Sivasspor Sivasspor'dan tepki! ‘Amaçları eziyetti’

Sivasspor'dan tepki! ‘Amaçları eziyetti’

12.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsrail’de Maccabi Tel Aviv maçı sonrası havalimanında bekletilen Sivasspor’da büyük tepki oldu.

Sivasspordan tepki ‘Amaçları eziyetti’

‘05.30’a kadar’
İsrail’de Maccabi Tel Aviv maçı sonrası havalimanında bekletilen Sivasspor’da büyük tepki oldu. 2.5 saat yetkililer tarafından oyalanan ve ancak sabah saat 05.30 uçağına binmelerine izin verilen kırmızı-beyazlılar alkışlarla durumu protesto etti. Başkan Mecnun Otyakmaz, “01.30’dan sonra uçuş olmadığını biliyorduk. Saat 05.30’a kadar bizi tuttular. Üzüldüğüm şey şu, bizler misafirperver insanlarız. Misafirlerimize elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Dalga geçer gibi’
Kendileriyle adeta dalga geçildiğini ifade eden Sivasspor Başkanı, “Saat 05.30’da uçak kalktı. 2.5 saat bizi oyaladılar. Sadece 43 kişiyiz, bir uçak dolusu adam değiliz. Bilerek, isteyerek yapmadılar. Bir de özür diliyormuş gibi yapıyorlar ama dalga geçer gibi. Kesinlikle art niyetliydiler, amaçları bize eziyet etmekti. Bize kim nasıl davranıyorsa lütfen biz de onlara öyle davranalım artık. Artık yeter, her seferinde böyle şeyler yapıyorlar” diye konuştu.

‘Alanda tur attırdılar’
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Maccabi Tel Aviv yönetimine de tepki gösterdi. Otyakmaz, “Maccabi Tel Aviv yönetimini de kınıyorum. İnsan biraz ilgilenir çünkü biz onlara burada gayet iyi davrandık. Onların da biz oradan giderken ya da gidene kadar en azından gözleri üzerimizde olabilirdi. İki ayrı otobüsle havalimanı içinde tur attırdılar. Sonra da kapılar kapandı uçak seferi bitti dediler” ifadelerini kullandı. İsrailli yetkililer ülkedeki Hanuka Bayramı nedeniyle az sayıda görevlinin çalıştığını belirterek kendilerini savundu.

Haberin Devamı

TFF’den İsrail’e kınama mesajı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Demir Grup Sivasspor’un Maccabi Tel-Aviv ile karşılaşmasının ardından İsrail’den Sivas’a dönerken havalimanında mahsur bırakılmasını kınadı. Yapılan açıklamada, “Temsilcimiz Demir Grup Sivasspor, Maccabi Tel-Aviv deplasman maçı sonrası İsrail’den Sivas’a dönerken havalimanında saatlerce bekletilerek ev sahipliğine hiç yakışmayacak tavırlara maruz kalmıştır. Sporun barış ve dostluk değerleriyle bağdaşmayan bu olayları asla tasvip etmiyor, İsrail yetkilileri tarafından temsilcimiz Demir Grup Sivasspor’a yapılanları kınıyoruz” denildi.