Diğer Sivas’ta ödüller verildi

Sivas’ta ödüller verildi

07.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Gençler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası dün yapılan müsabakalarla sona erdi. Kadınlarda Dilara Ecem Deniz, erkeklerde Mesut Karagöz zirveye çıkmayı başardı.

Sivas’ta ödüller verildi

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Gençler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası’nda kadınlar, erkekler ve takımlarda final atışları yapıldı. Kadınlarda Dilara Ecem Deniz, erkeklerde Mesut Karagöz ve takımlarda ise erkeklerde Gazanfer Gençlik ve Spor Kulübü ile kadınlarda Okçular Vakfı Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü zirveye çıktı.

Sivas’ta Muhsin Yazıcıoğlu Stadı’nda yapılan şampiyonada okçular geleneksel kıyafetlerini giyerek atışlarını gerçekleştirdi. Atışların ardından ödül törenine Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Tokgöz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca, sporcular ile aileleri katıldı.

Ödül töreninde konuşan Sivas Belediyesi Başkanı Hilmi Bilgin, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte organize şekilde gençlerin spor yapması, disiplinli şekilde kendilerini yetiştirmeleri için sporla buluşturuyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu tip organizasyonları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Tokgöz ise Sivas’ta olmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Federasyon olarak genç kardeşlerimizle birlikte geleneğimizi yaşatmak ve bu sporu icra etmek için buradayız. Katılan bütün herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyetin 100’üncü yılında da Türk okçuluğunda yakalayacağımız ivmeyi daha da artırarak gideceğimizin sözünü veriyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yazarlar