Yaz Olimpiyatları Son dakika haberi: 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda açılış töreni gerçekleştirildi

Son dakika haberi: 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda açılış töreni gerçekleştirildi

25.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nın açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Organizasyona 87 sporcu ile katılan Türkiye’nin bayrağını görme engelli para atlet Havva Elmalı ile Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı sporcusu Mücahit Günaydın taşıdı.

Son dakika haberi: 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarında açılış töreni gerçekleştirildi

Tokyo’daki olimpiyat heyecanının ardından sıra bu kez Paralimpik Oyunları’na geldi. 16. Yaz Paralimpik Oyunları’nın açılış töreni Japonya’nın başkentindeki Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirildi. 160 ülke ve bölgeden 4 bin 400 sporcunun 22 dalda yarışacağı dev organizasyon 5 Eylül’de aynı stadyumda düzenlenecek kapanış töreniyle birlikte sona erecek.

Paralimpik Oyunları’nın açılış töreni çeşitli koreografiler, havai fişek gösterileri ve müzik şöleniyle görkemli bir açılışa sahne oldu. Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Başkanı Andrew Parsons törende bir konuşma gerçekleştirdi. Kafile geçişlerinin gerçekleştiği bölümde Türk bayrağını, her ikisi de ilk kez bu organizasyonda yer alacak görme engelli para atlet Havva Elmalı ile Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı sporcusu Mücahit Günaydın taşıdı.

Türkiye oyunlarda 13 branşta 44’ü kadın, 43’ü erkek olmak üzere 87 sporcuyla temsil ediliyor ve ilk kez bu sayıda sporcu ile katılım gösteriyor. Tokyo’daki olimpiyatlarda Türk sporcular toplamda 13 madalya kazanarak rekor kırmıştı. 32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ay-yıldızlılar, 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz olmak üzere bu sayıda madalya ile toplamda 12 madalyalı Londra 1948’i geçerek tarihinin en çok madalya topladığı organizasyonu yaşarken, bu kez Paralimpik Oyunları’nda da Türk sporcular benzer bir tarihi başarıya imza atmak için mücadele edecekler.
Paralimpik Oyunları tarihinde Türkiye’nin toplamda en çok madalya aldığı organizasyon 2012 Londra olmuştu. 2016 Rio ise Türkiye’nin 3 altın madalya ile tarihinin en çok birinciliğini elde ettiği organizasyon olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

Afganistan yok bayrağı var!

2020 Paralimpik Oyunları açılış töreninde Afganistan geçişi dikkatleri çekti. Normalde iki sporcusu organizasyonda yarışacak ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle bu iki kişi Japonya’ya gelemedi. Buna karşın Afganistan bayrağı bir gönüllü tarafından barış ve dayanışma sembolü olarak taşındı ve Orta Asya ülkesinin geçişi sembolik olarak da olsa sağlandı. Pandemi çekincesi nedeniyle oyunlara sporcularını göndermeyen Yeni Zelanda için de benzer bir uygulamaya başvuruldu.

Oyunlarda vaka sayısı 154 oldu

Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi, oyunlar kapsamında hizmet veren 10 kişide daha Kovid-19 tespit edildiğini açıkladı. Akredite kişiler arasında Kovid-19’a yakalananların sayısı 154’e yükseldi.

Haberin Devamı

Ahmet İlker: Hedef madalya

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda yarışacak olan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Ahmet İlker, oyunlar öncesi son antrenmanda oyuncuları ile konuşma yaptı. İlker, “Bu ülke için, 85 milyon insan için, sevdiklerimiz için sonuna kadar savaşacağız. Buradan götüreceğimiz galibiyetler, madalya onları inanılmaz onurlandıracak, gururlandıracak” dedi.

Yazarlar