Yaz Olimpiyatları SKORER ÖZEL - Buse Naz Çakıroğlu: Hedefim altın madalya, Fenerbahçe'de kariyerimi sonlandırmak istiyorum

SKORER ÖZEL - Buse Naz Çakıroğlu: Hedefim altın madalya, Fenerbahçe'de kariyerimi sonlandırmak istiyorum

11.06.2021 - 14:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçeli milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Türk spor tarihinde olimpiyatlara vize alan ilk kadın boksör oldu. Başarılı sporcu tarihi başarı sonrasında Skorer'den Nergis Aşkın'a samimi açıklamalarda bulundu.

SKORER ÖZEL - Buse Naz Çakıroğlu: Hedefim altın madalya, Fenerbahçede kariyerimi sonlandırmak istiyorum

Türk spor tarihinde ilk kez olimpiyatlara katılacak olan kadın boksör Buse Naz Çakıroğlu, Skorer'e özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Olimpiyatlara kota alan ilk kadın boksör oldun. Öncelikle duygularını bizimle paylaşabilir misin?

OLİMPİYAT MADALYASI ALAN İLK KADIN TAKIMI OLMAK İSTİYORUZ
Aslında kadın ve erkek takımı olarak çok iyi hazırlandığımız bir turnuvaydı. Burada 4 vize aldık ama ufak ufak talihsizliklerle kaybettiğimiz maçlar oldu. Ben ilk vize alan kadın olarak geçiyorum ama bunun sebebi aslında kilomun hafif olması yani ilk maça benim çıkmam. Yoksa diğer arkadaşlarım da gerçekten bir ilk başardı. 2012 yılında kadın boksu ilk kez olimpiyata girdi. 2012 ve 2016 olimpiyatlarını boş geçirdik. Bizden önce katılan arkadaşlarımız ne yazık ki vize alamamıştı. Bu sene böyle bir ilki gerçekleştirdik aslında 3 kadın olarak biz. Çok gururluyuz ama bir o kadar da artık üzerimizdeki yük arttı, bunun bilincindeyiz. Biz her zaman verdiğimiz röportajlarda şunu söylüyorduk; biz vize alan ilk kadın değil olimpiyat madalyası alan ilk kadın takımı olmak istiyoruz. O yüzden çok az bir süre kaldı rehavete kapılmadan işimizin başına dönmek istiyoruz. Şu an oldukça gururlu ve mutluyuz.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den takım arkadaşın Esra Yıldız ve Busenaz Sürmeneli ile kadın boksu için adeta rol model oldunuz. Bu sizde başka bir heyecan, stres yaratıyor mu?

OMZUMUZDAKİ YÜK AŞIRI DERECEDE ARTTI
İster istemez bir stres var. Çünkü biz sürekli antrenmanlara devam ediyoruz, bazen günümüzde olmadığımız oluyor, yorgun olduğumuz oluyor. Kaybettiğimiz zaman bazen artık çalışmıyorlar algısı ile karşılaştığımız da oluyor. Tabii bu çok az bir kesim. Spor bilinci olmayan kesim. Ancak biz her gittiğimiz maçta sadece madalya değil şampiyon olmak için mücadele ediyoruz. Bir sürü genç arkadaşımız sosyal medyadan takip ediyor. Hepsine cevap verip yardımcı olmaya çalışıyorum. Ben artık sosyal medyada ya da günlük hayatımda bir cümlenin sonuna koyduğum noktaya bile dikkat ediyor oldum. Artık kendimden daha çok beni takip eden insanları düşünerek hareket etmek istiyorum. Gerçekten omzumuzdaki yük aşırı derecede arttı.

Boksa ilgin nasıl başladı?

KARDEŞİMİN KOLU KIRILDIKTAN SONRA GÜÇLENDİRMEK İÇİN BOKSA BAŞLADIK
Ailem sporcu değil. Erkek kardeşimin kolu kırıldıktan sonra, kolunun güçlenmesi için şu an hala çalıştığım antrenörümün yanına yazdırdı ailem bizi. Hani tamamen spor bilinci olmadan kolun güçlenmesi için ve hareket yapması için. Birkaç ay beraber gidip geldikten sonra antrenörüm keşfetti ve aileme devam etmeli çok büyük başarılar elde edebilir demiş. Ailem de destekledi. Ortaokula gidiyordum ve gerçekten ciddi bir ayrım. Eğitim kariyerine mi devam edeceksin yoksa kesin ve net olmayan bir başarı için antrenman mı yapacaksın. Ailem her zaman destek oldu. Bu konuda çok duygusallaşıyorum beni hiçbir şey başarmamışken keşfetmesi, annemin bana destek olması beni çok etkiliyor.

Haberin Devamı

Kovid-19'un çıktığı ilk dönemde elemelere gitmiştiniz ve iptal olunca İstanbul'a döndünüz. Bu sizde bir motivasyon düşüklüğü yarattı mı?

Şöyle aslında bizi yıpratan konu şu oldu. Bir olimpiyattan diğer olimpiyata 4 sene içinde hazırlanıyorsun ve 4 yıl bir turnuva için çok büyük hazırlıklar yapıp, bütün hayatını ona göre ayarlayıp sonra artı 1 yıl daha uzaması ister istemez kötü etkiledi bizi. Çok iyi sonuçlarla dönebileceğimiz bir dönemdi. Kendimizi Tokyo’ya göre ayarlamıştık. Oradan o şekilde dönmemiz bizi biraz etkiledi. Yaklaşık 1 hafta evde dinlendim zaten tam kapanmaya geçtiğimiz dönemdi. Daha sonrasında evde tekrar çalışmaya başladım. Evde çalıştığım antrenman şeklim yine kondisyona dayalı bir sistemdi. Bütün ekipmanlarım sağlandı. Fenerbahçe Tesisleri’ni kullanmaya devam ettim bu benim için çok büyük artı oldu. Koşu pistini, antrenman salonunu kullanabilmek çok önemli bir detay. Ben her zaman inşallah kaza bela sakatlık olmazsa 2021’den sonra 2024’e kadar devam edeceğim çalışmaya. Ben şu an ertelenmese de yine antrenmanlara devam ediyor olacaktım diye kendimi avutuyorum. Bu durumu az hasarla atlatmaya çalıştık diyebilirim.

Haberin Devamı

SKORER ÖZEL - Buse Naz Çakıroğlu: Hedefim altın madalya, Fenerbahçede kariyerimi sonlandırmak istiyorum

Milli bir sporcu olmanın yanında Fenerbahçe'nin sporcusu olmak nasıl bir duygu?

KARİYERİMİ FENERBAHÇE’DE SONLANDIRACAĞIM
Fenerbahçe çok büyük bir kulüp sadece futbol değil amatör branşlara yoğunlaşmış bir kulüp. Biz sürekli irtibat halindeyiz yönetim ve Sayın Ali başkanla. Tamamıyla olimpiyat odaklı çalışıyoruz. Ekip olabildik. Bireysel düşünmüyoruz. Fenerbahçe’yi düşünüyoruz. Pandemi döneminden ele alırsak diyetisyen, fizyoterapist, psikolog her konuda destek görebiliyoruz. Bir telefon açıp isteme hakkımız var her zaman. Bu çok önemli bir konu. Özellikle olimpiyat döneminde çok ihtiyaç olan şeyler bunlar. Kulüp benim antrenörümün de yükünü çok hafifletiyor. Eksiklerimi tamamlıyor. Başarı da bu şekilde geliyor diye düşünüyorum ben. Burada olduğum için çok mutluyum. Sporculuk kariyerimi bu kulüpte sonlandırmak istiyorum. İçimden bir ses hem Türkiye hem Fenerbahçe adına çok önemli bir olimpiyat geçireceğimizi söylüyor.

Haberin Devamı

Başkan Ali Koç'un sizlere yaklaşımı nasıl? Sosyal medya hesabından başkan ile samimi bir fotoğraf paylaştın, aranız nasıl?

‘BAŞKANIMIZ BİZİ EL ÜSTÜNDE TUTUYOR’
Ali başkan gerçekten hepimizle çok yakından ilgileniyor ve gerçekten şahsi olarak hepimizi tanıyor. Nereye gittiğimiz, ne zaman geleceğimiz her konuya hakim. Gerçekten böyle olması bizim için çok önemli. Sadece futbol diye düşünülüyor ama asla böyle bir şey yok. Hepimize hakim. Finalden sonra direkt kendisi ile havalimanında görüntülü görüştüm. Dün de görüştük. Çok güzel çok anlamlı şeyler aslında. Hem kulüp hem ülke için bir yerlerde savaşıyoruz, buraya geldiğimizde güzel karşılanmak ve el üstünde tutulmak bizi daha mutlu ediyor. Başkan ve yönetim bu konuda çok hassaslar.

Futbol takımını takip ediyor musun?
Ediyorum. Kamptan fırsat buldukça kıyasıya geçen son haftaları takip ettim. Ancak muhakkak sonuçları, atılan golleri izliyorum. Takım olduğumuz için onların kazanması beni oldukça mutlu ediyor. Geçen sezon iyi transferler yaptık. Önümüzdeki sezon daha iyi olacak bence.

Olimpiyattan hedefin ve duyguların neler?
Çok stresli değilim ama sorumluluklarımın farkındayım. Oraya gidip madalya değil altın madalya için savaşacağım. Birkaç gün sonra çalışmalarıma devam edeceğim. Şu an çok heyecanlı değilim, hislerim tamamen altın madalya alacağım yönünde. Bunu da yaşarken bulacağım inşallah kendimi.