Fransa Ligue 1 Son dakika - Fransa'da Türk şöleni! Bizim çocuklar manşetleri kapadı

Son dakika - Fransa'da Türk şöleni! Bizim çocuklar manşetleri kapadı

25.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ligue 1’de 10 yıl sonra zirveye ulaşan Lille’de Türk yıldızların başarısı öne çıktı. Tüm Fransa’da Mbappe gibi Neymar gibi isimlere rağmen PSG’yi geçen yeni şampiyonun 35 yaşındaki Burak’ın golleri ve liderliği ile zaferi elde ettiği vurgulandı

Son dakika - Fransada Türk şöleni Bizim çocuklar manşetleri kapadı

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Mbappe ve Neymar’ı geçti
Mbappe ve Neymar’ı geçtiFransa Ligue 1’de Lille tarihi bir şampiyonluğa imza atarak PSG’nin 7 sezonluk serisini bitirdi. 10 yıllık hasreti noktalayarak 4. şampiyonluğunu alan Lille’de Türk yıldızlar başrole çıktı. Mbappe ve Neymar gibi yıldızlara sahip olan PSG’nin 35 yaşındaki forvet Burak Yılmaz karşısında zirveyi kaptırdığı kaydedildi. Tüm Fransa, Christopher Galtier’in takımının Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı gibi Türk futbolcularıyla zirveye çıktığını vurguladı.

37 gole direkt etki
Adeta bütün Lille’de ve Fransa futbolunda artık ‘Kral’ olarak anılan Burak Yılmaz, 28 lig maçında 16 gol atarken, gol krallığı sıralamasında 3. sırada yer aldı. 9 gollü Neymar’ı dahi geçen Burak, 5 de asist yaptı. Yusuf Yazıcı da 32 lig maçında 7 gol 4 asistle oynarken, sağ bekte Zeki Çelik ise 29 lig maçında 3 gol 2 asist buldu. 38 lig maçında toplam 64 gol atan Lille’de 37 gole direkt katkı veren Türk yıldızlar, unutulmaz zaferin kahramanı oldu.

Haberin Devamı

Bizim çocuklar manşetleri kapadı
Lille’in 10 yıllık şampiyonluk hasretini bitirmesi Fransa’da çok konuşuldu. Ülke basınında manşetlere Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in önderliğindeki Lille çıkarıldı.
L’Equipe tam sayfa olarak Lille takımının toplu sevincini vererek, “Neşeli Lille. Tarihinde 4. şampiyonluğu elde etti” başlığını attı. Le Parisien de “Şampiyon Lille! Burak Yılmaz ve arkadaşları hata yapmadı” dedi.
Le Figaro, “Burak Yılmaz, Lille’i şampiyonluğa taşıdı” ifadelerini öne çıkarırken kamu yayın organlarından France Info, “Türk gücüyle şampiyonluk” benzetmesini yaptı.
RMC Sport ise “Galtier, Burak Yılmaz ve Luis Campos şampiyonluğun mimarları” dedi.

Ustaların zaferi
Avrupa’nın 5 büyük liginde şampiyon belli olurken, Burak Yılmaz büyük yıldızlarla yan yana anıldı. İtalya şampiyonu Inter’de Lukaku, İspanya şampiyonu Atletico Madrid’de Luis Suarez, İngiltere şampiyonu Manchester City’de Riyad Mahrez ve Almanya şampiyonu Bayern Münih’te Robert Lewandowski ile beraber Burak’ın Fransa şampiyonluğu karikatürü çizildi.

Haberin Devamı

‘Hepimizin başarısı’
Yusuf Yazıcı, 2. sezonda şampiyonluğa uzandığı Lille’de çok mutlu olduğunu belirtti. Yusuf, “İyi günümüzde, kötü günümüzde hep yanımızdaydınız. Koca ülke tek yürek olup bizi sevginizle sardınız. Hakkınızı ödeyemeyiz. Bu başarı hepimizin. Doyasıya kutlayalım” ifadelerini kullandı.

Mbappe-Neymar: 320 milyon euro
Burak Yılmaz: Bedava

Fransa’da Burak Yılmaz’ın başarısı farklı bir konuda daha ele alındı. Sezon başında Lille’e bedelsiz transfer olan Burak Yılmaz, PSG’nin 200 milyon euro değerli Neymar ve 120 milyon euro değerli Kylian Mbappe’yi geçmeyi başardığı aktarıldı. 35 yaşındaki bir forvetin şu anda Avrupa futbolunun Messi ile Ronaldo’dan sonra en parlak yıldızları olarak kabul edilen iki genç futbolcuyu geçmesinin tarihi bir başarı olduğu savunuldu. 

‘Kral Burak’ sesleri!
Şampiyonluk kutlamalarında herkesin gözdesi yine Burak Yılmaz oldu. Lille taraftarları hem Angers maçı sonrası hem de dün itibariyle şampiyonluk turu atarken en fazla Burak’a ilgi gösterdi. Tüm tezahüratlarda 35 yaşındaki futbolcunun ismi vardı. Taraftarlar sürekli olarak ‘Kral Burak’ sesleriyle şehrin sokaklarını inletti.

Haberin Devamı

Lille'i Sırtlayan Türkler

Gurur tablosu
Lille’in tarihi şampiyonluğu sonrası A Milli Takım, Beşiktaş ve Trabzonspor’dan özel paylaşımlar geldi. A Milli Takımlar twitter hesabından, “Fransa Ligue 1’de Bizim Çocuklar şampiyon... Tebrikler Burak, tebrikler Zeki, tebrikler Yusuf” denildi. Beşiktaş ve Trabzonspor da daha önce formalarını giyen Burak Yılmaz ile Yusuf Yazıcı’yı öne çıkarıp, Türk futbolcuların birlikte olduğu fotoğrafı paylaşarak kutladı. Lille de resmi hesaplarından Burak Yılmaz, Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı ve Mustafa Kapı’nın yan yana verdiği pozlar sosyal medyadan taraftarlarla paylaşıldı. Fotoğraflara ‘Lille’in Türk gücü’ ifadeleri eklendi.

FIFA’dan kutlama
Lille’in Fransa’daki şampiyonluğu FIFA’da da yankı buldu. Ancak FIFA, şampiyonluğu Burak Yılmaz üzerinden paylaştı. Burak’ın 21 yaşındaki takım arkadaşı David’i öne çıkaran FIFA, “35 yaşındaki Türk ve 21 yaşındaki Kanadalı... İki büyük işbirliği ve bir büyük başarı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Bizi çok seviyorlar’
Ligue 1’deki tarihi şampiyonlukta pay sahibi isimlerden olan Zeki Çelik, Lille’de çok sevildiklerini söyledi. Beinsports’a konuşan 24 yaşındaki sağ bek, “Fransız taraftarlar bizi çok seviyor. Özellikle Burak Ağabey’i. Türk taraftarlardan da mesaj alıyoruz” dedi. Çok iyi bir ortam yakaladıklarını aktaran Zeki, “Haftada 1-2 defa Burak Ağabey’de buluşuyoruz, yemek yiyoruz. Bazen Yusuf’a gidiyoruz. Her zaman birlikteyiz. Burak Ağabey çok hırslı. Çok iyi çalışıyor ve bunları hak ediyor. Takımda ağabeylik rolünü iyi gösteriyor, herkes onu dinliyor” diye konuştu.

İlk iş annesini aradı
Lille formasıyla ilk sezonunda şampiyonluk yaşayan Burak Yılmaz, Angers deplasmanındaki 2-0’lık galibiyet sonrası büyük mutluluk yaşadı. Türk bayrağıyla sahada tur atan Burak, bir ara gözyaşlarını da tutamadı. Hemen annesini görüntülü arayan tecrübeli futbolcu, duygusal anlar yaşadı. Hocası Galtier’i de ailesiyle tanıştıran Burak, takım arkadaşlarını da ihmal etmedi. Burak maç sonunda tüm arkadaşlarını orta sahaya toplayarak fotoğraf çektirdi.

‘Üstümüze düşeni yaptık’
Maç sonunda herkese teşekkür eden Burak Yılmaz, bazı açıklamalar yaptı. Sosyal medya üzerinden kendilerini destekleyenlere seslenen 35 yaşındaki forvet, “Fransa’da Türk olarak şampiyonluk sevinci yaşadık. Misyonumuzu biliyorduk ve üstümüze düşeni yaptık. Bize ‘Bizim çocuklar’ dediniz, dualar ettiniz. Hepinizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. Burak ayrıca Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’le de fotoğraf koyup, “Her şey için teşekkürler” dedi.