Danimarka Son dakika - Danimarka'da Hjulmand’ın tişört totemi

Son dakika - Danimarka'da Hjulmand’ın tişört totemi

05.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Danimarka Teknik Direktörü Kasper Hjulmand, EURO 2020’nin başladığı günden bu yana uzun kollu siyah tişörtünü üzerinden çıkarmıyor.

Son dakika - Danimarkada Hjulmand’ın tişört totemi

İRFAN KURTULMUŞ Kopenhag

Haberin Devamı

Danimarka Teknik Direktörü Kasper Hjulmand, EURO 2020’nin başladığı günden bu yana uzun kollu siyah tişörtünü üzerinden çıkarmıyor. Başarılı çalıştırıcının bu tercihi ülkesinde ‘kazanma totemi’ olarak değerlendiriliyor.
Danimarka önceki gün Çek Cumhuriyeti’ni 2-1 yenerek tarihinde üçüncü kez Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale yükselirken, Hjulmand yine uğurlu tişörtüyle sahadaydı. Maçlara sürekli siyah tişörtle çıkmasını değerlendiren deneyimli teknik adam, “Bu konuda biraz batıl inanca sahip olsam da her zaman kalıpları kırmaya çalışırım çünkü bu saçmalık. Ama biz Çek Cumhuriyeti maçını kazandık ve bu yüzden Wembley’e gidiyoruz” ifadelerini kullandı.




Son dakika - Danimarkada Hjulmand’ın tişört totemi

Anket ‘İtalya’ dedi

Hollanda’nın Algemeen Dagblad gazetesi internet sitesinde şampiyonluk anketi düzenledi. ‘Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon hangi takım şampiyon olur’ sorusunun yöneltildiği ankette 10 binin üzerinde oy kullandı. İtalya’nın birçok futbolseverin favorisi olduğu ortaya çıktı. İtalya yüzde 60 ile ilk sırada yer alırken, İngiltere yüzde 22, Danimarka yüzde 15 ve İspanya yüzde 4 oy aldı.