Türkiye Son dakika - Fabio Capello: "Türkiye sahada yok gibiydi"

Son dakika - Fabio Capello: "Türkiye sahada yok gibiydi"

10.07.2021 - 00:18 | Son Güncellenme:

Fabio Capello, Türkiye'nin Euro 2020'deki performansıyla ilgili olarak, "Türkiye, Euro 2020'de sahada yok gibiydi" dedi.

Son dakika - Fabio Capello: Türkiye sahada yok gibiydi

Efsane teknik direktör Fabio Capello EURO 2020'de Türkiye'nin performansı hakkında açıklamlarda bulundu.

Haberin Devamı

TRT Spor'un sorularını yanıtlayan Fabio Capello, İtalya'nın performansıyla ilgili olarak, "Mancini çok başarılı ve çok güzel işler yaptı. Bütün takımdaki oyuncuları iyi değerlendiriyor, oynamalarını sağlıyor. Bütün takım oyuncuları en iyi şekilde oynadığını gibi oyuna dahil olduklarını hissetmeleri başarıda önemli rol oyandı. Kendi güçlerinin bilincinde. Bu bilinç onların daha verimli olmasını sağlıyor. Mancini öyle bir takım kurdu ki yedekteki futbolcu oyuna dahil olduğu anda bile takımın ritmini düşürmüyor, hemen adapte oluyor. Maçın kalitesini ve seviyesini en üst düzeyde tutuyor. Bunda da Mancini' nin önemli rolü var" dedi.

Yaşanan şike skandalı nedeniyle İtalya'nın bir dönem dibe vurduğunu kaydeden Capello, "İtalya kaliteli oyunculardan oluşan bir ülke. Değerli olan oyuncular var ama zamana ihtiyaç vardı. Çok iyi orta saha oyuncularımız var ve kaliteli isimlerin bir araya gelmesiyle yeniden başarılı, kaliteli bir İtalya milli takımı ortaya çıktı. Bu da verilen mücadelenin başarıya gitmesinde önemli olmuştur" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE SAHADA YOK GİBİYDİ"
Türk Milli Takımının performansıyla ilgili olarak ise Fabico Capello, "Türk Milli Takımından biraz daha farklı oyun ve fazlasını beklerdim. Sahadaydılar ama sanki sahada yok gibiydiler. Türk milli takımı bence daha iyi oynayabilirdi. Kaliteli, tecrübeli oyuncuları olmasına rağmen bence gerçek performansını tam olarak ortaya koyamadı. İyi mücadele edemedi diye düşünüyorum. Dünya Kupası eleme maçlarında çok başarılı Türkiye gördük. Avrupa Şampiyonası'nda aynı başarıyı göremedik" yorumunu yaptı.

"İNGİLTERE SADECE TEK MAÇI DIŞARDA OYNADI"

İngiltere ile oynanacak final maçıyla ilgili olarak ise 75 yaşındaki teknik adam, "İngiltere final oynardı hatta Danimarka karşısında biraz korkak biraz tutuk oynadı ama daha sonra kalitesini ortaya koyarak mücadele etti. Ben finale çıkar diye düşünüyordum öyle de oldu. Unutmayalım ki İngiltere tek maçı dışarda oynadı. Onun dışında bütün maçları kendi sahasında Wembley'de oynadı" diye konuştu.

Haberin Devamı

İspanya'nın Orta Saha Zenginliği