Galler Son dakika - Galler’in Türkiye galibiyeti ses getirdi!

Son dakika - Galler’in Türkiye galibiyeti ses getirdi!

18.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bakü’de A Milli Futbol Takımımızı 2-0 yenen Galler, Britanya medyasında büyük ilgi topladı. G

Son dakika - Galler’in Türkiye galibiyeti ses getirdi

‘Ayakta alkışlanmalı’
Bakü’de A Milli Futbol Takımımızı 2-0 yenen Galler, Britanya medyasında büyük ilgi topladı. Galler takımının hem oyun hem de skor olarak ayakta alkışlanması gerektiği vurgulandı. Gareth Bale ve arkadaşlarının EURO 2016’da yarı final oynayan takımın ruhunu taşıdığı aktarıldı. Ayrıca turnuva öncesi teknik direktör Ryan Giggs’in yaşadığı uzaklaştırma kararı sonrası yardımcı antrenör Rob Page’in çok önemli bir kariyer sınavını geçtiği belirtildi.

Bale ve arkadaşları
BBC’de, Türkiye’nin yıldızlarına atıfta bulunularak, “Sahada yıldızını parlatan Galler’di. Bale ve arkadaşlarının yıldızı parladı” denildi. Guardian’da da Gareth Bale’in liderliği öne çıkarılarak, “Kaptan Bale, arkadaşlarına öncülük etti ve Galler’i zafere taşıdılar” diye yazıldı. Daily Mail, EURO 2016’yı anımsatıp, “Galler, 2016 ruhunu Bakü’de sahaya yansıttı” derken, The Sun da, “Ejderhalar, Bakü’de binlerce Türk’ün önünde kazandı” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘İsviçre maçı daha zordu’
Galler’de teknik direktör Rob Page, Türkiye’ye karşı 2-0 kazandıkları maçın sonrasında ülke basınına konuştu. Türkiye’nin İtalya maçını iyi analiz ettiklerini belirten Page, “Rakibimiz Türkiye saygı duyulması gereken bir takım. Bireysel anlamda çok iyi futbolcuları var. Ancak İtalya maçını izledik ve nerelerde sıkıntılar yaşadıklarını gördük. Tam da beklediğimiz gibi oldu. Ne çalıştıysak onu yaşadık. Açıkçası saygısızlık ya da terbiyesizlik etmek istemem ama İsviçre ile oynadığımız ilk maç daha zordu. Türkiye maçında hücumda rahat boşluklar bulduk, beklediğimiz gibi. 3-0 ya da 4-0 da olabilirdi” dedi.

Makine takım İtalya!
EURO 2020’de A Grubu’nda Türkiye ile aynı grupta yer alan ve tur atlamayı garantileyen İtalya, turnuvaya şimdiden damgasını vurdu. Elemelerde 10’da 10 yaparak rekor kıran Gök Mavililer, Robert Mancini yönetiminde 965 dakikadır gol de yemiyor. EURO 2020’de ilk 2 grup maçında Türkiye ve İsviçre önünde 6 gol atıp, gol yemeden 6 puan toplayan İtalya, 37 şutla kupada şu ana kadar en fazla şut çeken takım oldu. 

Göz kamaştıran rakamlar
37 şutta 11 kez isabet bulan ve 6 gol çıkaran Mancini’nin takımı, iki maçta 55 kez de rakip ceza sahalarında topla buluştu. Bu istatistik de turnuvada en yüksek rakam oldu. İki maçta yüzde 57’lik topla oynama ortalaması tutturan İtalya, ama esas başarıyı ikili mücadele kazanma ortalamalarında yakaladı. Türkiye maçında 35, İsviçre mücadelesinde de 32 kez ikili mücadele kazanıldı, savunma anlamında da fark yaratıldı.