Fenerbahçe Son dakika - Fenerbahçe 34'üncü başkanını seçiyor! Olağan Seçimli Genel Kurul başladı

Son dakika - Fenerbahçe 34'üncü başkanını seçiyor! Olağan Seçimli Genel Kurul başladı

25.06.2021 - 10:04 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ülker Stadı'nda gerçekleştiriliyor. Yarın da devam edecek olan kongrede mevcut Başkan Ali Koç, tek aday olarak seçime girecek. Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı başladı. Vefa Küçük, Genel Kurul Divan Başkanlığı’na oy birliği ile seçildi

Son dakika - Fenerbahçe 34üncü başkanını seçiyor  Olağan Seçimli Genel Kurul başladı

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Ülker Stadyumu'nda gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin yaptı. Pekin, konuşmasında kapanmalar, kısıtlamalar ve ertelemeler ile geçen sıkıntılı bir sürecin geride kaldığını, bu süreçte Fenerbahçe adına önemli gelişmeler yaşandığını ifade etti.

Camianın yek vücut olduğunu da kaydeden Fethi Pekin, “Adalet geç de olsa tecelli etti. Tüm dünyaya Fenerbahçemizin yıkılmayacağını göstermiş olduk. Desteğinize minnettarız. Futbol takımımızın 1959 yıl öncesi şampiyonlukları için TFF’ye bir başvuruda bulunulmuş, camiamız tarafından destekle karşılanmıştır. Tüm camiamıza teşekkür ediyor, kongre açılışında camiamızı saygıyla selamlıyorum” dedi.

Fethi Pekin’in konuşmasının ardından ise genel kurulu yönetecek divan kurulu başkanlığı seçimi yapıldı. Genel Kurul Divan Kurulu Başkanlığı’na Vefa Küçük, oy birliği ile seçildi.

Haberin Devamı

Ardından söz alan Vefa Küçük, tek başkan adayı ve listesi olduğunu ifade ederek, başkanlığa veya kurullara başka aday olup olmadığını sordu. Gündem oylamasına geçen Vefa Küçük, mevcut gündemin oy birliği ile kabul edildiğini belirtti.

Sonrasında mevcut başkan Ali Koç’un tek aday olarak girdiği kongrede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 2019-2020 yılları yönetimi ile denetim kurulu faaliyet raporları okunmaya geçildi.

2019-20 YILLARI FAALİYET RAPORLARI OKUNDU

Fenerbahçe Kulübünün seçimli olağan genel kurul toplantısında, 2019 ile 2020 yılları yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları okundu.

Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen kongrede, yönetim kurulu faaliyet raporunu genel sekreter Burak Kızılhan okudu. Kızılhan'ın sözlerine başlamadan önce, kongre üyelerinin itirazı üzerine konuşma kürsüsünün yeri değiştirildi.

Burak Kızılhan, kürsünün kongre üyelerine doğru çevrilmesinin ardından konuşmaya başladı. Kızılhan, seçimli olağan genel kurula katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, salgın süreci, dava süreçleri, TFF'ye yapılan 28 şampiyonluk başvurusu, Türkiye Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmalar gibi konularda bilgi verdi.

Haberin Devamı

Kızılhan'dan sonra denetim kurulu faaliyet raporunu okumak için ise denetleme kurulu üyesi Mehmet Vodina kürsüye çıktı.

Vodina, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneğinin 2019 yılında toplam gelirlerinin 1 milyar 263 milyon lira, giderlerinin ise 1 milyar 685 milyon lira olduğunu ifade etti. Vodina, 2020 yılında toplam gelirlerin 1 milyar 93 milyon, giderlerin ise 1 milyar 892 milyon lira olduğunu duyurdu.

YOĞUN İTİRAZ ÜZERİNE KÜRSÜNÜN YERİ DEĞİŞTİ

Kongrenin henüz başlangıcında ilginç bir olay yaşandı. Konuşmaların yapıldığı kürsü görüntü alan kameralara doğru dönük hazırlanmıştı. Fakat kongreyi kürsünün yan yanındaki tribünden takip eden kongre üyeleri bu duruma yoğun olarak itiraz etti. Bu itiraz üzerine kongre durdu ve kürsü üyelere doğru döndürüldü. Daha sonra kongre kaldığı yerden devam etti.

BURAK KIZILHAN: FETÖ, SARI-LACİVERT DUVARA ÇARPTI

 Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, “Fenerbahçe, bağımsız Türk mahkemelerince aklanmıştır. FETÖ, sarı-lacivert duvara çarpmıştır” dedi.
Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda Genel Sekreter Burak Kızılhan, 2019 ve 2020 yılları yönetim kurulu faaliyet raporlarını okumak üzere kürsüye çıktı. Bu arada kongre üyelerinin itirazı üzerine kongreyi takip eden basın mensuplarına doğru bakan Burak Kızılhan, kürsünün yerinin değiştirilmesi ile konuşmasına başladı.

Haberin Devamı

Burak Kızılhan, olağan seçimli genel kurula katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, salgın süreci, dava süreçleri, TFF’ye yapılan 28 şampiyonluk başvurusu, Bankalar Birliği anlaşması gibi konular üzerine bilgiler verdi. Burak Kızılhan, “Geride kaldığımız 3 yılda bu iradeyi hissederek çalıştık ve desteklerinizi gördük. Büyük bir coşkuyla yola çıktığımız bu uğurda bütün vaatlerimizi yerine getirmeye çalıştık. Sağlıklı finansal bir yapıyla var olabilmesi için sağlam adımlar attığımız 3 yılı geride bıraktık. Yarıda bıraktığımız projelerimizde oldu ve bunun sebebi pandemiden dolayıdır. Salgından sonraki önceliklerimiz hayatta kalabilmek ve önümüzü görebilmek oldu. Her hafta heyecanla bir araya geldiğimiz salonlarımızı statlarımızı dolduramaz olduk. Beklenmeyen bu ayrılık manevi olarak da maddi olarak da derinden etkilendik. Kulübümüzde toplam toplamda 15 bin PCR testi uyguladık ve sporcularda 77 teknik kadroda 160 olmak üzere toplam 237 oldu. Uyguladığımız test politikasıyla kulübümüzün sağlık durumunu sürekli takip ettik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“BU İŞE BULAŞAN HERKESTEN HESAP SORMAK BİZİM BOYNUMUZUN BORCUDUR”
Burak Kızılhan, “10 yılda Fenerbahçe camiasının tüm fertleri olarak alnımız ak, dik bir duruşla bir an şüphe duymadan arkasında durduk. Kulübümüze bu kumpası kuranların bazıları kaçtı. Yüce Türk adaleti bunları oldukları delikte tek tek bularak adaleti sağlayacaktır. Kısacası onlar gitti biz kaldık. Başkanımızın o günde dediği gibi biz büyük bir sevinç içinde değiliz, aksine çalınan 10 yıl için hayal kırıklığı ve öfkeyle doluyuz. O dönem medyayı kullanarak kulübün itibarını düşürenlerden hesap soracağız. Bu işe bulaşan herkesten hesap sormak bizim boynumuzun borcudur. En büyük beklentimiz 3 Temmuz davasında Yargıtay’daki dosyadan kumpas davasında çıkan kararın çıkması ve Aziz Yıldırım ve yöneticiler ile ilgili beraat kararının çıkmasıdır. Fenerbahçe, bağımsız Türk mahkemelerince aklanmıştır. FETÖ sarı-lacivert duvara çarpmıştır” dedi.

ALİ KOÇ ADAYLIK DİLEKÇESİNİ VERDİ
Fenerbahçe Kulübü’nde Ali Koç'un 380 kongre üyesi imzalı adaylık dilekçesi, Genel Kurul Divan Başkanlığı'na sunuldu. Vefa Küçük, dosyanın kontrol edilmek üzere sicil kuruluna verildiğini, sonrasında ise kendilerine gelecek dosyanın kesinleşeceğini belirtti.

BAŞKANLIK SEÇİMİ YARIN YAPILACAK

Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yarın başkan, yönetim kurulu ve diğer kurulların seçimi yapılacak.

Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Ali Koç, tek aday olarak seçime girecek.

Kulüp tarihinde ikinci kez statta düzenlenen genel kurulda, aidatını yatıran 29 bin 9 üye oy kullanabilecek.

Oy kullanma işlemi yarın saat 10.00'da başlayacak ve 17.00'ye kadar devam edecek. Saat 17.00'den önce sandık başına geldikleri tespit edilen üyeler, saat 17.00'den sonra da oylarını kullanabilecek.

Kulüp başkanlığı için adaylık başvuruları, genel kurula katılma hakkı olan 200 üyenin noter tasdikli belgeleri ile yapılıyor.

Ali Koç'un 2. dönemi olacak

Seçime tek aday olarak giren Ali Koç, Fenerbahçe'de 2. dönemi için üyelerden oy isteyecek.

Üç yıl önceki seçimde 20 yıllık başkan Aziz Yıldırım karşısında oy kullanma hakkına sahip 26 bin 2 kişiden 21 bin 350 kişi oy kullanmış ve bu oyların 16 bin 92'sini elde eden Ali Koç, sarı-lacivertlilerin 33. başkanı olmuştu.

Yönetim kurulu ve diğer kurullar da seçilecek

Kongrenin ikinci gününde yarın başkanlık seçiminin yanı sıra yönetim kurulu ve diğer kurullar da seçilecek.

Başkanın yanı sıra yönetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, denetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, disiplin kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, sicil kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, balotaj kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, tarih, müze ve arşiv kurulunun asıl ve yedek üyelerinin seçiminin ardından seçim sonuçları açıklanacak.

Adaylığını duyuran Eyüp Yeşilyurt seçime giremiyor

Fenerbahçe'de başkan adaylığını duyuran Eyüp Yeşilyurt, seçme giremedi.

Gerekli imza şartını yerine getiremediği için seçime giremeyeceğini açıklayan Yeşilyurt'un yanı sıra aday olacağını duyuran Engin Verel de dün bu kararından vazgeçtiğini bildirmişti.

Oy kullanma hakkı 29 bin 9

Fenerbahçe'de kongre öncesinde 29 bin 9 kişinin oy kullanma hakkı bulunuyor.

Genel kurulda oy kullanma hakkı bulunan kongre üye sayısı 28 bin 902, temsilci üye delege sayısı ise 107 olarak belirlenmişti.

Sarı-lacivertlilerde buna göre oy kullanma hakkına sahip kişi sayısı toplam 29 bin 9 oldu.

SARI-LACİVERTLİ KULÜP 34'ÜNCÜ BAŞKANINI SEÇİYOR
Fenerbahçe'de mevcut başkan Ali Koç, seçime tek aday olarak girecek. Sarı-lacivertli kulübün bir önceki seçiminde 20 yıllık başkan Aziz Yıldırım karşısında 16 bin 92 oy alan Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü'nün 33'üncü başkanı seçilmişti. Ali Koç, yarın başkan seçilmesi durumunda sarı-lacivertli kulübün 34'üncü başkanı olacak.

Bir diğer başkan adayı Eyüp Yeşilyurt ise gerekli imza şartları ve kurulları oluşturamaması sebebiyle seçime giremeyecek. Yeşilyurt'un yanı sıra aday olması beklenen Engin Verel de seçime katılmayacak.

ESKİ YÖNETİCİLERDEN ÖMER TEMELLİ İLE AHMET KETENCİ YENİ YÖNETİM LİSTESİNDE YER ALDI
Fenerbahçe'de yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurul öncesinde tek aday Ali Koç'un yönetim kurulu aday listesi dün gece açıklandı. Eski yöneticilerden Ömer Temelli ile Ahmet Ketenci yeni yönetim listesinde yer alırken; Burhan Karaçam, Sevil Zeynep Becan, Şaban Erdikler, Tankut Turnaoğlu, Turhan Şahin, Ömer Okan, Ozan Korman Tarman ve Metin Sipahioğlu ile yol ayrımına gidildi. Öte yandan Fenerbahçe Kulübü İletişim Koordinatörü Can Gebetaş da yeni dönem için yedek üyeler arasında yer aldı.

Ali Koç'un yönetim kurulu listesinde şu isimler bulunuyor:

ASİL ÜYELER: Erol Bilecik, Burak Ç. Kızılhan, Ömer Temelli, Mehmet Dereli, Fethi Pekin, A. Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Hüseyin Arslan, Esin Güral Argat, Nüket Küçükel Ezberci, Ahmet Ketenci, Alper Pirşen, Kemal Danabaş, Ruşen Çetin
YEDEK ÜYELER: Selma Altay Rodopman, Ömer Okan, Selahattin Baki, Bekir İrdem, İlker Dinçay, Özgür Özaktaç, Can Gebetaş