Basketbol Son dakika - Galatasaray'ı yenen Fenerbahçe Öznur Kablo namağlup şampiyon oldu

Son dakika - Galatasaray'ı yenen Fenerbahçe Öznur Kablo namağlup şampiyon oldu

11.05.2021 - 16:40 | Son Güncellenme:

Kadınlar Basketbol Süper Ligi final serisinde Galatasaray'ı 71-56 yenen Fenerbahçe Öznur Kablo seride durumu 3-0 yaptı namağlup şampiyonluğunu ilan etti.

Son dakika - Galatasarayı yenen Fenerbahçe Öznur Kablo namağlup şampiyon oldu

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Öznur Kablo tarihinde ikinci kez namağlup şampiyon oldu.  

Haberin Devamı

Derbide ezeli rakibi Galatasaray'ı 71-56 mağlup eden sarı-lacivertli ekip seride durumu 3-0 yaptı ve üst üste 3., toplamda ise 15. kez mutlu sona ulaştı. 

Derbi maça üç sayılık basketlerle oldukça etkili başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, 5. dakikayı 13-7 önde geçti. McBride ve Iagupova'nın skor yükünü çektiği sarı-lacivertlilere Galatasaray savunmada karşılık veremedi. Konuk ekip farkı 9. dakikada 14 sayıya çıkardı: 13-27. Sarı-kırmızılılar boyalı alandan sayılar bulsa da Fenerbahçe Öznur Kablo, birinci çeyreği 27-17 üstün tamamladı.

İkinci çeyrek düşük tempoda başladı. Galatasaray, hücumda ritmini kaybeden rakibi karşısında Pelin Derya Bilgiç'in pota altı sayılarıyla 15. dakikada farkı 6 sayıya düşürdü: 25-31. Çeyreğin ikinci bölümünde Iagupova ile basketler bulan Fenerbahçe, soyunma odasına 11 sayılık avantajla girdi: 28-39.

Haberin Devamı

İkinci yarıya hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla iyi bir başlangıç yaparak başlayan ve farkı iyice açan sarı-lacivertliler, final periyoduna 58-42 önde gitti.

Oyundan düşen Galatasaray karşısında kolay sayılar bularak üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Öznur Kablo, derbi maçı 71-56 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti. Derbi karşılaşmasını Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç tribünden, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ise kendisine ayrılan locadan takip etti.

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Mehmet Karabilecen, Aydın Karaçam, Tolga Edis

Galatasaray: Pelin Derya Bilgiç 9, Prints 12, Sude Yılmaz 2, Steinberga 2, Holingsvorth 17, Asena Yalçın 2, Meltem Yıldızhan 3, Cansu Köksal, Russell 9, Hruscakova

Fenerbahçe Öznur Kablo: Olcay Çakır Turgut, Iagupova 18, McBride 23, Sabally 9, Stokes 8, Thomas 8, Tuğçe Canıtez 5

1. Periyot: 17-27, Devre: 28-39, 3. Periyot: 42-58

Başkan Ali Koç: "Seneye Avrupa şampiyonu olacağız"

Derbiyi tribünden izleyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Bu sene olmadı, seneye kadınlar basketbolunda Avrupa şampiyonu da olacağız inşallah. Dünyanın en büyük ve en başarılı spor kulübü olarak mümkün olan her branşta her zaman olduğu gibi şampiyonluğa talibiz. Fenerbahçe'de DNA'mız budur!" dedi.

Haberin Devamı

Sipahioğlu: "Şimdi 1000 kere düşünür öyle konuşurlar"

Fenerbahçe Kadın Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurul Üyesi Metin Sipahioğlu, şampiyonluğun ardından yaptığı açıklamada "Fenerbahçe'yi şöyle böyle yapacağız diyorlardı, şimdi 1000 kere düşünür öyle konuşurlar. Fenerbahçe gereğini yapar" dedi.

Türkoğlu'ndan Fenerbahçe Öznur Kablo'ya tebrik

Türkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 2020-2021 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Öznur Kablo'yu tebrik ederim." ifadelerini kullandı.

 

 

Yazarlar