Skorer Skandal

Skandal

01.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Harun minderden kaçtı

Skandal




58 kilo güreşçimiz, Rus rakibi ile yapması gereken maça çıkmadı. Ayık, "Şerefsizlik yapma" diyerek, üzerine yürüdü

Sidney'deki müsabakalarda üzerinde Ay - Yıldız bulunmayan mayosu ile güreşen 58 kilo sporcumuz Harun Doğan, dün de hiçbir geçerli gerekçe olmaksızın maça çıkmayarak, yeni bir skandala neden oldu.
Grup maçlarının ilk ikisine Ay - Yıldızlı mayo yerine kendi mayosunu giyerek çıkan Doğan, bir önceki karşılaşmanın sonucuyla tur şansını kaybetmesi üzerine Ruz Ramazanov ile yapması gereken müsabakada minderden kaçtı. Doğan, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu ile Federasyon Başkanı Ahmet Ayık'ın tüm çabasına rağmen maça çıkmaya ikna edilemedi.
Grubunda Özbek Zakhartdinov'un Moldovalı Cuciuc'u tuşlamasıyla çeyrek final şansını yitiren Harun Doğan, bu maçın ardından yapması gereken karşılaşmada Rus Ramazanov mindere gelmesine rağmen ortalıkta gözükmedi. Hakemlerin üç kez üst üste anons yaptırdığı Harun Doğan, kendisini ikna çabalarına, "Güreşirsem elime ne geçecek ? Zaten elendim. Bu maçın anlamı yok" cevabını vererek, ortamın iyice gerginleşmesine neden oldu.

"Şerefsizlik yapma"

Başkan Ayık'ın sinirlenerek Doğan'ın üzerine yürümesi ve "Güreşeceksin. Türkiye seni buraya mindere çıkmayasın diye göndermedi. Şerefsizlik yapma" sözleri üzerine harekete geçen Harun Doğan, bu kez de hareketlerinde yavaş davranıp, ağırdan alınca maça yetişemedi. Çıkış kapısı kenarına kadar gelen Harun Doğan minder kenarında göründüğünde temsilcimiz çoktan hükmen mağlup edilmiş, bir sonraki karşılaşma başlamıştı.

Ceza geliyor

Harun Doğan'ın maça çıkmama kararından antrenörü Fevzi Şeker'in bir gece önceden haberi olduğu, ancak kendisini ikna edemediği, bu durumu yetkililere de iletmediği öğrenildi. Harun Doğan ile birlikte Fevzi Şeker ve diğer antrenör Yumin'in de ceza kuruluna sevk edilecekleri bildirildi. Rus hoca Yumin'in sözleşmesinin ise büyük olasılıkla uzatılmayacağı kaydedildi.

"Ahlaksızlık"

GÜREŞ Federasyonu Başkanı Ahmet Ayık, Harun Doğan'ın maça çıkmamasına son derece sert tepki gösterdi. Ayık, "Biz bu güreşçilere her türlü imkanı sağladık. Bir dediklerini iki etmedik. Kamplarda her türlü konforları var. Bir yıldır besliyoruz. İyi de para kazanıyorlar. Harun daha buraya gelmeden bakandan on milyar lira özel ödül aldı. Böyle kepazelik olmaz. Ahlaksızlık. Sinirimden titriyorum. Bu ülkenin çocuğuysan ve Ay - Yıldızı taşıyorsan, o mindere çıkacaksın. Her türlü imkan sağlanarak olimpiyata gönderildiysen, Türkiye Cumhuriyeti'ne borcun var demektir. Bu borcu da ödemek gerek. Önemli olan turu geçmek değil. Mertçe çıkıp güreşmektir" dedi.

"Arma bana batıyor"

HEDEF adam haline gelen Harun Doğan, yaptığı savunmayla da iyice gözden düştü. "Mayonda neden Ay - Yıldız yok ?" sorusuna, "Kendi mayomla daha rahat ediyorum. Yeni mayolar terletiyor" yanıtını veren Doğan, eski mayosuna Ay - Yıldızlı arma dikilmesi talebine de, "Arma bana batıyor" gerekçesiyle karşı çıktı. Doğan, Sidney'deki başarısızlığının sorumlusu olarak ise başantrenör Yumin'i gösterdi. Doğan, "Başımıza böyle bir Rus antrenör getirilirse, olimpiyata da bu kadar erken gelirsek olacağı buydu. Benim gibi bir Dünya şampiyonunu Özbek gibi sıradan bir adama yendirdiler" diye konuştu.

Güreşte iflas

Serbestte de hüsranı yaşadık. 24 yıl sonra bir olimpiyatı daha madalyasız kapadık
Sidney Olimpiyat Oyunları'nda serbest güreşte de hüsrana uğradık, kürsüye çıkamadığımız 1976 Montreal'den tam 24 yıl sonra bir olimpiyatı daha madalya alamadan noktaladık.
Serbest güreşçilerimizden Adem Bereket bronz maçını kaybedip, dördüncü olurken, Ali Özen, Yüksel Şanlı, Harun Doğan ve Aydın Polatçı, ilk tur gruplarından bile çıkmayı başaramayarak, elendi.

Bereket tuş oldu

Bereket, bronz maçında Koreli Moon ile karşılaştı ve maçın başında verdiği puanlarla 3 - 0 geriye düştü. Sporcumuz, ilk yarının bitmesine 18 saniye kala ters bir oyunla alta düştüğü rakibine tuş olmaktan kurtulamadı.
58 kiloda Harun Doğan grubundaki son maçında Rus Ramazanov karşısına çıkmadı. 69 kiloda Yüksel Şanlı ise ABD'li Mc Ilvary önünde rakibinin minder dışına kaçması nedeniyle verdirdiği ihtar puanıyla 1 - 0 öne geçti. İkinci yarıda güreşçiler karşılıklı ikişer puan alınca Şanlı, 3 - 2'lik avantajını sürdürdü. Ancak ABD'li Mc Ilvary daha sonra üst üste aldığı puanlarla öne geçti ve temsilcimiz maçı 6 - 3 kaybetti.

Polatçı da yıkıldı

130 kiloda madalya umudumuz Avrupa Şampiyonu Aydın Polatçı grup finalinde Özbek Taymazov'la karşılaştı. Devreyi 1 - 0 yenik kapayan Polatçı, son dakika içinde oyun ararken rakibine bir puan daha verdi. Son saniyede bir puan daha kaptıran Polatçı, 3 - 0'lık yenilgi ile olimpiyata veda etti.
Sidney'de dün sona eren serbest güreşteki temsilcilerimizden Adem Bereket dördüncü, Yüksel Şanlı dokuzuncu, Aydın Polatçı 11'inci, Harun Doğan ve Ahmet Doğu 16'ncı, Ali Özen 18'inci sırada yeraldılar.

Pistte ABD rüzgarı

Erkekler 4 x 100 ve 4 x 400 ile bayanlar 4 x 400'de altına ulaştılar
Atletizmde bugün koşulacak maraton dışında diğer branşlarda altın madalyalar dün sahiplerini buldu. Günün en flaş yarışında, erkekler 4 x 100 metrede Jon Drummond, Bernard Williams III, Brian Lewis ve Maurice Greene'den kurulu ABD bayrak takımı, 37.61 ile altın madalyanın sahibi oldu. Greene böylece 100 metreden sonra ikinci altın madalyasını kazandı. Yarışta ikinciliği Brezilya (37.90), üçüncülüğü Küba (38.04) aldı.

Bahama sürprizi

Erkekler 4 x 400 metrede de yine ABD, 2.56.35 ile finişi ilk geçen takım oldu, altın madalyaya ulaştı.
Bayanlarda aynı mesafede Bahama takımı büyük sürpriz yaparak 41.95 ile altın madalyaya ulaştı.
Bayanlar 4 x 400 metre yarışında ise ABD 3.22.62 ile birinciliği alırken, Jamaika 3.23.25 ile gümüş, Rusya 3.23.46 ile bronz madalya kazandılar.
Bayanlar cirit atmada Norveçli Trine Hattestad 68.91 metre ile altın madalyaya uzandı. Yüksek atlamada Rus Yelena Yelessina 2.01 ile birinciliği elde etti. Bayanlar 10 bin metrede zafer Etyopyalı Derartu Tulu'nun (30.17.49) olurken, 1500 metrede de Cezayirli Nouria Merah Benida 4.05.10 ile altın aldı. Erkekler beş bin metrede yine Etyopya'dan Millon Wolde 13.35.49 ile birincilik kürsüsüne çıktı.

Yazarlar