Futbol Son dakika - Chelsea’den tarihi zafer

Son dakika - Chelsea’den tarihi zafer

30.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2020-21 sezonunun şampiyonu Chelsea oldu. Thomas Tuchel yönetimindeki Maviler, Kai Havertz’in ilk yarıdaki golüyle zafere uzanırken, ilk finaline çıkan Manchester City üzüldü

Son dakika - Chelsea’den tarihi zafer

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde 2020-21 sezonunun finalinde Chelsea, Manchester City’yi 1-0 yendi ve şampiyon oldu. Maviler, 2012’den sonra ikinci kez zirveye çıktı. City ise tarihinde ilk kez final oynadı.
Estadio Dragao’da oynanan tarihi karşılaşmada 14 bin 110 taraftar tribünlerde yer aldı. Pandemi sürecinde 1.5 yıldır ilk kez bu kadar kalabalık bir statta maça çıkan takımlar hızlı ve bol tempolu bir başlangıç yaptı. İlk yarıda Chelsea ve Thomas Tuchel’in planları adeta saat gibi işledi. İlk 15 dakikada Werner, City ceza sahasında net fırsatlar yakalasa da son vuruşlarda sıkıntılıydı. City ise Chelsea’nin takım savunması karşısında hücumda etkisiz kaldı ve hiçbir başarı gösteremedi. Chelsea’de defansın en tecrübeli ismi Thiago Silva 39’da sakatlanıp çıksa da oyun disiplininden kopulmadı. 43’te de Mount’un enfes ara pasında savunma arkasına kaçan Havertz skoru 1-0 yaptı.

Haberin Devamı

İkinci yarıda tempoyu düşürüp defansa geçen ve zaman zaman 5-4-1 formatını bile uygulayan Chelsea, Manchester City’ye izin vermedi. 59’da De Bruyne’nin sakatlanıp çıkması City’yi biraz daha zorladı.
72’de Chelsea hızlı bir kontra şansı yakaladı, Havertz’in pasında Pulisic karşı karşıya fırsatı dışarı attı. Son 20 dakikada City adeta tek kale maça çevirdi oyunu. 90+6’da Mahrez’in ceza yayı önündeki şutu az farkla dışarı gidince şampiyonun Chelsea olduğu kesinleşti.

Tuchel’den bir ilk
Chelsea, Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğa ulaşırken menajer Thomas Tuchel tarihe geçti. Alman çalıştırıcı üst üste 2 yıl Devler Ligi’nde final oynayan ilk teknik direktör oldu. Geçen sezon PSG ile de final oynayan Tuchel, bu sezon ise sezon ortasında geldiği Chelsea ile şampiyonluk maçına çıktı. 47 yaşındaki hoca, Şampiyonlar Ligi’ni Chelsea ile alarak tarihe adını yazdırdı.

Yazarlar