Trabzonspor Slaven Bilic bombası! Görüşmeler başlıyor

Slaven Bilic bombası! Görüşmeler başlıyor

11.04.2023 - 11:31 | Son Güncellenme:

'Feda' döneminde Beşiktaş'ı çalıştıran Hırvat teknik adamın Süper Lig'e yeniden dönmesi gündemde. West Bromwich Albion'ı Premier Lig'e terfi ettiren tecrübeli teknik adamla temaslar başlıyor.

Slaven Bilic bombası Görüşmeler başlıyor

Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Slaven Bilic'e yıllar sonra Süper Lig yolu göründü... Teknik direktör arayışındaki Süper Lig devi, başarılı teknik adamla görüşme yapma kararı aldı. 

Haberin Devamı

2005 yılında Hajduk Split takımının teknik direktörlüğüne getirilen Bilic bir sezon boyunca bu görevi yürüttü. Daha sonra, 2006-2012 yılları arasında Hırvatistan Milli Takımı'nın başına gelen 54 yaşındaki teknik adam, 2010 Dünya Kupası'na katılmayı başarırken, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda takımını çeyrek finale kadar taşıdı.

Slaven Bilic bombası Görüşmeler başlıyor

'FEDA' DÖNEMİNDE BEŞİKTAŞ'I ÇALIŞTIRDI

2012 yılında, Rus temsilcisi Lokomotiv Moskova'nın teknik direktörü olarak göreve başladı ve bir sezon boyunca bu görevi sürdürdü. Daha sonra 2013-2015 yılları arasında 'Feda' döneminde Beşiktaş'ı çalıştırdı. 2015-2017 yılları arasında Premier Lig ekibi West Ham United'da kariyerinin zirvesine çıktı. Bilic yönetimindeki West Ham, 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

Haberin Devamı

Daha sonra, 2017-2019 yılları arasında Suudi Arabistan takımlarından Al-İttihad'ı çalıştıran Bilić, 2019'da İngiltere'nin West Bromwich Albion takımının teknik direktörlüğüne getirildi. Tecrübeli hoca daha sonra sırasıyla Al Ittihad, West Bromwich, Beijing Guoan ve Watford'u çalıştırdı.

Slaven Bilic bombası Görüşmeler başlıyor

TRABZONSPOR'UN GÜNDEMİNE GELDİ

İsmi Vitor Pereira gelmeden önce Fenerbahçe ile de anılan Slaven Bilic, teknik direktör arayışındaki Trabzonspor'un gündemine geldi. 61 saat'te yer alan habere göre, bordo-mavili kulübün aday listesinde yer alan deneyimli teknik adam ile bir görüşme yapacağı ve durumu hakkında bilgi alacağı öğrenildi. Bilic'in Türk futbolunu yakından tanıması, avantaj olarak değerlendiriliyor.

UKRAYNA MİLLİ TAKIMI'NIN DA GÜNDEMİNDE

Watford'dan geçtiğimiz ay görevinden ayrılan Bilic, İngiliz ekibiyle 26 maça çıkıp 1.42 puan ortalaması tutturdu. Slaven Bilic’in adı son günlerde sıkça Ukrayna Milli Takımı için de geçiyor.

ALTERNATİF İSİMLER

Bordo-mavili yönetimin teknik direktörlük için alternatifleri ise İstanbulspor'u çalıştıran Fatih Tekke, Beşiktaş'ı şampiyonluğu taşıyan Sergen Yalçın, Kayserispor'da önemli işlere imza atan Çağdaş Atan ve Karadeniz ekibinin efsane golcüsü Şota.

 

Yazarlar