Danimarka Son dakika - Christian Eriksen'i hızlı müdahale kurtardı!

Son dakika - Christian Eriksen'i hızlı müdahale kurtardı!

14.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tüm dünyayı üzüntüye boğan Christian Eriksen için ilk hamleyi yapan Danimarka Milli Takım doktoru Morten Boesen, “Sağlık ekibi olarak hemen harekete geçerek hızlı müdahalede bulunmamız Christian’ı yeniden hayata döndürdü” dedi

Son dakika - Christian Erikseni hızlı müdahale kurtardı

İRFAN KURTULMUŞ

Haberin Devamı

EURO 2020’de B Grubu’nda Danimarka-Finlandiya mücadelesinde 42. dakikada bir anda kendinden geçerek yere düşen Christian Eriksen herkesi yasa boğdu. Tüm dünya Eriksen için büyük bir üzüntü yaşadı. Ancak bilinci açılan ve kendine gelen 29 yaşındaki futbolcu herkesi bir an için rahatlattı.
Parken Stadı’nda Eriksen’e ilk hamleyi saha içerisinde yapan Danimarka Milli Takım Doktoru Morten Boesen, hızlı müdahalenin önemli olduğunu belirtti.

Danimarka Milli Takım Doktoru Boesen, “Herkesin gördüğü gibi kalp masajı yapmak zorunda kaldık. Sağlık ekibi olarak hemen harekete geçerek hızlı müdahalede bulunmamız Christian’ı yeniden hayata döndürdü. Christian Eriksen’in yere yığıldığı anı göremedim. Bizi hemen sahaya çağırdılar. Çizgi kenarındaydı ve bilincini kaybetmişti. Yanına gittiğimde nefes alıyordu ve nabzını hissediyordum. Sonrasında durum değişti. Hatta hastaneye götürdüğümüz anda saha içerisinde sedyeyle taşırken Christian ile konuşabildim, bu beni rahatlattı. Hastaneye de hızlı götürmemiz ve yapılan müdahalelerle sorun kalmadı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Benden betersiniz’
Christian Eriksen, Parken Stadı’ndaki travmatik maçın ardından dün video görüntüsüyle takım arkadaşlarıyla görüştü. Görüntülü aramada arkadaşlarına seslenen Eriksen’in “Siz benden betersiniz” esprisi yaptığı belirtildi.
Teknik direktör Kasper Hjulmand, Eriksen ile video görüntülü bağlantı da arkadaşlarına gülümseyerek, “Nasılsınız? Bence siz benden betersiniz” dediğini belirtirken, ünlü yıldızın devamında, “Artık dışarı çıkıp antrenman yapmam gerektiğini hissediyorum, çocuklar” dediğini aktardı.

‘Gurur duyuyorum’
Danimarka’nın teknik direktörü Kasper Hjulmand, takımıyla gurur duyduklarını kaydetti. Christian Eriksen’e tüm takımın destek verdiğini aktaran Hjulmand, “Oyuncularımı böyle bir günde bu kadar dik durdukları için ne kadar övsem az. Onlarla daha fazla gurur duyamazdım, hepsiyle gurur duyuyorum. Eriksen, benim en sevdiğim arkadaşlarımdan biri. Danimarka teknik direktörü Kasper Hjulmand: “Önümüzde iki opsiyon vardı. Ya bugün oynayacaktık ya da yarın 13.00’te maça çıkacaktık. Herkes bugün oynamayı seçti ancak bu hislerle maç oynayamazsınız. Kazanmayı istemiştik” dedi.

Haberin Devamı

‘Henüz çok erken’
Danimarka Aarhus Hastanesi Başhekimlerinden Türk Doktor Vakur Bor, Christian Eriksen’in son durumunu yorumladı.
Danimarkalı futbolcunun durumunu değerlendiren Vakur Bor şu ifadeleri kullandı: “30 yaşın altındaki herhangi bir sporcu için en büyük risk ani kalp durmasıdır ve genellikle anormal kalp ritmine neden olan hipertrofik kardiyomiyopati adı verilen bir neden bu duruma sebep olabilir. Şüphelendiği gibi kalbin duvarlarının kalınlaşıp kalp ritminin iletilmesinde bozuklukuk varsa, doktorların önümüzdeki haftalarda kalbi bloke ettiği düşünülen anormal yolların operasyonlarla kalpten geçen elektrik akımını düzenlemek için çaba harcayacaklarını tahmin ediyorum. Ama kesin bir şeyler söylemek için henüz çok erken. Christian Eriksen’ini sağlıklı bir şekilde sahalara dönmesi en büyük arzumuz. Onu tekrar yaşama döndüren becerikli meslektaşlarımızın hakkı ödenmez.”

Haberin Devamı

‘Koronavirüs yok ama aşı da yok’
İtalya Serie A’da Inter forması giyen Christian Eriksen için kulübünden de açıklama geldi. Inter CEO’su Beppe Marotta, takım için kurdukları whatsapp grubuna Eriksen’den mesaj geldiğini anlatarak, “Christian Eriksen Interli oyuncuların olduğu Whatsapp grubuna mesaj attı ve bizi rahatlattı. Herkese selam gönderdi. Bu arada kendisi hiç koronavirüs olmadı ve bildiğim kadarıyla aşı da olmadı” dedi. Inter takım doktoru Piero Volpi de sağlık durumu için bilgi vererek “Christian Eriksen koronavirüs geçirmedi ve Inter’e transfer olduğundan bu yana yapılan tüm sağlık kontrollerinden sorunsuz olarak geçti” diye konuştu.

‘Oynamak çok zordu’
Danimarka karşısında 2 saat sonra yeniden başlayan maçta 1-0 kazanan ve turnuva tarihinde ilk kez kazanan Finlandiya’da takım kaptanı Teemu Pukki açıklamalar yaptı. Teemu Pukki, “Kariyerimin en zor maçıydı. Eriksen’in iyi olduğunu öğrendikten sonra bile sahaya dönmek çok zordu. Danimarkalı oyuncular maçı oynamak isteyince biz de onların istediğini yapmaya karar verdik” dedi.