Belçika Son dakika - De Bruyne: ‘Bu saygısızlığı yapamazdım’

Son dakika - De Bruyne: ‘Bu saygısızlığı yapamazdım’

19.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Danimarka karşısında duygusal bir maç oynayan Belçika’da maçın yıldızı olan Kevin De Bruyne golünden sonra sevinmeyerek dikkat çekti, “Eriksen’in talihsizliği yaşadığı yerdeydim ve bu saygısızlığı yapamazdım” dedi

Son dakika - De Bruyne: ‘Bu saygısızlığı yapamazdım’

EURO 2020’de herkesi üzüntüye boğan Christian Eriksen’in kalp krizi olayı sonrası Danimarka-Belçika maçında özel anlar yaşandı.
Kopenhag’da Parken Stadı’ndaki mücadelede Belçika, Danimarka önünde 1-0 geriden gelip 2-1 kazandı. İkinci yarıda oyuna girip Belçika adına galibiyeti getiren Kevin De Bruyne, maç sonu basın toplantısıyla herkesin alkışını topladı.
Özellikle ikinci golü attıktan sonra sevinmeyerek dikkat çeken De Bruyne, Christian Eriksen için konuştu. Belçikalı yıldız, “Gol attığım için elbette mutluydum ama abartılı bir gol sevinci yapmadım. Çünkü Danimarka’daki, stadyumdaki insanlara saygı duyuyorum. Hepsi için duygusal bir gündü. Ayrıca gol attıktan sonra Eriksen’in o talihsiz anı yaşadığı yerdeydim ve sakin kaldım. Bu saygısızlığı yapamazdım” dedi.

Haberin Devamı

‘Danimarka’ya minnettarım’
Inter’den takım arkadaşı Christian Eriksen için Danimarka-Belçika maçında gözyaşı döken ve duygulan Romelu Lukaku, o anda yaşadıklarını anlattı.
Lukaku, çok duygusallaştığını ifade ederek, “İlk yarıda duygularımı bastırmak zorunda kaldım, ağlamamak için kendimi zor tuttum. Futbol oynamak çok zordu. Devrede kendime gelebildim ve sonrasında futbola odaklanabildim” dedi.
Danimarka’nın Eriksen’e olan desteğine teşekkür eden yıldız forvet, “Danimarka halkı bugün harika bir karakter gösterdi. Daha iyi bir sonucu hak etmişlerdi aslında. Teknik direktörlerine, yaptıkları için saygı duyduğumu söyledim. Eriksen’in hayatını kurtardıkları için tüm Danimarka takımına minnettarım” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘Dostluk kazandı’
Danimarka-Belçika maçı sonrası gözler sonuçtan çok Christian Eriksen için yapılan destekte oldu. Danimarka ve Belçika basını sonucu değil, dostluk görüntülerini sayfalarına taşıdı.
Maç sonucu olarak da ‘Dostluk kazandı’ ifadeleri yer aldı. Danimarka’da özellikle Belçika’nın jesti ile Kevin De Bruyne’nin galibiyet golüne sevinmemesi öne çıktı.
Yine maçın 10. dakikasındaki alkış anı da herkesi mutlu etti. Maçtan önce de Belçika Milli Takımı’nın ülke forması ve 10 numaralı Eriksen yazısını Danimarka Kaptanı Kjaer’e hediye etmesi alkışlandı.

Christian Eriksen taburcu oldu
12 Haziran Cumartesi günü oynanan Finlandiya maçında fenalaşarak hastaneye kaldırılan Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen taburcu edildi. Federasyondan yapılan açıklamada, Eriksen’in tedavi sürecinin başarılı geçtiği ve ailesiyle evine geçtiği kaydedildi. Eriksen de bir açıklama yaparak, “Çok sayıdaki iyi dilek mesajlarınız için teşekkür ederim. Operasyon iyi geçti ve şu anda kendimi iyi hissediyorum” ifadelerini kullandı.