İngiltere Premier Lig Slaven Bilic'li West Bromwich Albion, Premier Lig'e yükseldi

Slaven Bilic'li West Bromwich Albion, Premier Lig'e yükseldi    

23.07.2020 - 00:02 | Son Güncellenme:

İngiltere Championship'in son haftasında Queens Park  Rangers ile 2-2 berabere kalan West Bromwich Albion, Premier Lig'e yükselen  ikinci takım oldu. 

Slaven Bilicli West Bromwich Albion, Premier Lige yükseldi

Championship'in 46. haftasında bir dönem Beşiktaş'ı da çalıştıran  Hırvat teknik direktör Slaven Bilic'in görev yaptığı West Bromwich Albion, Queens  Park Rangers'ı ağırladı.
  
Konuk takım, 34. dakikada Ryan Manning'in golüyle 1-0 öne geçti. West  Bromwich Albion, 44. dakikada Grady Diangana ve 49. dakikada Callum Robinson'ın  attığı gollerle 2-1 üstünlük yakaladı. Queens Park Rangers'ta Eberechi Eze'nin  61. dakikada kaydettiği golle mücadele 2-2 sona erdi.

Haberin Devamı

Bu sonuçla puanını 83 yapan West Bromwich Albion, Brentford ve  Fulham'ın 2 puan önünde sezonu ikinci sırada tamamlayarak İngiltere Premier Lig'e  çıktı.

Sezonu 93 puanla şampiyon bitiren Leeds United ve lig ikincisi West  Bromwich Albion'ın ardından Premier Lig'e yükselecek son takım ise play-off  maçlarıyla belirlenecek. Play-off'larda Brentford, Fulham, Cardiff City ve  Swansea City mücadele edecek.

Öte yandan Championship'te 45 puanlı Hull City, kayyum atandığı için  12 puanı silinen ve 47 puana düşen Wigan ile 48 puanlı Charlton son üç sırada  kalarak küme düştü.