Fenerbahçe Son dakika - Fenerbahçe’de yeni dönem! Proje transferi

Son dakika - Fenerbahçe’de yeni dönem! Proje transferi

09.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de transfer çalışmalarında artık yepyeni bir model belirlendi. Son yapılan Burak Kapacak ve Kim Min Jae hamleleriyle Szalai, Pelkas ve Osayi-Samuel’de yakalanan başarılı proje devam etti

Son dakika - Fenerbahçe’de yeni dönem Proje transferi

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de yepyeni bir transfer dönemi başladı. Sarı-lacivertliler, özellikle son 2 sezonda yaş olarak genç, performans olarak potansiyelli isimlere yöneldi.
Başkan Ali Koç’un da üzerinde durduğu bu yeni modelle beraber Fenerbahçe hem performans alabileceği hem de ileride satışlardan para kazanabileceği yıldızları tercih etti.
Son olarak kadroya katılan Burak Kapacak ve Kim Min Jae hamleleriyle bu çalışmada ne kadar ısrarcı olduğunu gösterdi. 21 yaşındaki Burak ve 24 yaşındaki Kim, sarı-lacivertlilerin, 24 yaşındaki Attila Szalai, 24 yaşındaki Osayi-Samuel, 26 yaşındaki İrfan Can, 25 yaşındaki Mert Hakan ve 26 yaşındaki Dimitris Pelkas ile yakaladığı başarıyı devam ettirmek istediğinin bir göstergesi oldu.

Kulübün scout ekibi ve teknik heyetin raporları bu transfer çalışmasında ön planda yer aldı. Teknik direktör Vitor Pereira’nın Çin Süper Ligi’nden çok iyi tanıdığı Kim Min Jae ve Bursaspor’daki çıkışıyla tüm Türkiye’de adından söz ettiren Burak Kapacak’ın direkt ilk 11’de olmaları bekleniyor.
Sağ kanatta hem hücum hem savunmada yer alabilen Burak ile defansın her yerinde oynayan Kim Min Jae, teknik heyetin uygulamak istediği 3-4-3 sistemi için tam anlamıyla biçilmiş kaftan.

Haberin Devamı

İstenilen model
Başkan Ali Koç, göreve geldiği 2018 yılından bu yana aslında transferde hep bu modeli istedi. Potansiyelli ve görece genç yıldızların takıma getirilip, hem performans elde etmek hem de ileride satışlarını yapmak.
Eljif Elmas’ın Napoli’ye, Vedat Muriç’in de Lazio’ya satışlarından gelen yaklaşık 40 milyon euro aslında bu projenin en iyi örneklerinden.
Şimdi Szalai, Pelkas, İrfan Can, Mert Hakan ve Osayi-Samuel gibi potansiyelli isimlere Kim Min Jae ile Burak Kapacak da eklendi.

Lakabı canavar!
Fenerbahçe’nin yeni savunma oyuncusu Güney Koreli Kim Min Jae, ülkesinde ‘canavar’ lakabıyla tanınıyor. Her iki ayağını iyi kullanan, 1.91’lik boyuyla hava toplarına hakim, sert oynayan ve fiziğine göre hızlı bir stoper olan 24 yaşındaki yıldız, şimdiden herkesin heyecanla beklediği bir isim haline geldi.
Vitor Pereira’nın Çin’de Shanghai’da çalıştığı dönemde Beijing Guan’da oynayan Kim Min Jae, Güney Kore Milli Takımı’nda da forma giyiyor.

Haberin Devamı