Galatasaray Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi belli oldu!

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi belli oldu!

18.12.2023 - 14:53 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda Galatasaray’ın rakibi gerçekleştirilen kura çekimi ile belli oldu. Sarı-kırmızılılar, Çekya ekibi Sparta Prag ile eşleşti.

Galatasarayın UEFA Avrupa Ligindeki rakibi belli oldu

İsviçre’nin Nyon kentindeki Avrupa Futbol Evi’nde yapılan kura çekiminin ardından sarı-kırmızılı ekip Avrupa Ligi Play-Off Eleme Turu’nda Çekya'dan Sparta Prag ile eşleşti. Avrupa Ligi’nde Son 16’ya kalacak takımların belirleneceği kurada Sparta Prag ile eşleşen Galatasaray’ın tur mücadelesi çift maç üzerinden yapılacak.

Haberin Devamı

Play-Off eleme maçları 15 Şubat ve 22 Şubat 2024 tarihlerinde oynanacak. Turun ilk maçlarına Şampiyonlar Ligi’nden 3’üncü olarak gelen takımlar, ev sahipliği yapacak. İki ayaklı mücadeleler sonunda tur atlamaya hak kazanan takımlar, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda yoluna devam edecek. Bu turda kaybeden takımlar ise Avrupa macerasına veda edecek.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu kuraları ise 23 Şubat 2024 tarihinde çekilecek. Avrupa Ligi Play-Off Eleme Turu’ndaki eşleşmeler şöyle:

Feyenoord - Roma

AC Milan - Rennes

Lens - Freiburg

Young Boys - Sporting Lizbon

Benfica - Toulouse

Braga - Karabağ

Galatasaray - Sparta Prag

Shakhtar Donetsk - Marsilya

Galatasarayın UEFA Avrupa Ligindeki rakibi belli oldu

PLAY-OFF MAÇLARI ŞUBAT AYINDA

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarından üçüncü sırada çıkan takımlar ve Avrupa Ligi grubunu ikinci bitirerek turlayan takımlar farklı torbalarda yer aldı. İki ayaklı play-off eleme maçları, 15 Şubat ve 22 Şubat tarihlerinde oynanacak. Mücadeleler sonunda kazanan takımlar, UEFA Avrupa Ligi’nde son 16’da devam edecek. Kaybeden takım ise Avrupa macerasına veda edecek.

Haberin Devamı

Deplasman golü kuralı değil, iki ayak sonunda rakip kaleye daha fazla gol atan takım tur atlayacak. Gol eşitliği olması durumunda iki devreden 30 dakikalık uzatma oynanacak. Burada da eşitlik bozulmazsa kazananı penaltılar belirleyecek.

FİNAL DUBLIN'DE

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu kuraları ise 23 Şubat 2023 tarihinde çekilecek. Final, İrlanda Cumhuriyeti’nde, Dublin Arena’da 22 Mayıs tarihinde oynanacak.