Fenerbahçe Son dakika - Fenerbahçe'nin gizli kahramanı Attila Szalai!

Son dakika - Fenerbahçe'nin gizli kahramanı Attila Szalai!

02.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son 3 yılda 10 farklı stoper transfer eden Fenerbahçe, aradığı huzuru Attila Szalai ile yakaladı. Trabzonspor deplasmanında sol bek oynayan Macar yıldız hem hücumda hem de savunmada gösterdiği performansla ayakta alkışlandı, maçın gizli kahramanı olarak ön plana çıktı.

Son dakika - Fenerbahçenin gizli kahramanı Attila Szalai

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Gizli kahraman oldu
Fenerbahçe savunmada istediği huzuru nihayet Attila Szalai ile buldu. En son Bruno Alves, Simon Kjaer ve Egemen Korkmaz gibi isimlerden verim alabilen sarı-lacivertliler 2017-18 sezonundan bu yana 10 farklı savunma oyuncusu transfer etti, ama aradığı istikrarı yakalayamadı. Trabzonspor deplasmanında da sol bekte görevlendirilen Macar yıldız, hem hücumda hem de savunmada gösterdiği performansla adeta gizli kahraman oldu.

En sonunda isabet
2017-18 sezonundan bu yana Neto, Reyes, Sadık, Serdar, Zanka, Rami, Falette, Lemos, Tisserand gibi 9 farklı ismi transfer eden ancak başarıdan uzak kalan sarı-lacivertliler Szalai ile tam isabet sağladı. Ocak ayında Apollon Limassol takımından gelen 23 yaşındaki defans, kısa sürede uyum sağladı, kalitesini ispatladı. Şimdiye kadar 7 lig ve 1 kupa maçında oynayan Szalai tüm maçlarda ilk 11’de yer aldı, hiç oyundan alınmadı.

Haberin Devamı

EURO 2021’de ilk 11’de
Attila Szalai’nin Fenerbahçe’deki yüksek performansı ve gelişimi ülkesi Macaristan’da yakından takip ediliyor. Macaristan Milli Takım Teknik Direktörü Marco Rossi, Fenerbahçe’ye gittiği günden beri Szalai’yi izliyor, sürekli iletişim kuruyor. Oyuncusunun Fenerbahçe gibi önemli takıma transfer olmasından mutluluk duyan Rossi, Erol Bulut’la da görüşerek bilgi alışverişinde bulundu. 23 yaşındaki defansın, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Macaristan’ın ilk 11’inde yer alması planlanıyor.

Hem hücumda hem savunmada
Trabzonspor deplasmanında sol bekte yer alan Attila Szalai hem savunmada hem de hücumda başarı sağladı. OPTA’nın rakamlarında da 23 yaşındaki savunmacının başarısı ön plana çıktı. İşte Szalai’nin Trabzonspor maçındaki performansı:

-65 kez topla buluşma, 33 İsabetli Pas, 1 Kritik Pas, 6/10 İkili Mücadele, 4/6 Hava Topu Mücadelesi, 3/4 Orta,  2/3 Uzun Pas, 3 Uzaklaştırma, 2 Pas Arası, 4 Top Çalma

‘Maldini’ benzetmesi
Sol bekte başarılı bir 90 dakika geçiren Attila Szalai, sosyal medyanın da gündemi oldu. Sarı-lacivertli taraftarlar, Milan’ın efsane sol beki Paolo Maldini benzetmeleri yaptı. Szalai’nin tıpkı efsane oyuncu Maldini hem stoper hem sol bek oynamasına vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

Artık yeni 4’lü
Teknik Direktör Erol Bulut, yeni savunma 4’lüsünü buldu. Sadece Antalyaspor maçında Serdar Aziz cezalı olacağı için Trabzonspor maçı 4’lüsü bozulacak. Ancak ilerleyen haftalarda Tisserand’ı da kullanmak isteyen Bulut, birbirlerini iyi tanıyan Serdar-Tisserand’ı yan yana oynatıp, sol bekte verim sağlayan Szalai’yi yeni yerinde kullanacak. Sağ bekte de Gökhan Gönül ile devam edilecek.

 

Yazarlar