKİ baskıya karşın, Türk Milli Takımı çok fazla soğukkanlı cevap veremedi. Türk oyuncular kendi kimliğine dönemedi, baskı ve stres nedeniyle çok iyi mücadele edemediler ama sahanın hakimiydi. Gruptan çıkma adına bu beraberlikle işler biraz daha zorlaştı.

Haberin Devamı

Avcı gibisini görmedim

Serhat Ulueren

2002 Dünya Kupası’ndan sonra Milli Takım hep düşüşteydi. 2008 Avrupa Şampiyonası’ndaki başarı da tamamen tesadüflerle ve şansla doluydu. Kulüpler paraların hepsini yabancılara yatırıp, alt yapıya önem vermeyince Abdullah Avcı’nın da gözünü gurbetçiler boyadı. Yanlış adam tercihleri ve bir sistemimizin olmaması bizi bugünlere getirdi.
AĞLANACAK bir şey yok. Bugüne kadar topu topu 2 Dünya Kupası, 3 Avrupa Şampiyonası görmüşüz. Zaten ülke olarak istikrarımız, bir devamlılığımız hiç olmadı. Abdullah Avcı, Türk halkını Milli Takım’dan soğuttu, uzaklaştırdı. Bu kadar vizyonu ve sinerjisi düşük bir hoca görmedim.

%46

Avcı’nın İstanbul BŞ’nin başında 215 maçta aldığı 77 yenilgiyle mağlubiyet oranı %35’ken A Milli Takım’la 15 maçta 7 kez kaybetti ve bu oran %46 oldu.

Haberin Devamı

İstanbul BŞ’deki Avcı’dan farksız

MACARİSTAN beraberliğiyle 2014 Dünya Kupası’na katılma umudu azalan A Milli Takım’da, teknik direktör Abdullah Avcı’nın performansı İstanbul BŞ’de sergilediğinden farklı değil. Zira İstanbul ekibinin başında 215 maça çıkan Avcı 86 galibiyetle %40‘lık bir galibiyet oranı tuttururken ay-yıldızların başında çıktığı 15 mücadelede 6 kez gülerek yine %40’lık bir kazanma oranı yakaladı.

Yazarlar