Beşiktaş Son dakika - Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor'un gözü bu maçta! Beşiktaş kazanırsa...

Son dakika - Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor'un gözü bu maçta! Beşiktaş kazanırsa...

18.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş ile Antalyaspor bugün Ziraat Türkiye Kupası finaline çıkacak. Kartal kazanırsa, Fenerbahçe Avrupa Ligi’ne gidecek, Sivas’a Avrupa yolu açılacak, Galatasaray Süper Kupa’ya çıkma şansı, Trabzonspor ise bir tur az oynama fırsatı yakalayacak.

Son dakika - Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonsporun gözü bu maçta Beşiktaş kazanırsa...

Süper Lig’i Gürsel Aksel Stadı’nda Göztepe’yi 2-1 yenerek şampiyon tamamlayan Beşiktaş, 3 gün arayla ikinci kez aynı sahada kupa sevinci yaşayabilmek için ter dökecek.

Haberin Devamı

Ligi 16. sırada noktalayan Fraport TAV Antalyaspor ise hem Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürmek hem de Avrupa kupalarına katılım hakkı elde edebilmek için mücadele verecek. Akdeniz ekibi kupayı kazanırsa UEFA Avrupa Ligi gruplarına doğrudan girecek. İki takım arasında bu sezon ligde oynanan iki karşılaşma da 1-1 sona ermişti.

Kupaya 4. turdan katılan Antalyaspor finale gelene kadar sırasıyla Pendikspor, Boluspor, Bursaspor, Sivasspor ve Alanyaspor’u elerken hiç gol yemedi. Beşiktaş ise 5. turdan itibaren Tarsus İdmanyurdu, Çaykur Rizespor, Konyaspor ve Başakşehir’i saf dışı ederek finale yükseldi.Kupaya 4. turdan katılan Antalyaspor finale gelene kadar sırasıyla Pendikspor, Boluspor, Bursaspor, Sivasspor ve Alanyaspor’u elerken hiç gol yemedi. Beşiktaş ise 5. turdan itibaren Tarsus İdmanyurdu, Çaykur Rizespor, Konyaspor ve Başakşehir’i saf dışı ederek finale yükseldi. Antalyaspor ile Beşiktaş arasında oynanacak final karşılaşması Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Demir Grup Sivasspor’u da çok yakından ilgilendiriyor. 

Haberin Devamı

Yollar açılacak
Süper Lig şampiyonu Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’nı da kazanırsa, sezonu 3. sırada bitiren Fenerbahçe ilk kez düzenlenecek Konferans Ligi yerine UEFA Avrupa Ligi play-off turundan itibaren Avrupa yolculuğuna başlayacak. 

Beşiktaş kupayı müzesine taşırsa sezonu 5. basamakta kapatan Sivasspor’a ise Avrupa yolu açılacak. Kırmızı-beyazlı takım, Kartal’ın galibiyeti halinde UEFA Konferans Ligi’ne katılma hakkı elde edecek. Beşiktaş’ın galibiyeti halinde TFF Süper Kupa maçı siyah-beyazlı takım ile Türkiye Kupası Finalisti Antalyaspor ile oynanacak.  Trabzonspor ise Konferans Ligi’nde bir tur eksik oynama şansı yakalayacak.

Radamel Falcao'nun AS Monaco Formasıyla En İyi 5 Golü

 

Yazarlar