Galatasaray Son dakika - Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 'yıldız derbisi'

Son dakika - Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 'yıldız derbisi'

02.04.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kulübü’nün 1959 öncesi şampiyonlukların sayılması için yaptığı başvuru bir kez daha ezeli rakipleri karşı karşıya getirdi

Son dakika - Fenerbahçe ve Galatasarayın yıldız derbisi

-Sarı-lacivertli kulübün yöneticisi Metin Sipahioğlu, “Bu şampiyonlukların sayılması Galatasaray’ın hiç işine gelmeyeceği için her türlü lobilerini, her türlü faaliyetlerini yaparak bunu bugüne kadar engellemeyi başardılar” dedi.

- G.Saray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ise “Hem genel başarısızlıklar hem iki kulüp arasındaki sonuçlar Fenerbahçe’yi bu noktaya getirmiş durumda. Şayet ligde F.Bahçe, G.Saray’ın önünde olsa böyle bir talepte bulunur muydu?” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu, kulüp televizyonunda Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz’e cevap vererek sarı-lacivertli ekibin 1959 öncesi şampiyonluklarıyla ilgili başvurusu hakkında açıklamalarda bulundu.
“Fenerbahçe Cumhuriyeti” sözünün bir metafor olduğunu vurgulayan Sipahioğlu, “Eğer Galatasaray gibi milyonları temsil eden kulübün başkanı, bir ay içinde iki defa Fenerbahçe ve devleti, Türkiye Cumhuriyeti’nin devletini karşı karşıya getirmeye çalışıyorsa burada misliyle cevap vermek zorundayız. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kuruluşundan bugüne devletine milletine Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlığı, devleti için, milleti için, bu cumhuriyet için neler yaptığı ortadadır, bunları konuşmak lafı güzaftır. Bize gelen bu laflar karşısında maalesef bunları söylemek zorundayız. Hangi kulübün ise cemaatlerin, tarikatların etrafında gezindiği, hangi kulüp için bugünün terör örgütü liderlerinin, zamanında bir cemaat liderinin ‘onları dualarla himmetlerle ayağa kaldırmamız lazım, her şeyi yapmamız lazım’ dediği ortadadır. Şampiyonluk posterlerimizden, şampiyonluk belgesellerimizden bugünün FETÖ firarisi isimleri çıkartmak zorunda kalan kulüp biz değiliz, Sayın Mustafa Cengiz” diye konuştu.

Haberin Devamı



Türkiye Futbol Federasyonu’na bugüne kadar bir başvuruda bulunmadıklarının altını çizen Sipahioğlu, “Ortada çok büyük bir yalan var. Bunu herkes bilsin. Hiçbir resmi başvuru yapmadığımız için bugüne kadar Fenerbahçe Spor Kulübüne resmi olarak bu konuda verilmiş hiçbir ret yoktur. Kulübümüzün birkaç hafta önce yaptığı resmi başvuru, bugüne kadar yaptığı ilk resmi başvurumuzdur” dedi.

‘9 şampiyonluk’
Galatasaray’ın 1959 öncesi kazanılmış sadece 1 şampiyonluğa sahip olduğunun da altını çizen Metin Sipahioğlu, “Fener bahçe’nin 9 tane şampiyonluğu var. Beşiktaş’ın Federasyon Kupası’ndan aldıkları o sayılan iki şampiyonluk dışında 5 şampiyonluğu daha var. Bu şampiyonluklar sayılırsa Galatasaray’ın hiç işine gelmeyeceği için her türlü lobilerini, her türlü faaliyetlerini yaparak bütün camia olarak birleşerek, bu bir başarı hikayesidir onu da söyleyeyim, bugüne kadar bu şampiyonlukları saydırtmamayı başardılar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bir dava bir meseledir bu!
Bu konunun, Türk Futbol Tarihi için önemli bir konu olduğunun altını çizen Sipahioğlu, “Şunu da söylemek istiyorum; başkalarını arkalarına takmaya çalışarak başka itiraz etmeye çalışan kulüpleri de ortaya çıkartabilirler. Ama onlar istisna olacak. Türkiye’nin geneli ne kadar haklı olduğumuzu anlıyor, bakınız bu bir Fenerbahçe davası da değil, bu Türkiye Cumhuriyeti’nin bir davası ve bunun arkasında sadece Fenerbahçe’nin başvurusu da yok. Bu Fenerbahçe meselesi değil, Türk futbol tarihiyle barışma meselesidir” dedi.

Ankara DS’ye nasıl itiraz edeceksiniz?
Sipahioğlu, “Galatasaray’ın resmi sitesi Baba Gündüz Kılıç’ı anlatırken, ‘Ankara Demirspor, tarihteki tek Türkiye şampiyonluğunu kazandığı 1947 yılındaki finalde Fenerbahçe’yi 3-0 ve 6-0 yenerken Gündüz Kılıç da Ankara Demirspor forması giyiyordu’ deniyor. Ankara Demirspor, bugün başvuru yaptı. Siz, şimdi çıkıp onların başvurusuna nasıl itiraz edeceksiniz, utanmadan? Üstelik bu belge resmi sitenizde varken” diye konuştu.

Haberin Devamı

G.Saray'dan yanıt
Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay’ın, Fenerbahçe Yönetici Metin Sipahioğlu’na yanıtı gecikmedi. Spor tarihçisi Melih Şabanoğlu ile GS TV’de 1959 öncesi şampiyonlukları değerlendiren Günay, “FBTV yayınını hicap duyarak takip ettik. Galatasaray’ı hedef alan sözlerle büyük iftiralar, çarpıtılmış belgeler vardı. Kim yaptı bu yayını? Fenerbahçe Spor Kulübü Yöneticisi Metin Sipahioğlu hakaretler etti. Bilgisiz, art niyetli, yalan beyanlar, iki yüzlülük, terör örgütleriyle iltisaklılar dedi. Utanarak takip ettik. Galatasaray’ı karalamak bu kadar kolay değil” dedi.
Günay, “Hem genel başarısızlıklar hem iki kulüp arasındaki sonuçlar Fenerbahçe’yi bu noktaya getirmiş durumda. TFF’ye yapılan başvuruda, bir konu yetki, şekil, amaç ve konu itibarıyla hukuka uymamaktadır. TFF Tahkim Kurulu bir karar vermiş. Aynı konu tekrar gündeme getirilmesi, hukuka uygun olmadığı halde, bu spordaki kardeş ve barışı bozucu bir etki yaratır. Fenerbahçe yöneticisinin, Galatasaray camiası için kullanığı sözler esas mesele. Bu son derece yanlış, asla kabul edilemez, bir sorumluluk sahibi kişinin ağzından çıkmayacak, bu ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Galatasaray’ı terör örgütüyle bir araya getirmesi üzüntü verici bir durumdur” ifadelerini kullandı.

‘Görelim kim?’
Günay ardından “Görelim kim terör örgütleriyle iltisaklı” diyerek, Ali Koç’un Haziran 2018 yılında “Ben kötü niyetli biri olsam derim ki, o savcıları polisleri ben mi kulübe üye yaptım, ben mi onlarla maç yaptım, ben mi tavla oynadım” sözlerini içiren videosunu izlettirdi.
Yusuf Günay, “Fenerbahçe yönetici genç kardeşimize ben de soruyorum; şayet ligde Fenerbahçe, Galatasaray’ın önünde olsa böyle bir talepte bulunur muydu? Biz sahada rekabet etmek durumundayız. Kin ve nefret duygularıyla hareket etmememiz gerekir. Galatasaray camiası olarak bunu karşılıksız bırakmayacağız. Hukuk önünde hesabını soracağız, taahhüt ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Aslan: F.Bahçe’nin talebini reddettik
GSTV yayınına bağlanan Tahkim Kurulu eski başkanı Türker Aslan da, “Haluk Ulusoy döneminde bu konuyla ilgili bir müracaat yapıldı, biz de onayladık. Fenerbahçe’nin talebini reddettik. TFF’nin arşivindedir. Sorumluluk içindeki TFF bunu ortaya çıkarmalıdır. Tahkim Kurulu’nun kararı ortadayken yeni bir delil olmadan yeniden gündeme getirilemez. Fenerbahçe Kulübü’nün genç yöneticisini üzüntüyle izledim. Beyanlarının seviyesi düşük, biraz terbiyesizce, saygısızcaydı. Kendisi Haluk Ulusoy ve Türker Aslan bu işi manipüle etti, tezgah kurdu gibi beyanda bulundu. Bu doğru değil. Ben 12 sene de CAS hakemliği yaptım. Taraflı / tarafsız olup olmadığımı Metin Sipahioğlu denen arkadaş bir araştırsın” dedi.

Yazarlar