Futbol Son Dakika: Cüneyt Çakır'a büyük şok! Liste resmen açıklandı

Son Dakika: Cüneyt Çakır'a büyük şok! Liste resmen açıklandı

19.05.2022 - 16:05 | Son Güncellenme:

Türkiye'de 8 Mart tarihidne MHK tarafından görevine son verilen fakat ardından yeniden göreve başlayan Cüneyt Çakır'a bir şok daha! Herkesin merak ettiği liste resmen açıklandı. Arda Turan'dan da Cüneyt Çakır'a destek mesajı geldi. İşte son dakika gelişmesinin ayrıntıları...

Son Dakika: Cüneyt Çakıra büyük şok Liste resmen açıklandı

Türk hakemliğinin en önemli isimleri arasında yer alan Cüneyt Çakır'a bir şok daha! 8 Mart tarihinde MHK tarafından görevden alınan Cüneyt Çakır, MHK Başkanı Ferhat gündoğdu'nun görevinden istifa etmesnin ardından yeniden Türkiye'de maç yönetmeye başlamıştı. Cüneyt Çakır için en büyük tehlike FIFA organizasyonlarından uzak kalabileceği ihtimaliydi ve bu ihtimal gerçeğe dönüştü. İşte son dakika gelişmesinin ayrıntıları...

Haberin Devamı

NELER OLMUŞTU?

MHK, 8 Mart'ta aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık gibi tecrübeli isimlerin de olduğu 18 hakem ve 3 gözlemciye görev verilmeyeceğini açıklamıştı. Görevden alınan hakem ve gözlemciler, olayı Tahkim Kurulu'na taşımıştı.

Taraf avukatlarının yanı sıra Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun sözlü beyanlarının ardından yapılan müzakere neticesinde hakemlerin itirazları kabul edilmiş ve TFF Yönetim Kurulunun 8 Mart'ta aldığı kararın kaldırılmasına oyçokluğu ile karar verildiği belirtilmişti.

Son Dakika: Cüneyt Çakıra büyük şok Liste resmen açıklandı

ANTALYASPOR-KAYSERİSPOR MAÇIYLA GERİ DÖNMÜŞTÜ

Tahkim Kurulu'nun aldığı kararın ardından Ferhat Gündoğdu, MHK başkanlığından istifa etmişti ve Cüneyt Çakır, Antalyaspor ile Kayserispor arasında oynanan lig maçında yeşil sahaya geri dönmüştü. Görevine son verilen bir diğer hakem Fırat Aydınus ise 85 gün sonra ilk kez Medipol Başakşehir-Galatasaray maçında geri dönmüştü.

Haberin Devamı

Son Dakika: Cüneyt Çakıra büyük şok Liste resmen açıklandı

CÜNEYT ÇAKIR, İSVİÇRE'DEN TEKLİF ALMIŞTI

8 Mart tarihinde görevine son verilen hakemler arasında yer alan Cüneyt Çakır, İsviçre Futbol Federasyonu'ndan maçlarda görev yapması adına teklif almış fakat TFF; İsviçre'nin yapmış olduğu teklife cevap vermeyince süreç tıkanmıştı. Cüneyt Çakır'ın geri dönüşüyle İsviçre ihtimali de ortadan kalkmıştı.

FIFA LİSTEYİ AÇIKLADI! CÜNEYT ÇAKIR DAHİL HİÇBİR TÜRK HAKEM YOK

2022 Katar Dünya Kupası'nda maç yönetecek hakemler FIFA tarafından resmen açıklandı. Sezon başında Katar'daki turnuvada görev alması beklenen Cüneyt Çakır, FIFA tarafından listeye dahil edilmedi. Türkiye'den herhangi bir hakemin listede olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Son Dakika: Cüneyt Çakıra büyük şok Liste resmen açıklandı

FIFA'nın Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda görev vereceği hakem listesi ise şu şekilde;

Son Dakika: Cüneyt Çakıra büyük şok Liste resmen açıklandı

2022 KATAR DÜNYA KUPASI'NDA BİR İLK YAŞANACAK

FIFA'nın açıkladığı hakem listesinde ilk kez kadın hakemler Dünya Kupası organizasyonunda görev alacak. 

FIFA'nın açıkladığı listede Fransa'dan Stephanie Frappart, Ruanda'dan Salima Mukansanga, Japonya'dan Yoshimi Yamashita, Brezilya'dan Neuza Back, Meksika'dan Karen Díaz Medina ve Amerika Birleşik Devletleri'nden Kathryn Nesbitt; Katar'da düzenlenecek organizasyonda görev alacak kadın hakemler olarak görev yapacak.

Haberin Devamı

ARDA TURAN'DAN ÇAKIR'A DESTEK MESAJI

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Arda Turan, FIFA'nın Cüneyt Çakır'ı Dünya Kupası kadrosuna almama kararı sonrası sosyal medya hesabından bir destek mesajı yayınladı.

Arda Turan'ın mesajında; 'Ülke futbolunun en önemli değerlerinden Cüneyt Çakır... Sevgi ve saygım sonsuz. Her zaman tüm kalbimle yanındayım.' ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Cüneyt Çakıra büyük şok Liste resmen açıklandı