İspanya La Liga Son dakika - ‘BarcaGate’ skandalı! Barcelona çalkalanıyor

Son dakika - ‘BarcaGate’ skandalı! Barcelona çalkalanıyor

02.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın en ünlü kulüplerinden Barcelona, tarihi bir krizle karşı karşıya kaldı. Cadena Ser ve El Pais’te yer alan haberlerde, 28 Ekim 2020’de istifa eden eski başkan Bartomeu, yolsuzluk ve şantaj suçlamalarıyla göz altına alındı

Son dakika - ‘BarcaGate’ skandalı Barcelona çalkalanıyor

Dünya futbolunun ünlü kulüplerinden Barcelona’da tarihi bir skandal yaşanıyor. Cadena Ser ve El Pais’te yer alan son dakika haberlerinde, 28 Ekim 2020’de istifa eden Barcelona eski başkanı Josep Bartomeu’nun ‘BarcaGate’ operasyonu kapsamında tutuklandığı belirtildi.
Şu anda yeni bir başkanlık seçimine hazırlanan ve ekonomik anlamda tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşayan ve Lionel Messi’nin geleceğini tartışan Barcelona yepyeni bir krizle daha karşı karşıya kaldı.
Haberlerde, Katalonya polisinin (Mossos d’Esquadra) dün sabah erken saatlerde ‘BarcaGate’ operasyonunu başlattığı bildirildi. Polis birimlerinin operasyon kapsamında bilgi toplamak için Barcelona kulüp binasına geldiği kaydedildi.
Haksız yönetim ve bireyler arası yolsuzluğun araştırıldığı operasyon kapsamında Barcelona eski başkanı Josep Bartomeu’nun da gözaltına alındığı ifade edildi. Josep Maria Bartomeu’nun istifasının nedeni de Barcelona yönetimi hakkında başlatılan yolsuzluk soruşturması olmuştu.
Ayrıca Bartomeu’nun kulübün simge isimleri Messi, Pique ve Xavi’nin sahte sosyal medya hesapları aracılığıyla itibarlarını zedelemeye çalıştığı aktarıldı. Sahte sosyal medya hesaplarıyla karalama kampanyaları yapıldığı dile getirildi.

Haberin Devamı

Messi ile sorunları vardı
Yolsuzluk suçlamalarıyla karşılaşan eski başkan Josep Maria Bartomeu ile Lionel Messi’nin yıldızı hiç barışmadı. Bartomeu, başkanlık görevini bırakana kadar Arjantinli yıldızla sürekli sorunlar yaşadı.
Messi de Bartomeu ile sorunları olduğunu ve kendisini sevmediğini açıkça dile getirmişti. Barcelona kulübünde de daha önce Messi ile sorun yaşadığı için Bartomeu’nun ihracı üyeler tarafından talep edilmişti. Özellikle Messi’nin sözleşme detaylarının sızdırılması olayı ve kulüpten kaç para kazandığının detayları büyük tepki toplamıştı.

Yolsuzluk iddiası
Barcelona’nın şu an karşı karşıya kaldığı ‘BarcaGate’ skandalının kökeninde yolsuzluk iddiaları yer alıyor. Barca’nın kendi sosyal medyasını yönetmek ile görevlendirdiği danışmanlık firması I3 Ventures’e hizmet değerinden yüzde 600 daha fazla ödeme yaptığı ileri sürüldü.
Şubat 2020’de gündeme gelen olayda firmanın, eski başkan Josep Bartomeu’ya muhalif olan kulüp yetkilileri hakkında olumsuz paylaşımlar yapan hesaplarla bağlantılı olduğu bildirilmişti. O dönemde BarcaGate olarak adlandırılan olay sonrası kulüp firmayla sözleşmesini feshetmişti.

Haberin Devamı

 

Yazarlar