İspanya La Liga Arda Güler attı Real Madrid farka koştu! İspanya'da manşetleri süsledi

Arda Güler attı Real Madrid farka koştu! İspanya'da manşetleri süsledi

11.03.2024 - 07:30 | Son Güncellenme:

İspanya La Liga'nın 28. haftasında Real Madrid sahasında Celta Vigo'yu 4-0 mağlup etti. Maçın 90. dakikasında Vinicius'un yerine oyuna dahil olan Arda Güler, Real Madrid formasıyla ilk golünü kaydetti. İspanyol basını Arda Güler'i manşetlere taşıdı.

Arda Güler attı Real Madrid farka koştu İspanyada manşetleri süsledi

İspanya La Liga'nın 28. haftasında Real Madrid, Santiago Bernabeu'da Celta Vigo'yu konuk etti. Real Madrid, Arda Güler'in 90. dakikada oyuna dahil olduğu maçta Celta Vigo'yu Vincius, Vicente Guaita (KK), Carlos Dominguez Caceres (KK) ve Arda Güler'in golleriyle 4-0 mağlup etti. Arda Güler, Real Madrid formasıyla ilk golünü Celta Vigo ağlarına gönderirken İspanyol basını milli yıldızı manşetlere taşıdı.

Haberin Devamı

Arda Güler attı Real Madrid farka koştu İspanyada manşetleri süsledi

REAL MADRID FARKA KOŞTU

İspanya LaLiga'nın 28. haftasında Real Madrid'in 4-0 kazandığı Celta Vigo maçında milli oyuncumuz Arda Güler, Real Madrid formasıyla ilk kez gol sevinci yaşadı.

Santiago Bernabeu'da oynanan mücadeleyi Real Madrid'in diğer gollerini 21. dakikada Vinicius Junior, 79. dakikada Vicente Guaita kendi kalesine, 88. dakikada Carlos Dominguez kendi kalesine attı.

Oyuna 89. dakikada Vinicius Junior'un yerine dahil olan Arda Güler, 90+4'teCeballos'tan altığı topta ceza alanına girdi ve kaleciyi geçip topu ağlarla buluşturdu.

Bu sonuçla birlikte Real Madrid 69 puana yükselirken, Clelta Vigo 24 puanda kaldı. Ligin bir sonraki maç haftasında Real Madrid deplasmanda Osasuna'ya konuk olurken, Celta Vigo deplasmanda Sevilla ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

ARDA İLK KEZ GOL SEVİNCİ YAŞADI

Milli oyuncumuz Arda Güler, Real Madrid formasıyla ilk kez gol sevinci yaşadı. Real Madrid'in Celta Vigo'yu 4-0 yendiği maçta 89. dakikada oyuna giren Arda Güler, 90+4'te topu ağlara gönderdi ve durumu 4-0'a getiren golü attı.

Arda Güler attı Real Madrid farka koştu İspanyada manşetleri süsledi

ARDA GÜLER: ZOR AMA BAŞARACAĞIM

Real Madrid formasıyla ilk golünü kaydeden Arda Güler, 4-0 kazandıkları Celta Vigo maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Arda Güler'in açıklamaları şu şekilde:

"Böylesine muhteşem bir atmosferde gol atmak harikaydı. Çok mutluyum, umarım daha çok gol atarım ve bunun için çok çalışacağım. İyi bir maçtı, 4-0'lık galibiyet için tüm takımımı kutluyorum, ilk golümü attığım için çok mutluyum. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim, şu ana kadar zor bir sezon geçirdim, umarım bugünden sonra daha iyi şeyler olur. Real Madrid'de olmaktan çok mutluyum, burası dünyanın en iyi kulübü ve zor olsa da bunun üstesinden gelebilecek kaliteye ve karaktere sahip olduğumu düşünüyorum. Daha önce de söylediğim gibi, umarım daha iyi şeyler olacak. Birebirde kalecinin önündeyken pozisyon kaybettiğini gördüm ve topu sağıma alıp şutumu çektim. Neyse ki gol oldu ve çok mutluyum."

İSPANYOLLAR MANŞETE TAŞIDI

Marca gazetesinde 'Arda Güler, Ancelotti'yi dinlerse yıldız olacak' başlığıyla yayınlanan haberde şu satırlara yer verildi: "Ancelotti Türk futbolcuya süre vermeye pek istekli görünmüyordu. Skor 3-0 olunca İtalyan çalıştırıcı kendisine bir kaç dakikalık süre tanıdı. Bu kadar sürede ne yapabilirdi ki? Koşullar ne olursa olsun, genç futbolcu az zamanını değerlendirdi. Oyunun son bölümünde kaleciyle karşı karşıya kaldı ve kaçırmadı. Takım arkadaşları bu golü coşkuyla kutladı. Arda hocasından daha fazlasını bekliyor. İtalyan teknik adam da kendince bir şeyler biliyor. Madrid'de yıldız olmak istiyorsa sabırlı olması gerekiyor. Kaliteli olduğu ortada."

Haberin Devamı

Defensa Central internet sitesinde 'Arda Güler tarih yazdı' başlığıyla yayınlanan haberde şu ifadeler kullanıldı: "Arda Real Madrid formasıyla ilk golünü attı. Madrid taraftarları bu futbolcuyu gerçekten sahada görmek istiyorlardı. Kendisinin hakkında söylenenler ve sergiledikleri göz önünde bulundurulduğunda böyle olması da normaldi. Pek çok kişi Arda'nın daha çok öne çıkarılmıyor oluşuna bir anlam veremiyor. Ancak şimdi fileleri havalandırınca ilgiyi üzerine çekti. Arda'nın attığı gol kalitesini ortaya koydu. Soğukkanlılığı dikkat çekti ve klasını konuşturdu. Eski Fenerbahçeli futbolcu, Celta Vigo maçında yaşananları unutmayacak."

Haberin Devamı

As gazetesi yazarı Alfredo Relano, maçla ilgili köşe yazısında önemli bir bölümü Arda Güler'e ayırdı. Genç futbolcu her ne kadar sadece farkı artıran son golü atmış olsa da, maçta en büyük sevinç yaratan golün bu gol olduğunu savunan Relano "En çok sevindiren gol, Arda Güler'in kaydettiği goldü. Artık geri sayıma geçilen dakikalarda Ceballos'tan güzel bir pas yakaladı, Guaita'nın etrafından dolaştı ve sağ ayağıyla, dar açıdan fileleri havalandırdı. Herkesin bu çocuğun golünü sevinçle karşılaması, takımdaki dostluk atmosferini her şeyden daha iyi açıklıyor. Kendine olan güvenini artıracak bir golün sevinci de bu."

Arda Güler attı Real Madrid farka koştu İspanyada manşetleri süsledi

Relevo internet sitesinde Arda Güler'in ilk golünü kaydetmesiyle ilgili haber 'Arda Güler'in bu gole ihtiyacı vardı ve Real Madrid soyunma odası da bunu biliyordu' başlığıyla yayınlandı. Haberde "Türk oyuncu, Celta karşısında attığı ilk golle galibiyetin üstüne krema koydu. Takım arkadaşları ve Ancelotti bu golün ardından ona sevgi göstermek için çaba harcadılar." denildi.

Haberin Devamı

Arda Güler attı Real Madrid farka koştu İspanyada manşetleri süsledi

CARLO ANCELOTTI'DEN ARDA GÜLER'E ÖVGÜ

Carlo Ancelotti maç sonrasında siftah yapan genç yıldızları için; "Arda henüz kısa süreler buldu ama yapabileceklerini gösterdi. Harika bir yeteneği var. Çok yol katetti ve gücüyle oynuyor. Onun geleceği burada, bu konuda hiç şüphe yok." dedi.

Yazarlar