Trabzonspor Sivasspor-Trabzonspor maçı sonrası sert eleştiri: Bjelica da şaşırmıştır! Psikiyatrist bulması gerek

Sivasspor-Trabzonspor maçı sonrası sert eleştiri: Bjelica da şaşırmıştır! Psikiyatrist bulması gerek

21.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasının kapanış maçında Demir Grup Sivasspor sahasında Trabzonspor'u konuk etti. Kırmızı-beyazlılar karşılaşmadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı. Maçın ardından spor yazarları sert eleştirilerde bulundu.

Sivasspor-Trabzonspor maçı sonrası sert eleştiri: Bjelica da şaşırmıştır Psikiyatrist bulması gerek

Süper Lig'de Trabzonspor'un düşüşü sürüyor. Bordo-mavililer ligde üst üste 4. maçından da galibiyetle ayrılamadı. Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Nenad Bjelica, bordo-mavililerde çıktığı ilk karşılaşmada Demir Grup Sivasspor deplasmanında 4-1 mağlup oldu.

Haberin Devamı

Demir Grup Sivasspor-Trabzonspor maçının ardından spor yazarları çok sert eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı

İşte spor yazarlarının Demir Grup Sivasspor-Trabzonspor maçının ardından değerlendirmeleri:

CEMAL ERSEN - BJELICA PİŞMAN MIDIR?

Başkan Ertuğrul Doğan’dan öğreniyoruz. Abdullah Avcı’nın ayrılmasından sonra teknik direktör arayışını sürdüren Trabzonspor kimlere haber göndermemiş ki. Lakin hedefsiz kalan takımın başına geçmek için türlü koşullar sürmüş bazıları. Sanki küme düşme hattında yer alıyor bordo-mavili ekip. Geçen sezonun şampiyonu bu takım kardeşim. Gidin başka yerde nazlanın.

Sonuçta kapris yapmayan bir teknik direktör buldu Trabzonspor. Nenad Bjelica ayağının tozu ile Sivasspor maçında kulübedeki yerini aldı. 24 saat içinde neleri değiştirebilirdi ki Hırvat çalıştırıcı? Hiç uyumasa, son üç maçı izleyebilmiştir belki. Dolayısıyla dün akşamki doksan dakikanın skorunda hiçbir etkisi olamazdı. Sonucun günahı da sevabı da ona ait değil.

Haberin Devamı

Önemli olan bu sezon hayal kırıklığı yaratan Trabzonspor’a yapacağı katkı kuşkusuz. Elinde sihirli değnek yok, takımı ve oyuncuları tanıyana kadar lig bitecek zaten. Kimse hayal kurmasın.

Maça gelince. Deplasman karnesi kırıklarla dolu olan Trabzonspor erken öne geçtiği mücadelede talihsiz bir pozisyon sonrası hem eksik kaldı hem üstünlüğünü yitirdi. 22. dakikada Uğurcan’ın kritik müdahalesinin hemen ardından Larsen’in altı pas içinde rakibini çekerek düşürmesi tartışmasız penaltı idi. Kartın rengi mi? Bana ağır geldi kırmızı. Sonrası çok zordu bordo-mavili ekip için.

Sivasspor-Trabzonspor maçı sonrası sert eleştiri: Bjelica da şaşırmıştır Psikiyatrist bulması gerek

Sivasspor eşitlik sayısından sonra Yatabare ile iki kez yokladı rakip kaleyi. Soldan Gradel, sağdan Erdoğan ile perişan etti Trabzonspor savunmasının kanatlarını. Çok geçmedi, Sivasspor’un üstünlük sayısı Erdoğan’ın bir daha asla gerçekleşmeyecek kafa vuruşundan geldi. Yediği goller gösterdi ki, Bjelica’nın üzerinde en çok çalışması gereken konu, savunma güvenliği. Sonrasında yapacakları 2.5 yıllık kontratına sığar mı bilemiyorum.

Haberin Devamı

On kişi kalmak elbette dezavantaj. Ama takım karakteriniz varsa, kaderinize boyun eğmek zorunda kalmazsınız. Anımsayın üç hafta önceki Fenerbahçe- Beşiktaş maçını. Konuk ekip on kişi tamamlamak zorunda olduğu karşılaşmayı geriden gelip nasıl kazandı? Büyük takım olmakla sıradanlaşmak arasındaki fark bu işte.

İkinci yarıda Bjelica’nın hamlelerini merak ediyordum. Gomez’ı çıkarıp Hamsik’i aldı oyuna. Forvetsiz bir kadroyu tercih etmesi ilginç geldi. Hani koruman gereken bir skor olsa anlarım, ama gole ihtiyacı varken kime, hangi oyuncusuna güvendi anlamadım. Birileri 65 dakika yedek kulübesinde bekleyen Umut’un geçen sezonun gol kralı olduğunu söylememiş mi acaba? Daha fazla yememek için olamazdı bu değişiklik.

Haberin Devamı

Bu kabullenmişlik hali yakışmıyor Trabzonspor’a. Hırvat hocanın öncelikle iyi bir psikiyatrist bulması gerek sanırım. Kimlerin gideceğine karar verdikten sonra kalanların ihtiyacı olacak çünkü.

Dört gol yemiş bir takımın en iyi oyuncusu kalecisi olabilir mi? Dün akşamki maçı izledi iseniz olabilir. Fark 6-7 olmadı ise Uğurcan sayesindedir.

Hakkını yiyemem. Rıza Çalımbay’ın bu koşullarda ligde tutmaya çalıştığı Sivasspor, anasının ak sütü gibi hak etti üç puanı. Geçen hafta “Bu Trabzonspor’u her takım yener” demiştim ama Rıza hocanın öğrencileri galibiyetten fazlasını elde etti. Başkan Mecnun Otyakmaz’ı futbola bakış açısı nedeniyle takdir ederim. En zor günlerinde Çalımbay’ın arkasında durması ve savunması, bu tutarlı duruşun yansımasıdır. Böyle yönetici ve teknik adamlara ihtiyacımız var.

Sivasspor-Trabzonspor maçı sonrası sert eleştiri: Bjelica da şaşırmıştır Psikiyatrist bulması gerek

AKSAL YAVUZ - TRABZONSPOR GİBİ BİR TAKIMIN OYUNCULARI...

Maçın en büyük kırılma anından, yani 22. Dakikadan başlayalım.

Larsen’in Hakan’a yaptığı hareket penaltı tamam da, pozisyondan önce Hakan’ın Larsen’i dirseği ile dağıttığı nasıl olur da gözlerden kaçabiliyor? Larsen’in rakibi karşılamada pozisyon hatası yaptığı doğrudur, ancak aldığı dirsek darbesiyle darmaduman olduğunu da bir kenara not düşelim.

Onu geçtik Larsen’in gördüğü kırmızı karta ve iki oyuncu yere düştükten sonra Hakan’ın, Danimarkalı oyuncuyu hastanelik ettiği tekmeye ne demeli? Galiba futbol kuralları Avrupa’da başka ülkemizde başka (!) Mesela benzer, hatta daha yumuşak hareketi Gomez, Monaco maçında Camara’ya yapmış, oyundan ihraç edilmişti.

Sivasspor, Trabzonspor maçından bağımsız olarak şunu da söyleyelim, hakemlerimiz ve VAR’da görev yapanlar özellikle bu sezon o kadar çok hata yaptılar, yapıyorlar ki…

Maça 1-0 önde başlayan bordo-mavililer bir eksik kaldıktan sonra adeta kolu kanadı kırıldı, kesme şeker gibi dağıldılar! Zaten kaliteli ayaklarından eksik gittiler Sivas’a, hangisini yazalım, kimi sayalım. Gördük işte, aslar, kaliteli ayaklar olmayınca sıradanlaşıyorsunuz, adınız Trabzonspor da olsa…!

Sivasspor-Trabzonspor maçı sonrası sert eleştiri: Bjelica da şaşırmıştır Psikiyatrist bulması gerek

Halbuki geçtiğimiz yılın şampiyonu, adı Trabzonspor olan takım bir eksik kalsa da oyuncuları tepki vermeli, mücadele etmeli, o kadar kolay teslim olmamalı. İlk 20 dakika eh işte, devamında ne oynadığını bilen oyuncusu yoktu sahada. Yedikleri goller içler acısı, bireysel hatalardan kaynaklı. Anlayacağınız bu sezonun çok kısa bir özetiydi.

Sivasspor, elini kolunu sallaya sallaya mağlup etti Trabzonspor’u. Kırmızı-beyazlı takımın oyuncularına maçtan önce birileri, Trabzonspor’u 4-1 yeneceklerini, rahat bir galibiyet alacaklarını söylemiş olsaydı; inandırması için birkaç kez yemin etmesi gerekirdi!

Bjelica’nın işi kolay değil. Tahminimiz odur ki henüz adını öğrenemediği öğrencilerinin sahadaki haline o da şaşırmıştır! Zira şampiyon olan, Trabzonspor gibi bir takımın oyuncuları bu kadar vurdumduymaz olmamalı.

Trabzonsporlular ligin bir an evvel sona ermesini dilerken, çiçeği burnunda Bjelica, önümüzdeki sezona dair hesabını, kitabını yapmaya Sivas’tan başlamıştır herhalde; gidecekler, gelecekler.

Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum.

Sivasspor-Trabzonspor maçı sonrası sert eleştiri: Bjelica da şaşırmıştır Psikiyatrist bulması gerek