Futbol Son dakika - Arjantin'de tepki! Copa Amerika’nın intikamı

Son dakika - Arjantin'de tepki! Copa Amerika’nın intikamı

07.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası elemeleri maçında Brezilya’nın Arjantin’e karşı maç esnasında yaptığı davranış, ‘saldırı’ olarak kabul edildi. Arjantin tarafı, yaşananları ‘Copa America’ finalinin intikamı olarak değerlendirdi

Son dakika - Arjantinde tepki Copa Amerika’nın intikamı

2022 Dünya Kupası elemeler grup maçında Brezilya ile Arjantin arasında yaşanan gerilim gündeme oturdu. Tüm dünyanın gözü Brezilya’daki olaylara çevrildi.
Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu yetkilileri, İngiltere’den gelen Arjantinli oyuncular Emiliano Martinez, Lo Celso, Romero ve Buendia’yı sınır dışı etmek için sahaya dalması sebebiyle maç askıya alındı.
Arjantin tarafı bu durumlara isyan etti. Ülke basını, Brezilya’nıın Copa America 2021’deki şampiyonluğu halen daha kıskandığı ve öfkeli olduğunu yazdı. Brezilya’nın adeta bir intikam peşinde olduğu kaydedildi. Ayrıca o dönemde koronavirüs vakaları sebebiyle ev sahipliği Arjantin’den Brezilya’ya geçmişti. Arjantin de finalde ev sahibi Brezilya’yı 1-0 yenerek kupaya uzanmıştı.
Avrupa basınında da yaşanan olaylara tepki vardı. İtalya ve İspanya’da Brezilya’da yaşananlar, kaos, hayal kırıklığı ve rezalet olarak değerlendirildi.

Haberin Devamı

FIFA’dan ilk açıklama
FIFA, Brezilya-Arjantin maçının ilk resmi raporlarının ulaştığını açıkladı. Yapılan açıklamada, FIFA’ya gelen resmi raporların disiplin kurulları tarafından incelendikten sonra karar verileceği belirtildi.

Brezilya şaşkın
Brezilya Futbol Federasyonu, 2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’ndeki Brezilya-Arjantin maçının ertelenmesine neden olan Brezilya Sağlık Gözetim Ajansının (ANVISA) tutumu nedeniyle “şaşkın” olduklarını açıkladı.
Açıklamada, “CBF, en sert sağlık önlemlerinin alınmasını savunur ve bunlara uyar. Ancak, başlamış bir karşılaşmada, ANVISA’nın gerçekleştirdiği eylem karşısında tam anlamıyla şaşırdığını vurgular.
ANVISA, bunu daha uygun bir şekilde, farklı bir zamanda ve maçtan önce yapabilirdi” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE YENİ GOLCÜSÜNE KAVUŞTU | Mergim Berisha Kimdir?