Fenerbahçe Fenerbahçe'de Dominik Livakovic'e Mehmet Özdilek'ten tepki! 'Yapmaması gerekiyordu'

Fenerbahçe'de Dominik Livakovic'e Mehmet Özdilek'ten tepki! 'Yapmaması gerekiyordu'

29.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 23'üncü haftasında Fenerbahçe'nin Ankaragücü'nü 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayı spor yorumcuları değerlendirdi. Mehmet Özdilek'in Livakovic'e eleştirisi dikkat çekti.

Fenerbahçede Dominik Livakovice Mehmet Özdilekten tepki Yapmaması gerekiyordu

Fenerbahçe, Süper Lig'in 23'üncü haftasında geriye düşmesine rağmen Ankaragücü engeline takılmadı. Mehmet Özdilek, Dominik Livakovic'in sebebiyet verdiği penaltıya vurguda bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin baskısına dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Fenerbahçe bu maçla birlikte son 4 maçta oynadığı en baskısılı topunu oynadı. İlk yarı geri düşmesine rağmen etkili oyununu oynadı ve devre bitmeden skoru almayı başardı" dedi.

Edin Dzeko'nun performansının düşüşe geçtiğini dile getiren Mehmet Özdilek, "Edin Dzeko'nun son maçlarda bir düşüş yaşadığını görebiliyoruz" diye konuştu.

Ferdi Kadıoğlu'nun performansının istikrarına vurguda bulunan Mehmet Özdilek, "Ferdi ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum çünkü hep bu şekilde oynuyor" yorumunda bulundu.

Fenerbahçe'yle ilgili değerlendirmesine Mehmet Özdilek şu şekilde devam etti:

"Ligin son zamanları yaklaşırken skorun alındığı maçlar daha önemlidir güzel oyundan. Fenerbahçe onu yapıyor ve dolu dizgin devam ediyor."

Haberin Devamı

Dominik Livakovic'in penaltıdaki hatasını eleştiren Mehmet Özdilek, "Livakovic gibi bir kalecinin o penaltıyı yapmaması gerekiyordu. İsmail Kartal'ın bu kadar derin olan bir kadroyu şu ana kadar çok iyi idare etti. Tebrik ediyorum" dedi.

"RÖLANTİYE ALDI"

Fenerbahçe'nin iç sahadaki maçlarında gösterdiği performansa dikkat çeken Tugay Kerimoğlu, "Hem Fenerbahçeli oyuncular hem de taraftarlar çok zevk alıyor. Fenerbahçe geriye düşmesine rağmen çok baskılı bir top oynadı ve skoru rahatlıkla lehine çevirdi. İlk yarı tamamen kendi oyununu ve baskısını Ankaragücü'ne hissettirdi. İkinci yarı rölantiye aldı" ifadelerini kullandı.

Alexander Djiku'nun oyun stilini forvetlerin sevmediğini dile getiren Tugay Kerimoğlu, "Djiku bana göre santrforların en sevmediği tipte bir stoper. Sürekli rakibin dibinde, fiziksel mücadeleye girmekten çekinmiyor" dedi.

"SKORU KORUMAK İSTEYEN..."

Fenerbahçe'nin ikinci yarıda skoru korumak istediğini belirten İlker Yağcıoğlu, "İlk devresi daha tempolu oynanan bir maçtı ancak ikinci yarının ortası itibariyle skoru korumak isteyen bir Fenerbahçe vardı" diye konuştu.

Yoğun fikstüre vurguda bulunan İlker Yağcıoğlu, "Dile kolay 7 Ocak ile 28 Ocak arasında Fenerbahçe 7. maçına çıkmış çok yüksek bir rakam bu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cengiz Ünder'in performansını değerlendiren İlker Yağcıoğlu, "Cengiz Ünder bu maçın en etkili ismiydi ve 2 golle bu performansını süsledi" yorumunda bulundu.

Ferdi Kadıoğlu'nun hücum katkısına dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Maçın hücum anlamında en etkili ikinci oyuncusu Ferdi'ydi. Yine hücumda inanılmaz bir etkinlik sağladı" dedi.

İsmail Kartal'ın Edin Dzeko'yu dinlendirmesi gerektiğini dile getiren İlker Yağcıoğlu, ""İsmail Kartal'ın son zamanlarda düşünmesi gereken soru şu olmaya başladı, 'Edin Dzeko'yu dinlendirsem mi acaba?'. Bir dönemde Tadic'i dinlendirmişti ve verim almıştı ben 1-2 maçlığına Batshuayi'nin ilk 11'de başlamasının gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Stoper tandemindeki rekabette Alexander Djiku'nun ön plana çıktığını belirten İlker Yağcıoğlu, "İkinci yarıda oyunun rölantiye alınması çok normal. Bu kadar maça çıkıp her maç iyi oynamak cidden çok zor. Djiku, Fenerbahçe'nin değişilmez stoperi olacak gibi duruyor. İsmail Kartal'ın işi çok zor bence" ifadelerini kullandı.