Danimarka Son dakika - Danimarkalı Christian Eriksen herkesi korkuttu! Büyük dayanışma

Son dakika - Danimarkalı Christian Eriksen herkesi korkuttu! Büyük dayanışma

13.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

EURO 2020’de Danimarka-Finlandiya maçında tüm dünyayı üzen bir olay yaşandı. Christian Eriksen’in 42. dakikada aniden yere düşmesi ve kalp masajıyla müdahale edilerek hastaneye kaldırılması herkesi korkuttu

Son dakika - Danimarkalı Christian Eriksen herkesi korkuttu Büyük dayanışma

İRFAN KURTULMUŞ-KOPENHAG

Haberin Devamı

EURO 2020 B Grubu’ndaki Danimarka-Finlandiya maçında, Danimarkalı oyuncu Christian Eriksen kalbinde yaşadığı sıkıntıyla aniden yere yığıldı. Kopenhag’daki Parken Stadı’nda oynanan mücadelenin ilk yarısında futbolseverleri üzen bir olay yaşandı. Eriksen, takım arkadaşının sol kanattan taç atışını kullandığı 42. dakikada bir anda yere yığıldı. Kendinden geçtiği görülen Eriksen yerden kalkamadı. Bu sırada futbolcuların ikazlarıyla hemen sağlık ekipleri sahaya gelerek ilk müdahalelere başladı. Sağlık ekipleri hızlıca 29 yaşındaki futbolcuya kalp masajı yaptı.
Bu sırada Danimarka Milli Takımı oyuncuları arkadaşları Eriksen’in etrafında çember oluşturarak durumu bekledi. Bu esnada her iki takım yetkilileri ve hakemler görüşerek ilk anda maçın tatil edilmesi kararı verildi. Saha içerisinde yaklaşık 7 dakika süren müdahaleler sonrası hemen ambulansla stadın yanındaki Rigshospitalet hastanesine kaldırıldı. Ambulansa taşındığı sırada Eriksen’in bilincinin açık olduğu da görüldü. Danimarka Futbol Federasyonu da yaptığı açıklamada Eriksen’in hastanedeyken bilincinin açık ve kendinde olduğunu duyurdu. UEFA da yıldız futbolcunun daha iyi hissettiğini ve hastanede durumunun stabil olarak tetkiklerin yapıldığını belirtti. Eriksen’in menajeri Martin Schoots da bilgi vererek, “Eriksen’in bilinci açık ve konuşabiliyor. Ailesiyle beraber, babası ve eşi yanında” mesajını paylaştı. İyi haberlerin ardından karşılaşma TSİ 21.30’da kaldığı andan itibaren yeniden başladı.

Haberin Devamı

Tarihe geçen kare
Tüm dünya Christian Eriksen için gözyaşı dökerken AFP’nin Parken Stadı’ndaki foto muhabiri Friedemann Vogel, tarihi bir kare yakaladı.
Eriksen’in sağlık ekibi ve arkadaşlarıyla beraber sedyeyle ambulansa taşındığı sırada Vogel’in çektiği fotoğraf bütün dünyanın kalbine bir su serpti. Herkesin Eriksen’den iyi bir haber beklediği anda yıldız oyuncunun bilincinin açık olduğu fotoğraf bir anda kara bulutları dağıttı.

Büyük dayanışma
Christian Eriksen’in yerde kaldığı ve sağlık ekipleri tarafından kalp masajı yapıldığı anda takım arkadaşlarının verdiği görüntü tarihe geçti. Danimarka Milli Takımı futbolcuları arkadaşlarının bu şekilde görüntülenmesini engellemek için kol kola girdi. Bu esnada oyuncuların ağladığı ve duygusal anlar yaşadığı görüldü. Bu esnada iki takım tribünlerinde de dayanışma vardı. Danimarka ve Finlandiya taraftarları karşılıklı destek tezahüratları yaptı, birbirlerini alkışladı. Finlandiyalı futbolcular ve sağlık ekibi de Eriksen’e yardım etmeyi ihmal etmedi.

Haberin Devamı

Alkışlarla sahaya
EURO 2020’de B Grubu’nda Danimarka-Finlandiya mücadelesi 1-0’lık Finlandiya üstünlüğüyle sonlandı. TSİ 21.30’a ertelenen maç futbolcuların onayı alınarak tamamlandı. İki takım sahaya alkışlarla geldi. 42’de Eriksen’in fenalaşmasıyla duran oyun aynı dakikada başladı. Devre arası 5 dakika olurken Finlandiya kupa tarihinde ilk gol ve ilk galibiyetini buldu. Finlandiya’nın golü 59’da Pohjanpalo’dan geldi. Eriksen, UEFA tarafından maçı adamı seçildi.

Simon Kjaer yalnız bırakmadı
Danimarka Milli Takım kaptanı Simon Kjaer, hem Christian Eriksen’i hem de ailesini bir anda olsun yalnız bırakmadı. Kjaer ilk olarak yere düşen Eriksen’in yanına koşarak hemen ilk müdahaleyi yapmaya çalıştı. Kjaer daha sonra gözyaşlarına hakim olamayan Eriksen’in eşi Sabrina Kvist’in yanına giderek teselli vermeye çabaladı. Eriksen ambulansa taşınırken de Danimarka kaptanı hemen yardıma koştu, arkadaşını sedyeyle taşımak istedi.

Haberin Devamı

İspanya'nın Orta Saha Zenginliği

Yazarlar