Yaz Olimpiyatları Son dakika - Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli finalde!

Son dakika - Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli finalde!

04.08.2021 - 08:14 | Son Güncellenme:

Tokyo 2020'de daha önce madalyayı garantileyen milli boksör Buse Naz Çakıroğlu 51 kilo yarı finalinde Tayvanlı rakibi Huang Hsiao-wen'i mağlup ederek finale yükseldi! Milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, kadınlar 69 kiloda finale çıktı.

Son dakika - Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli finalde

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 12. gününde boksta kadınlar 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, finale çıktı.

Haberin Devamı

Kokugikan Arena'da Buse Naz, Çin Taipeisi'nden Hsiao-Wen Huang'la karşılaştı. Buse Naz, ilk rauntta oldukça iyi bir performans gösterdi ve 5 hakemin de tam puanını aldı. İkinci rauntta da 5 hakemin 3'ünden fazla puan alan Buse Naz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve adını finale yazdırdı.

Çin Taipeisi'nden Hsiao-Wen Huang ise bronz madalyada kaldı. Buse Naz'ın altın madalya mücadelesi vereceği final maçı 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 08.15'te yapılacak. Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener de izledi.

Buse Naz Çakıroğlu, altın madalya için Bulgar boksör Stoyka Krasteva ile karşılaşacak. Karşılaşma Cumartesi günü TSİ 8.15'te oynanacak.

Haberin Devamı

Milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, 69 kg yarı final müsabakasında Hindistan’dan Lovlina Borgohain’i 5-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Busenaz Sürmeneli, 07 Ağustos 09.15’de altın madalya müsabakasına çıkacak.

 Busenaz Sürmeneli, finalde Çinli Hong Gu ile karşılaşacak

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda boks kadınlar 69 kiloda finale çıkan Busenaz Sürmeneli'nin altın madalya mücadelesindeki rakibi Çinli Hong Gu oldu.

Kokugikan Arena'daki yarı final karşılaşmasında Çinli sporcu, ABD'li Oshae Jones'u 4-1 yenerek adını finale yazdırdı.

Çinli Hong Gu'nun iki Asya şampiyonluğu, iki de dünya ikinciliği bulunuyor.

Busenaz'ın Hong Gu ile final müsabakası 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 09.15'te oynanacak.

Buse Naz: Altın madalya almak istiyoruz

Busenaz Sürmeneli: Türk'ü hafife alıyorlar

Yazarlar