Konferans Ligi SON DAKİKA: Fenerbahçe'ye 'kapalı kutu' rakip! Belçika'yı kasıp kavuruyorlar

SON DAKİKA: Fenerbahçe'ye 'kapalı kutu' rakip! Belçika'yı kasıp kavuruyorlar

23.02.2024 - 15:50 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 turu eşleşmeleri belli oldu. Konferans Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, son yıllarda Belçika'yı kasıp kavuran ekiple eşleşti.

SON DAKİKA: Fenerbahçeye kapalı kutu rakip Belçikayı kasıp kavuruyorlar

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 turu eşleşmeleri belli oldu. Temsilcimiz Fenerbahçe, Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise ile eşleşti. İlk maç 7 Mart tarihinde Belçika'da rövanş mücadelesi ise 14 Mart tarihinde Kadıköy'de oynanacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi'nde eşleştiği Union Saint-Gilloise, Belçika'nın son yıllardaki en önemli takımlarından biri olarak dikkat çekiyor. Belçika'da toplam 11 şampiyonluğu bulunan Union Saint-Gilloise, Belçika ligini bu sezon adeta kasıp kavuruyor. Fenerbahçe'nin rakibi Union Saint-Gilloise'i yakından tanıyalım...

SON DAKİKA: Fenerbahçeye kapalı kutu rakip Belçikayı kasıp kavuruyorlar

UEFA AVRUPA LİGİ'NDEN DÜŞTÜLER

Union Saint-Gilloise sezona UEFA Avrupa Ligi'nde başladı. E Grubu'nda Liverpool, Toulouse ve LASK Linz ile yer alan Union Saint-Gilloise, grubunu 8 puanla üçüncü sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne dahil oldu. Belçika temsilcisi UEFA Avrupa Ligi'nde LASK Linz ve Liverpool'u sahasında mağlup etmeyi başarırken Toulouse ile iki maçta berabere kaldı. Union Saint-Gilloise deplasmanda Liverpool ve LASK Linz'e mağlup oldu.

Haberin Devamı

FRANKFURT'U ELEDİLER

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne son 16 play-off turunda dahil olan Belçika temsilcisi, kupayı 2021-2022 sezonunda müzesine götüren Alman ekibi Eintracht Frankfurt ile eşleşti.

Sahasında Frankfurt ile 2-2 berabere kalan Union Saint-Gilloise deplasmanda rakibini 2-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 turuna kalmayı başardı ve temsilcimiz Fenerbahçe ile eşleşti.

SON DAKİKA: Fenerbahçeye kapalı kutu rakip Belçikayı kasıp kavuruyorlar

BELÇİKA'YI KASIP KAVURUYORLAR

Avrupa'daki başarılarının yanı sıra Belçika Ligi'nde de etkileyici bir performans sergileyen Union Saint-Gilloise 62 puanla en yakın rakibi Anderlecht'in 8 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor. Belçika temsilcisi, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Beşiktaş'la aynı grupta yer alan Club Brugge'a da 17 puan fark atmış durumda.

Belçika'nın köklü takımlarından olan Union Saint-Gilloise 11 kez lig şampiyonu oldu. Belçika temsilcisi ayrıca 2 kez Belçika Kupası'nı müzesine götürme başarısı gösterdi.

EN TEHLİKELİ OYUNCULAR PUERTAS VE AMOURA

Transfermarkt verilerine göre 66 milyon 550 bin euro kadro değeri bulunan Union Saint-Gilloise'da Cameron Puertas ve Mohamed Amoura takımın en önemli oyuncuları olarak dikkat çekiyor.

Mohamed Amoura 10 milyon euroluk piyasa değeriyle takımın en değerli oyuncusu konumunda bulunurken 7 milyon euro piyasa değeri bulnan Cameron Puertas en değerli ikinci oyuncu olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Mohhamed Amoura bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 33 karşılaşmada 21 gol atıp 6 asistle oynadı. Orta sahada görev yapan Cameron Puertas ise tüm kulvarlarda çıktığı 38 maçta 8 gol atıp 18 asist yaptı.

SON DAKİKA: Fenerbahçeye kapalı kutu rakip Belçikayı kasıp kavuruyorlar