Basketbol Son dakika - Anadolu Efes’ten Avrupa'ya mesaj!

Son dakika - Anadolu Efes’ten Avrupa'ya mesaj!

28.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes’in Türk derbisinde Fenerbahçe Beko’yu farklı mağlup etmesi Euroleague’deki diğer takımlara mesaj olarak algılandı.

Son dakika - Anadolu Efes’ten Avrupaya mesaj

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin on maçlık yenilmezlik serisini bozan lacivert-beyazlıların zaferi Avrupa’da büyük yankı uyandırdı. Sezona istediği gibi başlıyamamasına rağmen toparlanan Anadolu Efes için “Şampiyonluğun bir numaralı favorisi. Euroleague’deki diğer takımlar buradan gerekli mesajı almıştır” ifadeleri kullanıldı.

THY Euroleague’de Anadolu Efes’in, son haftaların en formda ekibi olan ve 10 maçtır yenilmeyen Fenerbahçe Beko’yu 32 sayı farkla mağlup etmesi Avrupa’da yankı uyandırdı. Bu karşılaşma, geçtiğimiz sezon lider durumda bulunduğu sırada pandemi nedeniyle sezon iptal edilen temsilcimizin yeniden eski formuna kavuştuğunun kanıtı olarak yorumlandı.
Anadolu Efes’in farklı galibiyeti, maçın yıldızı olan Micic ve Fenerbahçe antrenörü Kokoskov’un ülkesi Sırbistan’da geniş yankı uyandırdı. Blic gazetesinde “Anadolu Efes’in hızlı yükselişi sürüyor. Efes şampiyonluğun bir numaralı favorisi olacağını gösterdi. Çünkü Euroleague’deki en iyi basketbolu muhtemelen onlar oynuyorlar” ifadeleri kullanıldı. Sırp MozzartSport sitesinde ise “Anadolu Efes on maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe gibi bir takımı bu şekilde yeniyorsa, Euroleague’deki diğer takımlar buradan gerekli mesajı almışlardır” yorumunu yaptı.
L’Equipe gazetesinde “Anadolu Efes dev bir zafere imza attı, maçı izlemelerine izin verilen ayrıcalıklı birkaç yüz Fenerbahçe taraftarına kötü bir akşam yaşattı” diye yazdı. İspanya’nın As gazetesinde “Barcelona’nın 2021’deki yenilmezliğini sona erdiren Anadolu Efes, F.Bahçe’nin on maçlık yenilmezlik serisini de sonlandıran takım oldu” denilirken İtalyan Sportando da “Efes, Fenerbahçe’yi yerle bir etti, Türk derbisini büyük farkla kazandı” manşetini attı.
Basketbolun bir numaralı spor olduğu Litvanya’da da İstanbul derbisi gündemdeydi. 15min internet sitesinde “10 maçtır yenilmeyen Fenerbahçe sağlam bir tokat yedi” ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

Yeni star Vasilije Micic
Fenerbahçe Beko karşısında maçın adamı olan Vasilije Micic’in oyunu da Avrupa’nın dikkatini çekti. 37 sayı ile kariyer rekoru kıran, altıda altı üç sayı isabeti bulan Sırp yıldızın takımın galibiyetinde en çok öne çıkan isim olduğu vurgulanırken, hayatının maçını vatandaşı Kokoskov’un rakip takımın hocası olduğu maçta oynamasına da dikkat çekildi.

Haberin Devamı

THY Euroleague’de Anadolu Efes 25. maçında 15. galibiyetine uzanarak önemli bir virajı kayıpsız atlattı. Organizasyonda 26. karşılaşmasını geride bırakan Fenerbahçe Beko ise sahadan 11. kez yenik ayrılarak serisini noktaladı.

Yazarlar