Fenerbahçe Son dakika - Fenerbahçe'de Vitor Pereira her sistemi deneyecek!

Son dakika - Fenerbahçe'de Vitor Pereira her sistemi deneyecek!

17.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İlk hazırlık maçında sahaya 3-4-3 dizilişi ile çıkan Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira yeni sezonda bu sistemin dışında rakibe göre 3’lü ve 4’lü savunma kurgularının yer aldığı farklı formasyonları deneyecek.

Son dakika - Fenerbahçede Vitor Pereira her sistemi deneyecek

SENAD OK

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira yeni sezonda takımının her sistemi oynamasını istiyor. Portekizli hoca bunun işareti ilk hazırlık maçında verdi. Sarı-lacivertliler sahada 3-4-3 sistemine göre yer aldı. İlk kez denenen bu sistem sayesinde etkili orta saha ve hücum oyuncularının becerilerini daha rahat ortaya koyması hedefleniyor.
Pereira bu sistemin dışında 3’lü ve 4’lü savunma dizilişlerinin yer aldığı farklı formasyonları da deneyecek. Çeşitli taktik diziliş ve anlayışlar sayesinde rakibe göre de sahaya çıkılacak. Takımın farklı sistemleri denemesindeki etkenlerden biri de kadrodaki oyuncu çeşitliliği. Farklı oyuncu profilleri olması teknik heyetin işini kolaylaştırıyor.
Topuk Yaylası kampını tamamlayan sarı-lacivertliler hazırlık maçları ve ikinci etap kamp çalışmaları ile yeni sezon hazırlıklarını sürdürecek. Bu maçlarda da tüm bu sistemler denecek. Pereira, sarı-lacivertli takımda görev aldığı ilk sezonun ardından da 3’lü savunmayı denemişti.
Uyum yakalandı
Topuk Yaylası kampı genel olarak olumlu geçti. Bu kampta teknik taktik anlayıştan önce teknik heyet ve takımın birbirine alışması önemliydi. Kamp süresince Pereira’nın heyecanı, hırsı takımı etkiledi. Futbolcular ve teknik heyet arasında iyi bir iletişim kuruldu. İki yeni transfer yapan sarı-lacivertlilerde Serdar Dursun ve Caulker da takıma hemen uyum sağladı. Geçen sezonun kadrosunu koruyan sarı-lacivertlilerde bu nedenle fazla bir adaptasyon sorunu yaşanmıyor.

Haberin Devamı

Abel Ferreira: Fenerbahçe'den teklif aldım

Yazarlar