İngiltere SON DAKİKA - EURO 2020'de şampiyon İtalya! Kupa penaltılarla geldi

SON DAKİKA - EURO 2020'de şampiyon İtalya! Kupa penaltılarla geldi

11.07.2021 - 21:45 | Son Güncellenme:

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda heyecan Londra’da oynanan final maçıyla sona erdi. Dev maçta İtalya, İngiltere’yi Wembley Stadı'nda 90 dakikası 1-1 biten maçı penaltı atışları sonucu kazandı ve EURO 2020 şampiyonu oldu.

SON DAKİKA - EURO 2020de şampiyon İtalya Kupa penaltılarla geldi

Geçtiğimiz yaz düzenlenmesi gerekirken tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle bir yıl ertelemeli olarak gerçekleştirilen, 11 farklı ülkenin ev sahipliğindeki EURO 2020’de bir aydır süren heyecana Londra’daki İtalya-İngiltere buluşmasıyla nokta kondu.

Haberin Devamı

22:00'da başlayan ve Londra Wembley Stadı'nda oynanan dev finali Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetirken maçta ilk gol çok erken geldi. Henüz 2. dakikada Luke Shaw ceza sahası içinde yaptığı düzgün vuruşla İngiltere’yi 1-0 öne geçirdi. Milli formayla ağları ilk kez sarsan Shaw, 1 dakika 56 saniye ile şampiyona finallerindeki en erken gole imza atarak tarihe geçti. Mücadelenin ilk yarısı da bu skorla sona erdi.

İkinci yarı iyi başlayan taraf ise İtalya oldu. 67. Dakikada İngiliz ceza sahası içinde yaşanan pozisyonda topu önünde bulan Bonucci topu rakip ağlara gönderdi ve skora dengeyi getirdi.

Maçın 90 dakikasında başka gol gelmeyince EURO 2020 finali 1-1'lik eşitlikle uzatmalara gitti. Wembley’de oynanan iki uzatma devresinde de gol sesi çıkmayınca seri penaltı atışlarına geçildi.

Haberin Devamı

PENALTILARDA İTALYA 3-2 KAZANDI

İtalya’da Berardi, Bonucci ve Bernardeschi penaltı atışlarını gole çevirirken, Belotti ve Jorginho penaltı atışlarından faydalanamadı. İngiltere’de ise Kane ve Maguire penaltı atışlarını gole çevirirken; Rashford, Sancho ve Saka atışlarından faydalanamadı. Bu sonuçla İtalya, rakibine 3-2 üstünlük kurarak kupanın sahibi oldu.