Fenerbahçe Son dakika - Fenerbahçe'de Ali Koç'tan birlik çağrısı! "Omuz omuza olacağız"

Son dakika - Fenerbahçe'de Ali Koç'tan birlik çağrısı! "Omuz omuza olacağız"

27.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de Ali Koç’un ikinci dönemi resmen başladı. Tek aday olarak seçime giren ve 6 bin 459 oyla rekor kıran Koç, “Gurur duyulası yarınlarımız için omuz omuza olacağız” ifadelerini kullandı

Son dakika - Fenerbahçede Ali Koçtan birlik çağrısı Omuz omuza olacağız

Celal Umut EREN

Fenerbahçe’de Olağan Seçimli Genel Kurul dün itibariyle tamamlandı. Mevcut başkan ve başkan adayı Ali Koç, üyelerden toplamda 6 bin 459 oy alarak ikinci dönemine resmen başladı.
Tek adaylı bir seçim olmasına karşın hem önceki gün hem de dün büyük bir katılım yaşandı. Kongrenin ilk gününde 2 bin 600 kişi katılım gösterirken dün de seçim gününde oy kullanan 6 bin 682 üye vardı. Tek adaylı bir seçimde en yüksek oy kullanma rakamı elde edildi.

Koronavirüs pandemisinin koşulları, üniversite sınavının olması, yaz tatillerinin başlaması, 3 yıldır gelen sportif anlamdaki başarısız sonuçlar ve üç gün önce Aziz Yıldırım’ın açıklamalarıyla gerilen ortama karşın üyeler Fenerbahçe’ye ve başkan Ali Koç’a desteğe gelmekten vazgeçmedi. Başkan Ali Koç zafer konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

-Son günlerde yaşananlardan alınacak çok mesaj var. Bu kulübün gerçek sahibinin taraftarlarımız olduğunu, bir kez daha tüm ülkeye gösterdiniz. Tüm üyelerimize, taraftarlarımıza, tüm çubuklu sevdalılarına, şahsım ve yönetim kurulum adına çok çok teşekkür ediyorum.
-Son birkaç günde yaşananlardan sonra burada sergilediğiniz duruş ve reaksiyon, camiamızın birliği açısından beni ve arkadaşlarımız fazlasıyla umutlandırmıştır. Fenerbahçeliler, zor günlerde verecekleri mesajları çok iyi bilirler.
-Bu başlangıcı burada yapıyoruz. Yapacak çok işimiz var. Bu inanca layık olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı temenni ediyorum.
-Sen, ben, o demeden, sadece Fenerbahçemiz dediğimiz, sadece Fenerbahçe’nin çıkarlarına hizmet ettiğimiz, yeni bir dönem olmasını temenni ediyorum. Aydınlık geçmişimiz, aydınlık geleceğimiz, gurur duyulası yarınlarımız için omuz omuza olacağız.

Haberin Devamı

İşte yönetim!
Başkan: Ali Yıldırım Koç
Asil Üyeler: Erol Bilecik, Burak Ç. Kızılhan, Ömer Temelli, Mehmet Dereli, Fethi Pekin, A. Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Hüseyin Arslan, Esin Güral Argat, Nüket Küçükel Ezberci, Ahmet Ketenci, Alper Pirşen, Kemal Danabaş, Ruşen Çetin
Yedek Üyeler: Selma Altay Rodopman, Ömer Okan, Selahattin Baki, Bekir İrdem, İlker Dinçay, Özgür Özaktaç, Can Gebetaş

Tesis müjdesi geldi!
İkinci kez başkan seçilen Ali Koç, yeni bir tesis hazırlığında olduklarının müjdesini verdi. Koç, “Altyapımızın, A Takım’la çalışacağı modern bir tesis kurma sözü vermiştim. Bu stadyum, nasıl sonraki stadyumlar için örnek teşkil ettiyse, o tesis de sadece Türkiye’ye değil, dünyada emsal olacak. Mimari çalışmalar hazır. 7 milyon eurosu hazır, daha fazlası gerekiyorsa, temin edeceğimi söyleyebilirim. Buraya kazmayı vurduğumuz andan 1 yıl sonra, devletimiz yaptığı başvuruyu onayladığı takdirde, bir sonraki sezona yetişmemesi için hiçbir sebep yok. Şu an Samandıra’ya 3-5 dakika mesafede olan bu araziyi, camiam, yönetim kurulum ve şahsım adına rica ediyorum. Bu defa, Dereağzı da sporcu fabrikası olacak. Şu an sıkışık ortamından çıkarak, daha modern ve sporcu yetiştirmeye elverişli bir tesis olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Önce Allah’a sonra birbirimize emanetiz’
Başkan Ali Koç, üyelerle beraber fotoğraf çektirdiği sırada ilgiden ve sevgiden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Fenerbahçe başkanı herkese teşekkür ederek, “Fenerbahçe’nin sevgisi bu. Üyelerimiz teveccüh ettiler bizlere, çocuklarıyla aileleriyle gelenler vardı. Hepsi sevgilerini gösterdi. Fenerbahçe ailesinin sıcaklığı, havanın sıcaklığından daha sıcak. Önce Allah’a sonra birbirimize emanetiz, yeni dönem hayırlı olsun” dedi.

“Güzel günler yakında”
Ali Koç, camiaya şampiyonluk mesajı vererek iddialı konuştu. Başkan Koç, “Fenerbahçe, bir ruhtur. Bu ruhun parçası olduğumuz için çok şanslıyız. Artık Fenerbahçemiz, özellikle futbolda hak ettiği yere gelecek, getireceğiz. İnşallah seneye bu zaman, Fenerbahçemizin şampiyonluklarını kutladığımız bir ay içinde olacağız. Güzel günler yakında” dedi.

Haberin Devamı

‘İsveç’ten indi 4 saat durdu’
Başkan Ali Koç, oy kullanmaya gelen üyelerin fedakarlığına değinerek, “Kiminle konuştuysam, şehir dışından gelmişti. Şanlıurfa, Malatya, Kırklareli, İzmir, Ankara... Bir kongre üyemiz, İsveç’ten sabah indi, 4 saat İstanbul’da kaldı ve oyunu verip gitti” dedi.

3 Temmuz yolu!
Kongre gününde Fenerbahçe’de üyeler özel bir hatıra yaşadı. 3 Temmuz’un 10. yılı için hazırlanan ‘3 Temmuz Yolu’ ile 10 yıllık süreç üyelere anımsatıldı. O dönemki gazete küpürleri, çıkan haberler, eski başkan Aziz Yıldırım’ın konuşmaları, mevcut başkan Ali Koç’un konuşmaları, Fenerbahçe taraftarlarının özel fotoğraflarından oluşan bir hatıra yolu hazırlandı. En son bölümde ise 2010-11 sezonunun şampiyonluk kupası sergilendi. 3 Temmuz Yolu’nda ayrıca üyelere üzerinde ‘Haklıydık, kazandık’ yazılı bir bayrak hediye edildi. Ayrıca kurulan özel ‘Haklıydık, kazandık’ duvarı önünde de fotoğraflar çektirildi. Özel hatıra yolunun önünde uzun kuyruklar oluştu.

Haberin Devamı

38 sandıkta oy
Kongrenin ikinci ve son gününde 38 tane sandık vardı. Üyeler 38 sandığa bölünerek oylarını kullandı. Tek başkan adayı Ali Koç olduğu için fazla bir sıkışıklık ya da yoğunluk olmadı. Sandıklarda tüm görevlilerin maske ve sosyal mesafe kuralına uymaları ise dikkatlerden kaçmadı. Yeni dönemde yönetimde yer alacak isimler de tek tek üyelerin yanına gitti. 38 sandığın hepsinde üyelerle sohbet edildi.

Alex’ten kutlama
Sarı-lacivertli kulübün efsane futbolcularından Alex de Souza, ikinci kez başkan seçilen Ali Koç’u sosyal medya hesabu üzerinden tebrik etti. Twitter hesabından Ali Koç’un fotoğrafını paylaşan ve Türkçe bir mesaj yazan Alex, “Baskan Ali Koç, yeni yönetim döneminizde başarılar dilerim. Önümüzdeki 3 senenin ilerleme ve bir çok zaferlerle dolu olmasını temenni eder, ülkem Brezilya’dan tebriklerimi ve desteklerimi sunarım” dedi.

‘Hiç saklamadım’
Fenerbahçe’de kongre heyecanı yaşanırken takımın yıldız isimlerinden Caner Erkin de oy verdi. Kongre üyesi olan tecrübeli sol bek, günün ilk saatlerinde kongre alanına geldi. Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği Caner, daha sonra FB TV’ye açıklamalarda bulundu.
Caner, iyi bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu söyleyerek, “Galatasaray’da oynarken bile Fenerbahçeli olduğumu söylüyordum. Ömrüm yettiğince Fenerbahçe’ye hizmet etmek isterim. Futbolu da Fenerbahçe’de bırakmak isterim” dedi.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo Portekiz Antrenmanında Pepe'ye Şaka Yaptı

Yazarlar