Belçika Son dakika - Belçika liderlik için açık ara favori!

Son dakika - Belçika liderlik için açık ara favori!

07.06.2021 - 00:41 | Son Güncellenme:

EURO 2020’nin en çok merak edilen gruplarından B Grubu’nda; Danimarka, Belçika, Rusya ve Finlandiya yer alıyor. Turnuvanın favorilerinden Belçika, liderlik koltuğu için açık ara öne çıkıyor

Son dakika - Belçika liderlik için açık ara favori

EURO 2020’nin en çok merak edilen gruplarından B Grubu’nda Danimarka, Belçika, Rusya ve Finlandiya yer alıyor.
B Grubu’nda açılış 12 Haziran Cumartesi günü TSİ 19.00’da Danimarka-Finlandinya maçıyla olacak.
Grubun favorisi hatta OPTA verilerine göre turnuvanın Fransa’dan sonra ikinci favorisi Belçika, liderliğe yakın gözüküyor. Herkesin gözü Danimarka ve Rusya arasındaki ikincilik mücadelesinde olacak. Ancak turnuvaya tarihinde ilk kez katılan Finlandiya da grupta sürprizler yapmaya hazır duruyor.

İşte B Grubu’nun haritası:
BELÇİKA: Tarihinin en iyi jenerasyonlarından birini yakalayan Belçika futbolu, 2018 Dünya Kupası’nda Dünya 3.’sü olarak ses getirmişti. Kırmızı Şeytanlar artık gözünü Avrupa şampiyonluğuna dikti. Teknik direktörleri Roberto Martinez, gruptaki en önemli rakipleri Rusya ve Danimarka’ya karşı adeta deplasmanda oynayacaklarını savunarak: “Baktığınızda bence turnuvaya en zor başlangıcı biz yapacağız. Rusya’ya karşı St Petersburg’da, Danimarka’ya karşı da Kopenhag’da sahaya çıkacağız. Bu duruma yüzde 100 hazır olmamız gerekiyor” dedi. EURO 2020 elemelerini I Grubu’nda 30 puanla lider tamamlayan Belçika kaliteli kadrosuyla sürekli üzerine koyuyor.
Eden Hazard’ın Real Madrid’deki istikrarsız formu en büyük merak konusu. Ancak Inter’le şampiyon olan güçlü forvet Romelu Lukaku’nun varlığı herkese güven veriyor. Orta sahada ise Manchester City ile Premier Lig’i kazanan Kevin De Bruyne ve Atletico Madrid’le İspanya’da zirveye çıkan Yannic Carrasco bulunuyor. Başakşehir’li Nacer Chadli de kadroda.

Haberin Devamı

Yazarlar