Futbol Son dakika - Bir ‘Tuchel’ hikayesi! Herkesin alkışını topladı

Son dakika - Bir ‘Tuchel’ hikayesi! Herkesin alkışını topladı

31.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde zafere uzanan Chelsea’de teknik direktör Thomas Tuchel’in başarısı dikkat çekiyor. Alman çalıştırıcı rüya gibi bir sezon geçirirken adını da tarihe altın harflerle yazdırıyor

Son dakika - Bir ‘Tuchel’ hikayesi Herkesin alkışını topladı

Şampiyonlar Ligi’nde 2020-21 sezonunda Chelsea, Manchester City’yi 1-0 yenerek şampiyon oldu. Bu tarihi başarıda teknik direktör Thomas Tuchel adı ön plana çıktı. Sezon ortasında Frank Lampard’ın yerine göreve gelen Tuchel, PSG ile geçen sezon yaşadığı final üzüntüsünü Chelsea’de telafi etti.
Alman çalıştırıcı, kariyerinin en parlak başarısına imza attı. Üst üste 2 yıl 2 farklı takımla Şampiyonlar Ligi’nde finale kalan 47 yaşındaki menajer, kazandığı zaferle rüya gibi bir sezon geçirdi.
Fransa’nın PSG takımıyla sezona giriş yapan Tuchel, İngiltere’de Chelsea’de Şampiyonlar Ligi kupasıyla sezonu tamamladı. Bir sezon boyunca Pep Guardiola (3 kez), Zinedine Zidane (2 kez), Diego Simeone (2 kez), Jurgen Klopp, Jose Mourinho ve Carlo Ancelotti gibi önemli teknik direktörlere karşı 9 kez galip geldi, hiç yenilmedi. Hatta bu 9 maçta takımları sadece 2 gol yedi. Özellikle Devler Ligi finalinde Manchester City ve Pep Guardiola karşısında muazzam bir taktik savaş veren Thomas Tuchel, herkesin alkışını topladı.

Porto’daki finalde kulübün sahibi Roman Abramovich’le bir kutlama yapan Tuchel, “En büyük arzum Chelsea ile daha fazla kupa kaldırmak. Abramovich ile yakından tanışmak güzel oldu. Biraz daha sohbet etseydik daha güzel olurdu” dedi.

Haberin Devamı

‘Çok dinlenmeyeceğim’
Thomas Tuchel, Şampiyonlar Ligi finali sonrasında fazla dinlenmeyeceğini belirtti. Hemen yeni sezona odaklanacağını aktaran Tuchel, “Hemen şimdi bir sonraki kupayı istiyorum. Birkaç gün tatil ve kutlama yaparım sonra tekrar işe dönerim. Kimse uzun süre dinlenmez, dinlenmemeli. Ben de çok dinlenmeyeceğim. Daha fazla kupa istiyorum. Bundan şüpheniz olmasın” dedi.

İşin sırrı PSG’de
Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki iki büyük turnuvasında şampiyon olan isimler dikkat çekti. Fransız ekibi PSG’nin arka arkaya yolladığı iki teknik direktör, Unai Emery ve Thomas Tuchel, bu sezon Avrupa’da zirveye çıktı. Unai Emery, Villarreal ile Avrupa Ligi’ni alırken Thomas Tuchel de Chelsea’de Şampiyonlar Ligi’ni kazandı. PSG’nin üst üste görevinden ettiği hocalar Avrupa’da zirve yaptı.

Haberin Devamı

Silva ile özel bir an
Chelsea’de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sonrası iki isim için özel bir an yaşandı. Thomas Tuchel, geçen sezon PSG’de birlikte final kaybettiği oyuncusu Thiago Silva’ya koştu. Bu kez Chelsea’de finalde kazanan ikili farklı duygular yaşadı. Geçtiğimiz yıl Bayern Münih yenilgisi sonrası birbirlerini teselli etmek için sarılan ikili, bu kez Chelsea’de mutluluktan bir araya geldi.

Müthiş Kante
Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea’de bir kez daha final sonrası N’Golo Kante adı öne çıktı. Sahanın en fazla bölgesinde olan, en çok koşan ve en fazla savunma istatistiklerini toplayan Kante, müthiş başarı yakaladı. Kante, 2015-16’da Leicester City ile yakaladığı Premier Lig şampiyonluğu sonrası özellikle 2018-2021 arası dünya futbolunda zirve yaptı. Fransa Milli Takımı ile 2018 Dünya Kupası, Chelsea’de 2019 UEFA Avrupa Ligi ve 2021 UEFA Şampiyonlar Ligi zaferleri kazanan tecrübeli orta saha alkışları topladı. Kante’nin artık 2021, Ballon d’Or ödülünü hak ettiği belirtildi.

Yazarlar