Futbol Son dakika - Gine’de korku filmi!

Son dakika - Gine’de korku filmi!

08.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Askeri darbe nedeniyle ertelenen Gine-Fas mücadelesinin yankıları devam etti. Liverpool’da Naby Keita’nın ülkeden çıkarılması için zor şartlarda izin alındı.

2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde grup maçında karşılaşacak Gine ve Fas’ın mücadelesi Gine’de askeri darbe nedeniyle oynanamamıştı.
Fas Milli Takımı ülkeden tahliye edilse de Gine’li futbolcular ülkede kaldı. Burada en çok dikkat çeken isim Liverpool’un yıldızı Naby Keita oldu.
Liverpool ilk andan itibaren sürekli olarak Gine Futbol Federasyonu ve Afrika Futbol Federasyonu (CAF) ile irtibata geçti. Önce sabah saatlerinde İngiliz kulübü tahliye için gerekli işlemleri sağlayamasa da Keita’dan olumlu haberler geldiği aktarıldı. Yıldız futbolcunun ilk olarak dün sabah saatlerinde sağlık durumunun iyi olduğu ve güvenli bir bölgede bulunduğu kaydedildi.
CAF’tan yapılan açıklamada da Gine Milli Takımı’nda yer alan futbolcuların herhangi bir sağlık problemi ya da hapis gibi bir durumla karşılaşmadıkları ifade edildi.
Liverpool’un hem FIFA hem CAF hem de ülkedeki askeri komiteyle görüştüğü ifade edildi. En sonunda Keita için izin çıkarıldı. Tecrübeli orta sahanın ülkeden çıkarılması için özel uçakla izin çıktı.
Öte yandan, hiçbir şekilde fidye teklifi olmadığı, çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı dile getirildi.

Haberin Devamı

‘Silah sesleri her yerdeydi’

Gine’de yaşanan askeri darbeden etkilenen Fas’ta da korku yaşandı. Fas Milli Takımı’nın teknik direktörü Vahid Halilhodzic, L’Equip’e verdiği röportajda yaşananları anlattı. Tecrübeli çalıştırıcı, korku dolu anlar yaşadıklarını itiraf ederek, “Her yerde silah sesleri vardı. Sürekli atış sesleri duyuyorduk. Havalimanına gidene kadar hem ben hem de futbolcular çok tedirgindi. Sokaklardaki görüntü ve sürekli silah sesi gelmesi ister istemez etkiledi” dedi. Fas’ın yıldız isimlerinden Achraf Hakimi de, “Silah sesleri ve ateş etme sesleri duyuyorduk” diyerek sosyal medyasında paylaşım yaptı. Öte yandan Fas Futbol Federasyonu maçın sonucu için FIFA’ya talepte bulunacak.

Yazarlar